2023.01.19 19:09 Emmersson Olvasottság: 701x
3

A vérfarkas fagyit ebédel

Ritkán dobok 5 csillagot egy filmre. Két módon jöhet nálam ez szóba. Az egyik, amikor olyan különleges nézőpontból mutatnak be egy jó sztorit, annyira szokatlan stílusban kapok fantasztikus élmény, ami szinte arcul csap; a másik, amikor egy abszolút bekategorizálható mozi után felteszem a kérdést: OK, sablonos, de lehetett volna ezt jobban? Szokták mondani, gyerekkel (kutyával és pucér nővel) bármit el lehet adni. Hogy ez mennyire nem így van, abba ne menjünk bele.

Barna (Thuróczy Szabolcs) rossz passzban van, írói válságban szenved, adósságai vannak, és a kiadója is kirúgja. Végül kap tíz napot egy kéziratra, később egy gyerekre. A saját fiára, akit még nem is látott, nem akarta látni. De anyu lepasszolja, és nincs apelláta, apává kell változnia.

A vérfarkas fagyit ebédel

Tehát még egy akadály az úton, mert egy óvodás mellett nem lehet írni. Persze – hogy még egy közhelyet hozzak –, ahol bezárul egy ajtó, kinyílik egy ablak. A probléma magában hordozza a megoldást. Mert bár Samu (Pásztor-Várady Mór) bepisil, hisztis, megszökik és legtöbbször az őrületbe, valamint a balesetire kergeti az apját, azért mégis csak egy ölelni való kis vérfarkas – aki csokifagyit ebédel. De a határidő nincsen tekintettel ezen problémákra, tíz nap van a leadásig. Egy esti mesével indul kettejük útja. Ahogy a vadász és a vérfarkasfiú története kibontakozik, úgy kerülnek egyre közelebb egymáshoz. A történet, ami akár ismerős is lehet, egyszerűen szép, vicces és megható. Romantikus vígjáték, ahol a szeretet mellett a móka is szerepet kapott. Nem a térdcsapkodós humor, hanem a mosolyra késztető. Közben ne feledjük letörölni a könnycseppeket sem a szemünk sarkából. Egy apa-fia találkozás története, de úgy rendezve, hogy ne legyen nyálas, és a kliséket is megbocsájtsuk. Erre hintettek még némi abszurdot, szürreálist, és kész a Keserű kakaó a titkos recept után.

vígjáték

Egy író hosszú ideje vár az igazi inpsirációra, helyette azonban nem várt meglepetés éri, betoppan az életébe a fia, akivel még sosem találkozott. Váratlan megismerkedésük... több»

3