2021.03.15 15:24 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 374x
2

Futok, de inkább az ilyen gyenge,

Aneesh Chaganty nem ragadta meg a kínálkozó alkalmat. Egy szuper és érdekes kis történetet – persze semmiben nem újdonságot – próbált meg vászonra csalni, nagyon kevés sikerrel. Vajon mi lehetett a baj? Én személy szerint több okot is látok az egészben.

A történet 2020-ban játszódik ugyebár, és a technika ördöge már mindenhová beférkőzött. Ennek ellenére a mozgássérült kislány, akinek ugye az ideje eltöltéséhez mindenképpen kellene internet és okostelefon, nem használja, sőt nem is bosszantja különösebben, hogy nincsen neki. Pedig az anyukának (Sarah Paulson) okostelefonja, számítógépe is van. Igaz, net nem mindig van rajta. Pedig főhősünk (Kiera Allen) néz televíziót, jár moziba, és éppen főiskolára készül. Nincs egy barátja sem, sem olyan, akivel éppen beszélget, akár telefonon, akár a neten, plusz nincs a közösségi hálón, egyszóval szinte láthatatlan.

Futok, de inkább az ilyen gyenge,

A másik oka a sikertelenségnek, hogy hangulattalan a film, unalmas és lapos a cselekménye. Nem igazán csigáz fel a mozgássérült lány sorsa sem, annyira személytelen és szürke. A párbeszédek laposak és sablonosak, semmitmondók. Nem építkezik a film, csak esetlegesen pakolgat info morzsákat, és így értelmetlennek tűnik. Nincs meg a félelemfaktor, ezt valahogy nem tudták idevarázsolni elénk.

A másik baki, hogy nem figyelt a rendező arra, hogy hiteles legyen. Elaltat, majd megöl egy postást, az addig oké. Könyörgök, de hová tünteti a kocsit? Elássa? Na ne vicceljünk már! Nem feltűnő, hogy eltűnik egy postás kocsistól, mindenestől? Plusz valahol olvastam, hogy az USA-ban már szinte minden ilyen kocsin (mentő, rendőr, tűzoltó, postás) beépített nyomkövető van. A rendező ezt kissé érdekesen oldja meg, ahogy egy jó pár más jelenetet is. Snitt, új helyszín, új képsor. Érdekes és kicsit béna.

A vége már-már komikumba hajlik, mikor a tizenhét évig mindenre vigyázó anyuka annyira óvatlan volt, hogy a főiskolai sikeres felvételi lapját a szobai papírszemetesben hagyja, ráadásul a halotti anyakönyvi kivonatot is, amit az igazi gyermekéről állítottak ki. Erre még rákontráz azzal, hogy ott van az újságkivágás, hogy a szülei keresik a lányuk elrablóját a szülőszobáról. Bennem ez még azt a kérdést is felveti, hogy annak idején nála, mármint Diane-nél nem tartottak házkutatást? Nehezen hihető.

Egyszóval hibáktól hemzsegő mozi, és sajnos még nagyon unalmasra, klisésre is sikerült. Max. a legvége, ami egy kis mosolyt csalt az arcomra, a csavar. Nem túl izmos, de nem is a legrosszabb. Mi a tanulság? Nem minden arany fénylik. Ja, és jobban odafigyelek az ilyen "remekművekre", ki hozta össze. Aki kissé önsanyargató és/vagy esik kint, és aludni akar, hajrá! Erre nyugodtan lehet egy jót.

79 Fuss  (2020)

horror | misztikus | thriller

Úgy tartják, hogy egy anya szeretete mindennél erősebb kötelék, de Chloe számára ez a legkevésbé sem megnyugtató. Sőt, éppen ez jelenti számára a legnagyobb fenyegetést. Van... több»

2