Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Csiszolatlan gyémánt (2019)

Uncut Gems
Filmadatlap
 
31
Szereplők
17
Vélemények
20
Képek
3
Videók

Galéria (20)

Adam Sandler
Adam Sandler
Lakeith Stanfield
Lakeith Stanfield
Adam Sandler
Idina Menzel
Idina Menzel
Lakeith Stanfield
Idina Menzel
Adam Sandler

Videók (3)

 
4EverAlfa   2022. 03. 20.

legújabb vélemény

0
Ékszer tippmix

A film alapsztorija jó lett volna, de a történetvezetése sokszor kapkodó, logikátlan, és a párbeszédek, amik sokszor egymással veszekedők, egymás túlüvöltése volt, mintha meg sem hallanák egymást. Habár ez lehet a New York-i zsidó ékszerkereskedők és feketék kommunikációs stílusa is, ezt nem tudni. Sandler az eddigiektől megszokott szerepéről eltérően alakít, de nekem nem jött át az igazi dráma a játékából. Rajta kívül pedig mindenki csak statisztaszerepet töltött be, ami nem lett volna baj, de egy ilyen összetettebb történetben legalább két-három karaktert ki lehetett volna bontani, ami kerekebbé tette volna a filmet.

 
Puncs   2020. 02. 11.

a nap véleménye

3
Egy sportfogadás függő ékszerész élete

Hatalmas elvárásokkal ültem le megnézni ezt a filmet, főleg miután az egyik legnagyobb filmes portálon igencsak felpontozták és rengeteg pozitív kritikát is kapott. Ehhez képest számomra elég nagy csalódás volt. Nem állítom, hogy nézhetetlen, de szer... teljes kritika»

 
tibo77   2020. 01. 31.

5
Valami rettenet

Lehet, én nem vagyok most ehhez jó passzban, vagy nem is tudom, de képtelen voltam végignézni is. Éreztem, hogy folyamatosan emelkedik a vérnyomásom a folytonos rikácsolás és óbégatás miatt. A történet is egy nagy kuszaság. Nagyjából a felénél abbahagytam. A 8 pontos imdb értékelés meg egyszerűen felfoghatatlan.

 
BoBamburg   2020. 09. 01.

2

Nem egy nagy durranás, amekkora hype volt körülötte, jóval erősebb filmre számítottam. Adam Sandler miatt tényleg érdemes megnézni, jó ilyen szerepben is látni a sok gagyi vígjáték után.

1
 
elekm90   2020. 02. 07.

0

Nekem tetszett a film, bár nagyon sok mindenben hasonlít a Safdie testvérek előző filmjére, a Jólétre. Végig izgalmas, a főszereplő körül folyamatosan szorul a hurok, egyre több ellenséget szerez, és ahelyett, hogy kikeveredne ebből, egyre rosszabb h... több»

 
BÉLA Nézhetetlen  2020. 02. 01.

2
Konkrétan kszar

Hát nem sokat ér ez a film.

 
sptt   2021. 01. 20.

0

Inkább jó film, mint rossz, sok szempontból viszont átlagos. Az nem lehet mérce, hogy Adam Sandler filmjeinek egyik legjobbika, ettől még lehetne simán nézhetetlen is. Itt is sok esetben megesett velem a szekunder szégyen, amikor azt mondtam, hogy "n... több»

A film összbevétele 50 023 780 dollár volt (imdb.com).

 

A Safdie-tesók hatalmas New York Knicks drukkerek, így először Amar'e Stoudemire-t szerették volna leszerződtetni a filmhez.

(jakedave )
 

Howard Ratner gyémántboltját teljes egészében a filmhez építették fel.

(jakedave )
 

Mind Kevin Garnett, mind The Weeknd önmagát alakítja a moziban.

(jakedave )
 

Howard Ratner filmbeli háza ugyanaz, mint ami Freddy Mercuryé volt a Bohém rapszódia forgatása során.

(jakedave )
 

Adam Sandlert a felesége vette rá a szerep elvállalására, miután megnézte a Safdie-fivérek első nagyobb sikert elért filmjét, a Jólétet.

(jakedave )
 
A Csiszolatlan gyémánt igazi független film: nem az álomgyári klisék nyelvén beszél, kissé hosszabb is, szétesőbb is, nem úgy moralizál, nem úgy keresi a tanulságokat, ahogy szélesvásznú társai, és nem is igazán szerethető karakterekkel dolgozik. több»
 
A Csiszolatlan gyémánt a 2019-es filmtermés egyik legizgalmasabb darabja, ez elsősorban Adam Sandler érdeme, akitől ilyen alakítást korábban nem láthattunk, és csak remélhetjük, hogy az elmaradt, de várt Oscar-díj jelölés nem veszi el a kedvét, és ezentúl bátrabban választ szerepeket. több»