Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
17
Képek
2
Videók
Állj mellém!
 
dulkap   2016. 08. 26.

Egy nagyon régi elmaradást pótoltam nemrég. Egyrészt a film remek véleményei miatt, másrészt Stephen King feldolgozás miatt ideje volt már. Nem is kellett csalódnom, kitűnő dráma, amiben egy perc üresjárat nincs, amit a fiatal Phoenix kiváló alakítása emel a csúcsra. Ha nem lett volna tehetséges, akkor is nagyon kár érte, de már gyerekként látszott rajta, hogy korszakos zseni lehetett volna belőle. De a filmre visszatérve, tényleg nagyon jó és fontos film. Az egyik legjobb coming-of-age film. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert bár dráma, de a könnyebben emészthetők közé tartozik.

 
Deku   2017. 07. 11.

Will Wheaton-t viszont látni nagy öröm volt ebben a filmben. Kiváló színészi alakítást hozott. Ezt a filmet csak dicsérni tudom, zeneileg hatalmasat aratott jól aláfesti a filmet. Emellett maga a film története valami kiváló kis darab. Nagyon tetszett.


 
HercegPeter   2017. 09. 06.

Nem tudok még egy olyan filmet, ahol gyerekek ilyen magas színvonalon teljesítettek. A történet, a humor és a karakterek is szenzációsak. De a zene a legkiemelkedőbb. A komoly és drámai történet ellenére szinte mosolyogva végig lehet nézni. Kiefer Sutherland is nagyon erős a szerepében. Régóta tervben volt a megnézése és örülök, hogy végre el is jutottam addig.

 
harnas1207   2019. 05. 16.

Sajnos nem fogott meg King regénye sem, így a film se tudott sokat adott nekem. Nem rossz volt, inkább unalmas.

 
Milanman   2015. 05. 04.

Az egyik legszebb és legemlékezetesebb coming of age film a barátságról, csodás gyerekszínészekkel, fantasztikus és emlékezetes történettel.

 
A Stand By Me tehát egyszerre a gyermeki ártatlanság tökéletes mozgóképes megjelenítése, ugyanakkor az azt kínosan nagyívű tanulságokkal felruházni vágyó felnőttkori nosztalgia mintapéldája is. 7,5/10 több»
 

Steven Jay Schneider készítette 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz című könyve beleírta ezt a filmet is.

(Norbi)
 

Rob Reiner annyira jól érezte magát a film forgatása közben, amelynek helyszíne Castle Rock, hogy ezután, 1987-ben megalapította a Castle Rock Entertainmentet, amely többek között olyan Stephen King-adaptációkat gyártott, mint a Tortúra, A remény rabjai vagy éppen a Halálsoron.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Gordia, Chris és Vern karaktere az egész film alatt ugyanazt a ruhát viseli, egyedül Teddy vált öltözéket.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.