Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Állj mellém! (1986)

Stand by Me
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
17
Képek
2
Videók

Galéria (17)

Videók (2)

 
Milan391349   2021. 11. 01.

legújabb vélemény

0

Nekem nagyon tetszett a film hangulata. Remek feldolgozása a novellának.

 
dulkap   2016. 08. 26.

1

Egy nagyon régi elmaradást pótoltam nemrég. Egyrészt a film remek véleményei miatt, másrészt Stephen King feldolgozás miatt ideje volt már. Nem is kellett csalódnom, kitűnő dráma, amiben egy perc üresjárat nincs, amit a fiatal Phoenix kiváló alakítás... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 15.

0
A ’80-as évek egyik legszebb coming-of-age filmje egyenesen a Horrorkirálytól

„Soha többé nem volt olyan barátom, mint akkor 12 éves koromban. De van bárkinek is?” Stephen Kinget úgy gondolom, senkinek nem kell bemutatni: az író olyan, méltán híres horrorregényeknek a szerzője, mint a Ragyogás, a Carrie, vagy a Kedvencek temet... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Will Wheaton-t viszont látni nagy öröm volt ebben a filmben. Kiváló színészi alakítást hozott. Ezt a filmet csak dicsérni tudom, zeneileg hatalmasat aratott jól aláfesti a filmet. Emellett maga a film története valami kiváló kis darab. Nagyon tetszett.

 
harnas1207   2019. 05. 16.

1

Sajnos nem fogott meg King regénye sem, így a film se tudott sokat adott nekem. Nem rossz volt, inkább unalmas.

 
HercegPeter   2017. 09. 06.

0

Nem tudok még egy olyan filmet, ahol gyerekek ilyen magas színvonalon teljesítettek. A történet, a humor és a karakterek is szenzációsak. De a zene a legkiemelkedőbb. A komoly és drámai történet ellenére szinte mosolyogva végig lehet nézni. Kiefer S... több»

 
elekm90   2020. 05. 10.

0

Jó film, bár én túlértékeltnek tartom, nincs túl nagy sztorija, egy nyári kaland történetét meséli el és ennyi. Egyébként a gyerekszínészek nagyon jók (közülük is kiemelkedő River Phoenix alakítása) és tényleg elhiszem nekik, hogy legjobb barátok. Ez... több»

A film összbevétele 52 287 414 dollár volt (imdb.com).

 

Steven Jay Schneider készítette 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz című könyve beleírta ezt a filmet is.

(Norbi)
 

Rob Reiner annyira jól érezte magát a film forgatása közben, amelynek helyszíne Castle Rock, hogy ezután, 1987-ben megalapította a Castle Rock Entertainmentet, amely többek között olyan Stephen King-adaptációkat gyártott, mint a Tortúra, A remény rabjai vagy éppen a Halálsoron.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Gordia, Chris és Vern karaktere az egész film alatt ugyanazt a ruhát viseli, egyedül Teddy vált öltözéket.

(SódóGA)
 

Rob Reiner rendező állítása szerint, aki egyébként megrögzött anti-dohányos, a fiúk a filmben káposztalevélből készült cigit szívtak.

(SódóGA)
 

Jerry O'Connell teljesen le volt nyűgözve attól a ténytől, hogy amikor a sorait gyakorolja, 11 éves létére szabad, sőt, kell káromkodnia.

(SódóGA)