Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
17
Képek
2
Videók
Állj mellém!
 
elekm90   2020. 05. 10.

legújabb vélemény

Jó film, bár én túlértékeltnek tartom, nincs túl nagy sztorija, egy nyári kaland történetét meséli el és ennyi. Egyébként a gyerekszínészek nagyon jók (közülük is kiemelkedő River Phoenix alakítása) és tényleg elhiszem nekik, hogy legjobb barátok. Ez elengedhetetlen volt ahhoz, hogy élvezhető legyen, mivel szinte végig ezt a négy srácot látjuk.

 
dulkap   2016. 08. 26.

Egy nagyon régi elmaradást pótoltam nemrég. Egyrészt a film remek véleményei miatt, másrészt Stephen King feldolgozás miatt ideje volt már. Nem is kellett csalódnom, kitűnő dráma, amiben egy perc üresjárat nincs, amit a fiatal Phoenix kiváló alakítása emel a csúcsra. Ha nem lett volna tehetséges, akkor is nagyon kár érte, de már gyerekként látszott rajta, hogy korszakos zseni lehetett volna belőle. De a filmre visszatérve, tényleg nagyon jó és fontos film. Az egyik legjobb coming-of-age film. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert bár dráma, de a könnyebben emészthetők közé tartozik.


 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 15.

A ’80-as évek egyik legszebb coming-of-age filmje egyenesen a Horrorkirálytól

„Soha többé nem volt olyan barátom, mint akkor 12 éves koromban. De van bárkinek is?” Stephen Kinget úgy gondolom, senkinek nem kell bemutatni: az író olyan, méltán híres horrorregényeknek a szerzője, mint a Ragyogás, a Carrie, vagy a Kedvencek temetője. Ugyanakkor a műveiből készült filmfeldolgozások minősége, nos, finoman szólva is rapszodikus. Érdekes módon a jobban sikerült adaptációk halmazában szép számmal találunk olyanokat, amelyeknek az alapját rövidebb terjedelmű írások (kisregények, novellák) adják. Ilyen A test című novella is, amelyből Rob Reiner készített egy szívhez szóló felnövéstörténetet nem kevés drámával és kalanddal megfűszerezve, még 1986-ban. A film erényei pedig több mint harminc év alatt sem koptak meg. A film elején a felnőtt Gordie Lachance, aki íróként dolgozik, visszaemlékszik gyerekkorára, egész pontosan 1959 nyarára, amikor is 12 éves volt (s amelynek alapját egy újságcikk adja). Négyen alkottak egy baráti brancsot: ő, a csendes, intelligens, Chris, a vagány bandavezér, Teddy, a vakmerő, és Vern, a jószándékú, de kissé lassú észjárású, duci srác. Egy oregoni kisvárosban, Castle Rockban élvezik a nyári szünetet, mígnem meghallják a hírt, hogy a város melletti erdőben egy holttestet találtak, méghozzá a velük egyidős Ray Browerét. Ez lesz a történet elindítója: a négy kissrác elhatározza, hogy felkutatják a srác tetemét, első körben azért, hogy ezz... több»

 
Deku   2017. 07. 11.

Will Wheaton-t viszont látni nagy öröm volt ebben a filmben. Kiváló színészi alakítást hozott. Ezt a filmet csak dicsérni tudom, zeneileg hatalmasat aratott jól aláfesti a filmet. Emellett maga a film története valami kiváló kis darab. Nagyon tetszett.

 
HercegPeter   2017. 09. 06.

Nem tudok még egy olyan filmet, ahol gyerekek ilyen magas színvonalon teljesítettek. A történet, a humor és a karakterek is szenzációsak. De a zene a legkiemelkedőbb. A komoly és drámai történet ellenére szinte mosolyogva végig lehet nézni. Kiefer Sutherland is nagyon erős a szerepében. Régóta tervben volt a megnézése és örülök, hogy végre el is jutottam addig.

 
harnas1207   2019. 05. 16.

Sajnos nem fogott meg King regénye sem, így a film se tudott sokat adott nekem. Nem rossz volt, inkább unalmas.

 
Syracuse   2019. 09. 07.

Nem olvastam a novellát. Még. Szóval nem tudom, mennyire hű King írásához a film, de mint film, nagyon is működik. Rengeteg coming-of-age filmet láttam már, de ez az egyik legjobb, legéletszerűbb.

A film összbevétele 52 287 414 dollár volt (imdb.com).

 

Steven Jay Schneider készítette 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz című könyve beleírta ezt a filmet is.

(Norbi)
 

Rob Reiner annyira jól érezte magát a film forgatása közben, amelynek helyszíne Castle Rock, hogy ezután, 1987-ben megalapította a Castle Rock Entertainmentet, amely többek között olyan Stephen King-adaptációkat gyártott, mint a Tortúra, A remény rabjai vagy éppen a Halálsoron.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Gordia, Chris és Vern karaktere az egész film alatt ugyanazt a ruhát viseli, egyedül Teddy vált öltözéket.

(SódóGA)
 

Rob Reiner rendező állítása szerint, aki egyébként megrögzött anti-dohányos, a fiúk a filmben káposztalevélből készült cigit szívtak.

(SódóGA)
 

Jerry O'Connell teljesen le volt nyűgözve attól a ténytől, hogy amikor a sorait gyakorolja, 11 éves létére szabad, sőt, kell káromkodnia.

(SódóGA)
 

Wil Wheaton és Jerry O'Connell az egyik vonatos jelenetben nem tűnt elég ijedtnek, mire a rendező kétségbeesésében rájuk ordított. Erre mindketten sírva fakadtak, és végre fel tudták venni a jelenetet.

(SódóGA)
 

Kiefer Sutherland állítása szerint az egyik forgatási helyszíntől nem messze épp vásárt tartottak, és az egész stáb bevásárolt sütikből. Ám hamarosan kiderült, hogy marihuánás süteményt vásároltak. Jerry O'Connellt órákkal később találták meg egy parkban.

(SódóGA)
 
A Stand By Me tehát egyszerre a gyermeki ártatlanság tökéletes mozgóképes megjelenítése, ugyanakkor az azt kínosan nagyívű tanulságokkal felruházni vágyó felnőttkori nosztalgia mintapéldája is. 7,5/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.