Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
10
Vélemények
15
Képek
4
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
bbozsi   2020. 03. 25.

legújabb vélemény

Sokáig egy közepes filmnek tűnik: persze, jók a szövegek, de beleőrülsz a ritmusba; persze, jók a pofák, de kit kéne itt nem utálni. Aztán a végén rájöttem, hogy végig egy mesterművet néztem. A finálé annyi réteget nyit meg utólag, hogy ezt a filmet látni és utána napokig emészteni kell.

 
Puncs   2020. 02. 11.

a nap véleménye

Egy sportfogadás függő ékszerész élete

Hatalmas elvárásokkal ültem le megnézni ezt a filmet, főleg miután az egyik legnagyobb filmes portálon igencsak felpontozták és rengeteg pozitív kritikát is kapott. Ehhez képest számomra elég nagy csalódás volt. Nem állítom, hogy nézhetetlen, de szerintem elég gyenge alkotás. A film középpontjában egy szerencsejátékfüggő zsidó ékszerkereskedő, Howard Ratner áll, akit Adam Sandler személyesít meg. Ratner nem elég, hogy szenvedélybeteg, de még uzsorásoknak is tartozik, ráadásul elég sok pénzzel. Élete jobbra fordulását egy fekete opál nevű drágakőtől várja, melyhez illegálisan jutott hozzá. Ekkor kerül a képbe Kevin Garnett kosárlabdázó, aki beleszeret a kőbe. Ratner kölcsönadja neki a követ, ... több»


 
Milanman   2020. 02. 07.

Ez a gyémánt nem lesz mindenki barátja...

A "Csiszolatlan gyémánt" már úgy érkezett meg a magyarországi bemutatójára, hogy egyfajta Oscaros hype és elégedetlenség előzte meg. Sokan vitatták és kérték számon a főszereplő, Adam Sandler jelölésének elmulasztását, és dörgölték az Akadémia orra alá, hogy kettős mércét alkalmaz az alkotókkal szemben. Sandlernek pl. nem tudják megbocsátani karrierje korábbi gyenge és/vagy bugyuta vígjátékait, ezért egy minőségi darab esetén sem kaphat jelölést. Nem szeretném minősíteni a fenti állítást, ezért csak a saját véleményemet fogalmaznám meg, miszerint Sandler alakítása – ahogy a film egészének érzelmi megítélése is – rendkívül ambivalens. Kétségtelen, hogy az általa alakított karakter megformálás... több»

 
elekm90   2020. 02. 07.

Nekem tetszett a film, bár nagyon sok mindenben hasonlít a Safdie testvérek előző filmjére, a Jólétre. Végig izgalmas, a főszereplő körül folyamatosan szorul a hurok, egyre több ellenséget szerez és ahelyett, hogy kikeveredne ebből, egyre rosszabb helyzetbe kerül. Howard figurája, bár egy egyedi figura, olykor kicsit sok volt. Sandler valóban nagyon jó benne, ahogy Julia Fox is, akinek ez az első filmje. 7,5/10

 
tibo77   2020. 01. 31.

Valami rettenet

Lehet én nem vagyok most ehhez jó passzban, vagy nem is tudom, de képtelen voltam végig nézni is. Éreztem, hogy folyamatosan emelkedik a vérnyomásom a folytonos rikácsolás és óbégatás miatt. A történet is egy nagy kuszaság. Nagyjából a felénél abbahagytam. A 8 pontos imdb értékelés meg egyszerűen felfoghatatlan.

Adam Sandler
 
A Csiszolatlan gyémánt igazi független film: nem az álomgyári klisék nyelvén beszél, kissé hosszabb is, szétesőbb is, nem úgy moralizál, nem úgy keresi a tanulságokat, ahogy szélesvásznú társai, és nem is igazán szerethető karakterekkel dolgozik. több»
 
Viszont, akik eddig nem hittek az 53 éves sztár színészi tehetségében, ezek után el kell ismerniük. Olyan világot mutat meg számunkra a Csiszolatlan gyémánt, mely nincs közvetlen a szemünk előtt, de nagyon is létezik. több»
 
A Csiszolatlan gyémánt a 2019-es filmtermés egyik legizgalmasabb darabja, ez elsősorban Adam Sandler érdeme, akitől ilyen alakítást korábban nem láthattunk, és csak remélhetjük, hogy az elmaradt, de várt Oscar-díj jelölés nem veszi el a kedvét, és ezentúl bátrabban választ szerepeket. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.