Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Ahol a folyami rákok énekelnek (2022)

Where the Crawdads Sing
Filmadatlap
 
28
Szereplők
18
Vélemények
15
Képek
4
Videók

Galéria (15)

Videók (4)

 
Master   2022. 11. 24.

legújabb vélemény

7
Különleges film

Nagyszerű alakításokban gazdag különleges filmet készített idén Olivia Newman rendezőnő, mégpedig Delia Owens nagy-sikerű, 2018-as regényéből. Pörgős a cselekmény és a filmnek saját atmoszférája is van. Az események két szálon futnak: egyrészt egy gyilkossági ügyben történő nyomozást láthatunk (rejtélyekkel, talányokkal), másrészt pedig egy sajátos múltú és egyéniségű fiatal nő élettörténetét, fordulatokkal. Remek a forgatókönyv, kiemelkedő a rendezés és nagyot alakít a főszereplőnő, Daisy Edgar-Jones is. Én remekül elvoltam ezzel a filmmel, nálam 80%-os.

 
Artemisia   2022. 09. 13.

a nap véleménye

6
A természet törvényei

Delia Owens világsikerű regénye hihetetlen érzékenységgel ragadja meg a természet és az ember az ősi, ösztönös kapcsolatát. A könyv hitelessége nem véletlen, hiszen az eredetileg zoológusként tevékenykedő írónő közel 20 évet töltött Afrikában, vadon... teljes kritika»

 
Solo   2022. 08. 22.

6
Különleges film egy különleges regény alapján

Delia Owens regénye 3 évvel ezelőtt nagyot "robbant" a világ könyvpiacain és a hatalmas ováció után Olivia Newman filmje is élénk figyelmet kapott a filmrajongóktól. A várakozása legfőbb oka pedig a történet maga, mely különlegesnek mondható. Kettős sztoriról van szó ugyanis, a cselekmény mindvégig kettős szálon fut. Az egyik egy gyilkosság körül zajlik, melynek felderítése krimi-szerűen alakul. Mindvégig kétségeink vannak arról, hogy ki követhette el. A másik történet-szál egy lány életútja, akit magára hagy a családja egy lépvidék kellős közepén álló házban. Láthatjuk, ahogyan túléli családja távozását, ahogyan magára marad és ahogyan boldogulni kezd, fokozatosan szép, fiatal nővé cseperedve. Kya (Daisy Edgar-Jones) egészen különleges lány: imádja a mocsárvidék gazdag élővilágát, melyről gyönyörű rajzokat is készít. Egyedül él, de nem magányos. A szerelem sem marad ki az életéből, ám két fiú is felbukkan mellette. Az egyik valódi társ lesz, a másik inkább fenyegetés. Kapunk tehát izgalmakat, krimit, fordulatokat, romantikát, szerelmet és egy hatalmas csattanót is a végén. Gyönyörű film egy nagyszerű regény alapján. Értékelésem: 85%.

 
fankbringa   2022. 08. 19.

a nap véleménye

3
Könnyfakasztó történet a természetről

A könyv méltó feldolgozása ez a film. Elkapta a táj és a főhős szépségét, és nem is eresztette. A könyvhöz képest nagyon hercegnős lett, sokkal kifinomultabb. Egyszerű vonalvezetés, sok szerelemmel. Ez bizony egy romantikus film, bárki bármit is állí... teljes kritika»

 
dandelion1983   2022. 11. 09.

1

Nem könnyű egy ennyire fordulatos, eseményekkel teli könyvből filmet készíteni. A szereposztás, a képi világ, a történet a helyén volt. De végig az volt az érzésem, hogy túl sokat akart bemutatni a film, túl sok volt a történés, és így kicsit összecs... több»

 
Gábor390920   2022. 09. 01.

1
Megszépített nyomor

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Pár éve egy iskolai feladat kapcsán olvastam a regényt, akkor nagyon megfogott a titokzatossága miatt valamint a szépsége miatt. Azt tudni kell, hogy a főszereplő kislány a szüleivel és testvéreivel a lápon él egy kunyhóban, szép sorban elhagyják a kislányt, magára marad, de egyedül is túléli a lápon. A film nagyon jól hozza a könyv történéseit, viszont én sokkal szegényesebb környezetben képzeltem el a cselekményt és a várost valamint a lápi világot.

 
indingo   2022. 08. 20.

5

Figyelemfelkeltő előzetest kapott a film, amely felcsigázta azokat is akik már olvasták Delia Owens azonos című, népszerű regényét. A film erősen támaszkodik a könyvre, jelentős eltérések nincsenek benne. A könyvnek van egy bája, hamar magába szippan... több»

A film 156 564 680 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 98 684 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film alapjául szolgáló könyv írója, Delia Owens és családja sokáig éltek Zambiában.

(Gábor390920)
 

Delia Owens könyve több, mint 150 hetet töltött a New York Times Bestseller listáján.

(Gábor390920)
 

A film alapjául szolgáló könyv már több mint 12 millió eladott példánnyal büszkélkedhet.

(Gábor390920)
 

Az első előzetes a filmen producerként dolgozó Reese Witherspoon születésnapján, március 22-én jelent meg.

(csd)
 

A filmben felcsendül az eredeti Carolina című dal, amelyet Taylor Swift írt és adott elő.

(csd)
 
Az aktuális coming-of-age bestsellerből készített adaptáció nagyrészt ugyanarra a sorsra jut, mint a legtöbb hasonló próbálkozás: művi, dagályos jelenetekben és jellegtelen karakterekben tobzódó majd’ kétórás giccs, mely szinte minden aspektusában az A5-ös füzetként lapozgatható romantikus ponyvák világát idézi. több»