Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
91%

A testrablók támadása (1956)

Invasion of the Body Snatchers
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
7
Képek
1
Videók

Galéria (7)

King Donovan

Videók (1)

 
Filmbarbár   2019. 01. 22.

legújabb vélemény a nap véleménye

0
Egy örök klasszikus

Rendkívül hátborzongató és nyomasztó film, még mai szemmel is élvezetes. Szerencsére nem nyújtották el túlságosan, a 80 perc elég volt, bár az eleje némileg lassú, és szerintem többet foglalkozhattak volna bizonyos részletek kidolgozásával (pl. belev... teljes kritika»

 
Bendegúz   2018. 10. 12.

0

Még egy órával utána is teljesen le voltam fagyva. Amellett, hogy hatásos és képes depressziósan fagyos hangulatot kelteni az emberben, paranoiát is okoz. Kissé máshogy láttam utána a körülöttem lévő embereket...az tuti.

 
alien007   2016. 06. 26.

0

Fülledt légkör, kitűnő színészi alakítások, ötletesen feldolgozott trükkök. Minden együtt igazi varázslat ebben a filmben Sutherlandet nagyon bírtam azzal a hajjal...

3

A film összbevétele 3 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Kevin McCarthy a film 1978-as remake-jében is feltűnik egy cameoszerepben.

(Filmbarbár )
 

Azt a jelenetet, amikor a film vége felé Kevin McCarthy az autók között szaladgál, egy kevéssé használt hídon rögzítették. Noha az autókat kaszkadőrök vezették, a rendező későbbi bevallása szerint McCarthy az elütés veszélyének volt kitéve, mert a felvétel hajnalban készült, a színész pedig szinte teljesen ki volt merülve.

(Filmbarbár )
 

A gubókból való kibújás eljátszásához a színészekről latexből készítettek figurákat. Alámerítették őket a folyadékba, amíg az megkeményedett, és csak egy vékony csövön keresztül lélegezhettek. Ez különösen a klausztrofóbiás Carolyn Jonest viselte meg.

(Filmbarbár )
 

A film bemutatóján papírból készült gubókat helyeztek el a mozi folyosóin.

(Filmbarbár )
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)