Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
82
Filmadatlap
 
25
Szereplők
9
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Berto49   2017. 05. 13.

legújabb vélemény

Fogalmam sincs, hogy egy másik filmes oldalon, 2009-ben miért értékeltem ezt a beteg filmet zseniálisra. Mostani értékelésem erős jóindulattal: gyenge átlagos. Amúgy azóta már tudom, hogy Almodóvar minden filmje meglehetősen aberrált, az utóbbi munkáiról pedig jobb nem is beszélni, például a rettenetes "Bőr, amelyben élek", annak ellenére rossznak tartom, hogy az egyik kedvencem, Banderas játszik benne. Ebben a filmben csupa nyomott figura szerepel; Benigno a fogyatékos ápoló, Marco az útikönyvíró, aki egy kígyó agyonverése után sírni kezd, Lydia a torreádornő (jajj de randa!), Alicia aki táncosnőnek készült, de egy autóbaleset következtében kómába esett.

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

Érdekes film, mindenképp látni kell egyszer az életben, sokat mond a túlzott elvakult szeretetről amelyben már nemis számít, hogy a másik viszonozza-e esetleg, hogy tudatában-e van bizonyos dolgoknak. Nagyon jó és érdekes történet. Ajánlom.


 
Fahéjgolyó   2016. 10. 13.

Szerintem ez az egyik legjobb Almodóvar film. Egészen egyszerű helyzeteket is művészien tud bemutatni a nézőnek, és nagyon jól kiemeli az érzelmeket. A színészek hitelesen alakítanak benne, egyszer mindneképp érdemes megnézni

 
Dodi   2015. 06. 09.

Remekül kidolgozott műről van szó. Almodóvar-ban eddig még nem csalódtam. A filmjei szinte kivétel nélkül kivételesek. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy általában a nyers valóságot mutatja be, de nem közönségesen, hanem művészi precizitással. A zenével és a képi vágásokkal szinte játszik, miközben a néző talán úgy érezheti, hogy egy színházi előadáson ül.

 
Laci000   2015. 06. 02.

Az eddigi filmek közül, amiket Almodóvar-tól láttam ez tetszett a legjobban. Szerintem zseniális alkotás, nagyon jó, tehetséges színészekkel. Egy elgondolkodtató művészi alkotás!

Rosario Flores
Rosario Flores
Leonor Watling
Geraldine Chaplin
Geraldine Chaplin

A film összbevétele 9 284 265 dollár volt (imdb.com).

 

Négy kategóriàban is elnyerte 2002-ben az Európai Filmdíjat (legjobb film, legjobb rendező, közönségdíj, legjobb forgatókönyv - Agustín Almodóvar), tovàbbi két kategóriàban (legjobb operatőr - Javier Aguirresarobe és legjobb férfi alakítás - Javier Cámara) pedig jelölve volt.

(Bogi87)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A jegypénztàrak adatai szerint a filmből szàrmazó bevétel meghaladta az 51 millió dollàrt.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.