Már a Netflixen: Adam Sandler vígjátéka a hét legnagyobb dobása

Hivatalosan is meg vagy hívva egy korszakalkotó bat micvó partira. A téma? Barátság, fájdalmak és sok chutzpah.

A Ne merészelj eljönni a bát micvámra című filmben Adam Sandler a főszerepben a valódi lányaival, Sunnyval és Sadie-vel egy olyan felnőtté válási történetet hoz a Netflixre, amely mindenkit megmozgat.

A Sammi Cohen rendezésében, Alison Peck forgatókönyvéből készült film középpontjában az életre szóló legjobb barátnők, Stacy (Sunny Sandler) és Lydia (Samantha Lorraine) állnak, akik mindig is epikus bat micvókról álmodtak. De amikor a népszerű fiú, Andy Goldfarb (Dylan Hoffman) és a héber iskolai dráma közéjük áll, tökéletes terveik komikusan - és meghatóan - félresiklanak. Vajon ki tudnak békülni időben, hogy együtt ünnepelhessék a nagy pillanatot?

"Mindenki számára van benne valami" - mondta Cohen a Tudumnak - "Amennyire a gyerekek, annyira a felnőttek is meg fogják látni magukat benne. [A film] betekintést nyújt ebbe a nagyon is zsidó felnőtté válás élményébe, de szélesebb témákról is beszél, mint például arról, hogy mit jelent manapság gyereknek lenni. A legtöbbször szórakoztató, felemelő utazás, de néha az állad is leesik, és azt hiszed, hogy vége a világnak. De hé, ilyen a tinédzserkor."

"Izgatottan vártam, hogy egy olyan zsidó felnőtté válási történetet meséljek el, amely a formálódó női barátságokat és az önfelfedezést valós, zűrös, hiteles módon vizsgálja" - mondta Cohen. A romantikus szerelmeket félretéve, a rendező Stacy és Lydia barátságát tartja a film központi elemének - "Stacy és Lydia kémiája tagadhatatlan" - tette hozzá Cohen - "Ők lelki társak. Olyan barátok, akiktől nosztalgiát érzel a saját barátaid iránt. Ez átélhető. Magába foglalja azt a fajta első szerelmet, amit sokan közülünk megtapasztalnak: a gyerekkori legjobb barátodat."

A sztori dióhéjban, a rendező kommentárjaival

Amikor Stacyt megismerjük, épp egy nagy átalakulás küszöbén áll. A zsidó hagyomány szerint a fiatalok a bat micvó szertartáson válnak nagykorúvá, ami a felnőttkorba való átlépésüket jelzi. Általában ez hónapokig tartó felkészülést jelent, hogy megtanuljon egy Tóra-részt, amit aztán a zsinagógában, barátok és családtagok előtt elmond, jelezve, hogy készen áll arra, hogy elfoglalja helyét a közösségben. És aztán? Buli!

A filmben Stacy vallásos felnőtté válása egy sokkal nagyobb történeten belül játszódik: "Amikor először találkozunk Stacyvel, a saját tapasztalataira koncentrál, és arra, hogyan hat rá a világ" - mondta Cohen - "Megtanulja, hogy az élet nem arról szól, hogy tapasztalatokat szerezzen, hanem arról, hogy megossza azokat. A beteljesülés nem abból fakad, hogy az emberek befolyásolják a világodat, hanem abból, hogy te hogyan hatsz a körülötted lévő világra."

 A film víziójának megalkotásakor Cohen a Danielle és a süvettől a Bajos csajokig mindenből merített: "Úgy éreztük, hogy ez egy óvatos tánc a dráma és a vígjáték között. Azt akartam, hogy olyan földhözragadtnak tűnjön, mint a Tomboy és az Állj mellém!, de olyan viccesnek, mint a Meglógtam a Ferrarival

A szereplőgárda

Készüljetek fel egy Csiszolatlan gyémánt találkozóra: Idina Menzel és Adam Sandler ismét férjet és feleséget alakít, Sunny és Sadie pedig kiegészíti a kitalált Friedman családot. 

Hozzájuk csatlakozik Sandler képernyőn kívüli felesége, Jackie Sandler, a Saturday Night Live-ban szereplő Sarah Sherman és Luis Guzmán, valamint rengeteg remek kamasz- és karakterszínész is.

"Ez volt a legjobb" - mondta Cohen arról, hogy az egész Sandler-családdal forgathatott filmet - "Sandlerék a család részévé tettek. Ez egy nagyon szép dolog volt, ahol mindenkinek volt helye, hogy a saját dolgait csinálja, de mindig volt támogatás, amikor szükség volt rá."

"Sandlerékkel olyan természetes a kémia, amitől minden valóságosnak és életszerűnek tűnik. Igazán különleges volt látni, ahogy a film a való életet tükrözte. Közvetlenül a forgatás előtt volt Sunny igazi bat micvója. Ez egy nagy felnőtté válási pillanat volt mindenki számára. A film forgatása pedig ennek a folytatásaként hatott." - folytatta a rendező.

A premier

A film augusztus 25-én, azaz MA debütál a Netflixen! Na, ki nézi meg?

vígjáték

A film középpontjában az életre szóló legjobb barátnők, Stacy (Sunny Sandler) és Lydia (Samantha Lorraine) állnak, akik mindig is epikus bát micvákról álmodtak. De amikor a... több»