Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
64%

Csiszolatlan gyémánt (2019)

Uncut Gems
Filmadatlap
 
31
Szereplők
15
Vélemények
20
Képek
3
Videók
 
sptt   2021. 01. 20.

legújabb vélemény

0

Inkább jó film, mint rossz, sok szempontból viszont átlagos. Az nem lehet mérce, hogy Adam Sandler filmjeinek egyik legjobbika, ettől még lehetne simán nézhetetlen is. Itt is sok esetben megesett velem a szekunder szégyen, amikor azt mondtam, hogy "n... több»

 
Puncs   2020. 02. 11.

a nap véleménye

2
Egy sportfogadás függő ékszerész élete

Hatalmas elvárásokkal ültem le megnézni ezt a filmet, főleg miután az egyik legnagyobb filmes portálon igencsak felpontozták és rengeteg pozitív kritikát is kapott. Ehhez képest számomra elég nagy csalódás volt. Nem állítom, hogy nézhetetlen, de szer... teljes kritika»


 
BoBamburg   2020. 09. 01.

2

Nem egy nagy durranás, amekkora hype volt körülötte, jóval erősebb filmre számítottam. Adam Sandler miatt tényleg érdemes megnézni, jó ilyen szerepben is látni a sok gagyi vígjáték után.

1
 
elekm90   2020. 02. 07.

0

Nekem tetszett a film, bár nagyon sok mindenben hasonlít a Safdie testvérek előző filmjére, a Jólétre. Végig izgalmas, a főszereplő körül folyamatosan szorul a hurok, egyre több ellenséget szerez, és ahelyett, hogy kikeveredne ebből, egyre rosszabb h... több»

 
bbozsi   2020. 03. 25.

1

Sokáig egy közepes filmnek tűnik: persze, jók a szövegek, de beleőrülsz a ritmusba; persze, jók a pofák, de kit kéne itt nem utálni. Aztán a végén rájöttem, hogy végig egy mesterművet néztem. A finálé annyi réteget nyit meg utólag, hogy ezt a filmet látni és utána napokig emészteni kell.

 
BÉLA Nézhetetlen  2020. 02. 01.

2
Konkrétan kszar

Hát nem sokat ér ez a film.

 
tibo77   2020. 01. 31.

4
Valami rettenet

Lehet, én nem vagyok most ehhez jó passzban, vagy nem is tudom, de képtelen voltam végignézni is. Éreztem, hogy folyamatosan emelkedik a vérnyomásom a folytonos rikácsolás és óbégatás miatt. A történet is egy nagy kuszaság. Nagyjából a felénél abbahagytam. A 8 pontos imdb értékelés meg egyszerűen felfoghatatlan.

Galéria (20)

Adam Sandler
Adam Sandler
Lakeith Stanfield
Lakeith Stanfield
Adam Sandler
Idina Menzel
Idina Menzel
Lakeith Stanfield
Idina Menzel
Adam Sandler

Videók (3)

A film összbevétele 50 023 780 dollár volt (imdb.com).

 

A Safdie-tesók hatalmas New York Knicks drukkerek, így először Amar'e Stoudemire-t szerették volna leszerződtetni a filmhez.

(jakedave )
 

Howard Ratner gyémántboltját teljes egészében a filmhez építették fel.

(jakedave )
 

Mind Kevin Garnett, mind The Weeknd önmagát alakítja a moziban.

(jakedave )
 

Howard Ratner filmbeli háza ugyanaz, mint ami Freddy Mercuryé volt a Bohém rapszódia forgatása során.

(jakedave )
 

Adam Sandlert a felesége vette rá a szerep elvállalására, miután megnézte a Safdie-fivérek első nagyobb sikert elért filmjét, a Jólétet.

(jakedave )
 

Yussit egy valódi gyémántkereskedő játssza, akinek a botrányos életű Tekashi 6ix9ine-nal volt egy zűrös ügye: kölcsönadott neki egy 25 ezer dolláros karkötőt, amit a rapper nem akart visszaadni.

(jakedave )
 

Adam Sandler műfogsort és egy kamu bibircsókot viselt a film alatt.

(jakedave )
 

Julia Fox ötlete volt, hogy a karaktere tetováltassa Howard nevét a fenekére.

(jakedave )
 

A film alapsztoriját a rendező Safdie-testvérek apja ihlette, aki szintén egy Howard nevű gyémántkereskedőnek dolgozott New Yorkban.

(jakedave )
 

Daniel Day-Lewis imádta Adam Sandler alakítását.

(jakedave )
 
A Csiszolatlan gyémánt igazi független film: nem az álomgyári klisék nyelvén beszél, kissé hosszabb is, szétesőbb is, nem úgy moralizál, nem úgy keresi a tanulságokat, ahogy szélesvásznú társai, és nem is igazán szerethető karakterekkel dolgozik. több»
 
Viszont, akik eddig nem hittek az 53 éves sztár színészi tehetségében, ezek után el kell ismerniük. Olyan világot mutat meg számunkra a Csiszolatlan gyémánt, mely nincs közvetlen a szemünk előtt, de nagyon is létezik. több»
 
A Csiszolatlan gyémánt a 2019-es filmtermés egyik legizgalmasabb darabja, ez elsősorban Adam Sandler érdeme, akitől ilyen alakítást korábban nem láthattunk, és csak remélhetjük, hogy az elmaradt, de várt Oscar-díj jelölés nem veszi el a kedvét, és ezentúl bátrabban választ szerepeket. több»