Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

The Duke of Burgundy (2014)

The Duke of Burgundy
Filmadatlap
 
16
Szereplők
5
Vélemények
16
Képek
3
Videók
 
Artemisia   2020. 05. 08.

legújabb vélemény

2
Hideg céltalanság

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Elgondolkodtató film, az biztos. Lassú, hagy rá időt, hogy megemésszük az addig látottakat. A helyszín, az ódon kastély, az őszi színekben pompázó táj, a közeli képe a pillangókról igazán gyönyörűek. A zenei aláfestés remekül megragadja a film művé... teljes kritika»

 
ZeroHero   2015. 05. 12.

0

Ilyen vontatott, f*s sz*rt régen láttam. Pedig bírom én a lassú filmeket, de ezt muszáj volt többször is leállítanom annyira k*rva unalmas volt. Egyszerűen semmi mondanivalója nem volt számomra a filmnek, az életemet eluntam rajta és még csak egy min... több»


 
the waltzer   2015. 05. 12.

0

Egy magába fordult, élvezhetetlen kamu. Kamu, mert ügyesen ugyan, de a magyar stúdió olyan pofátlan nemzetközi sajtóvisszhangot volt képes valahogy generálni ennek a hálátlan, elbarmolt struktúrájú, olcsó misztikumnak, hogy még azt is képes volt vele... több»

 
Nemecsek   2017. 10. 11.

0

Na ez már valami! Aki igazi BDSM filmre vágyik, az most megkapja, de nem ám szirupos Szürke ötven árnyalata stílusban, hanem frontálisan. Brutálisan erős film, remek alakításokkal. Ki ne hagyjátok!

 
M4T   2017. 09. 07.

0

Voltak fenntartásaim a filmmel a témája miatt, de nagyon pozitívan csalódtam. Ez egy nagyon erős mozi, én nincs benne semmi öncélú, minden egyes jelenete a történet szolgálatában áll, de vigyázat: szigorúan korhatáros!

Galéria (16)

Sidse Babett Knudsen
Sidse Babett Knudsen
Sidse Babett Knudsen
Sidse Babett Knudsen
Sidse Babett Knudsen

Videók (3)

A film összbevétele 185 147 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 034 225 forintot termelt.

 

Chintyát eredetileg a dr. Schullert alakító Kraszkó Zita játszotta volna, azonban túl fiatalnak ítélték a szerephez.

(Artemisia )
 

Sidse Babett Knudsen és Chiara D'Anna csak a forgatás kezdetének napján találkozott személyesen.

(Artemisia )
 

Peter Strickland és Chiara D'Anna 2. közös filmje.

(Artemisia )
 

A filmben elhangzó Cat's Eyes című dal az Európai Filmakadémia Legjobb zene kategóriájának győztese volt 2015-ben.

(erare)
 

A rendező felesége magyar és sokáig itt is éltek, ezért sokan "tiszteletbeli" magyarként tekintenek rá.

(ZeroHero)
 

A filmben látható ruhákból kiállítás nyílt az Urániában.

(hp)
 

Sidse Babett Knudsen elmondása szerint azért vállalta el a filmet, mert a forgatókönyv első olvasásra azonnal felkeltette az érdeklődését.

(hp)
 

A rendező elmondta, hogy a film megalkotásában nagy hatással volt rá Rainer Werner Fassbinder Petra von Kant keserű könnyei című műve.

(hp)
 

A film a hazai közönség előtt a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál gálavetítésén mutatkozott be, melyen a film nemzetközi gárdája is megjelent.

(hp)
 
Távolságtartóan ábrázolt szadomazo játékok és női dominanciaharcok lakják ezt a furcsa, experimentalitás felé hajló művet. Peter Strickland nem filmet rendezett, hanem zeneművet komponált. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA. több»
 
Peter Strickland napjaink egyik legmenőbb rendezője. A brit filmkészítő már másodjára nyúl egy ’70-es évekbeli B-filmes műfajhoz, komoly művészfilmmé transzformálva az olcsó alapanyagot. Új filmje, a The Duke of Burgundy ezúttal a forró euroerotika bugyraiban merül el, Jesús Franco stílusában. több»
 
Be kell vallanom, kicsit félve közelítettem Peter Strickland legújabb művéhez azok után, hogy a Berberian Sound Studio arra a sorsra jutott, hogy fél óra után egyszerűen kinyomtam. több»