TOP10: 2 posztapokaliptikus filmre kattantak rá a nézők ezen a héten (19. hét, 2024)

A streaming világában sajnos hozzászokhattunk, hogy a legnézettebb és legkeresettebb műsorok gyakran nem a legjobb műsorok is egyben. Ezen a héten azonban kivételesen fordult a kocka. Ahogy megszokhattátok, csütörtökönként mindig a hazai filmrajongók érdeklődése alapján állítunk össze nektek egy tízes toplistát. Nos, ezúttal többségében nagyszerű filmek szerepelnek a legkeresettebb filmek között.

A legtöbben ugyanis a Netflixen csak a napokban debütált Ahol a folyami rákok énekelnek című misztikus drámára voltak kíváncsiak. A gyilkossági történet 83 százalékos tetszési indexet kalapozott össze itt, a Mafabon.

Mögötte a mozikban éppen futó A majmok bolygója: A birodalom lett a második legkeresettebb. A rebootolt franchise legújabb felvonása nagyon jól sikerült, 90 százalékon áll a tetszési indexe. A harmadik helyen végzett Furiosa: Történet a Mad Maxből című posztapokaliptikus akciófilmet egyelőre nem értékelték még olvasóink, de mivel épp ma debütál a hazai mozikban, ez rövidesen meg fog változni.

Egy horrorfilm, a Hívatlanok: Első fejezet lett a negyedik a toplistán. Az ismeretlentől és kiszámíthatatlantól való legbelsőbb félelemmel játszadozó filmet a szavazók 73 százaléka értékelte jóra. Mögötte egy másik horror, Az ördögűző: A hívő lett az ötödik, amely 59 százalékot kalapozott össze.

A hatodik legkeresettebb film szintén egy zseniálisnak tűnő újdonság. Úgy tűnik, Ryan Reynolds nem tud hibázni, a Képzeletbeli barátok a nézők 95 százalékának tetszett. Nem úgy a hetedik helyen végzett A menyasszony anyja/Az örömanya, amely csupán a szavazók 22 százalékát győzte meg. Mégis rengetegen kíváncsiak erre a vígjátékra.

A nyolcadik legtöbbször meglátogatott mafabos adatlappal ezúttal a lista egyetlen animációs filmje, a Thelma, az unikornis büszkélkedhet. Nem ez minden idők legjobb animációs meséje, de a maga 61 százalékos tetszési indexével (igaz, egyelőre csak egy tucatnyi szavazat alapján) nem is a legrosszabb.

A kilencedik helyen végzett A szörny házában, egy indonéz horror. Arrafelé is konyítanak valamennyit az ijesztgetéshez, amit e film 54 százalékos tetszési indexe is mutat. Nem rossz, de van még hová fejlődnie.

Végül, de nem utolsósorban, egy örök közönségkedvenc franchise legújabb felvonása lett a tízedik e listán. De biztosak vagyunk benne, hogy a Szellemirtók – A borzongás birodalma még juthat feljebb is a jövőben. A maga 73 százalékos tetszési indexe miatt biztosan sokan lesznek kíváncsiak még rá.

#10

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Mozikban | Telekom TVGO (2024.06.24.)

Kihez fordulsz nagy bajban? Kitől kérsz segítséget, amikor kísérteties lények vesznek üldözőbe? Az egyértelmű válasz: a Szellemirtókat! A legendás csapat azonban már nem az... több»

Kit hívsz, ha nagy baj van? Kihez fordulnál segítségért, amikor szellemek piszkálnak, kísértetek kísérleteznek veled, vagy hazajáró lelkek dúlják fel a házad? A válasz egyértelmű: a Szellemirtókhoz! De ma már nem ugyanaz a négyes száll be a legendás autóba, amikor riasztás érkezik. Viszont a híres New York-i tűzoltótorony nem változott: az új szellemirtók, a Spengler család tagjai itt találkoznak az eredeti csapattal, akik, mint kiderül, nem mentek nyugdíjba: szupertitkos kísérleti laboratóriumot hoztak létre, hogy még magasabb szinten űzhessék a szellemszakmát. Csakhogy rátalálnak egy ősi műtárgyra, amelyből elszabadul egy gonosz erő – és az öregeknek meg a fiataloknak össze kell fogniuk, hogy megmentsék a világot az új, és mindennél fagyosabb jégkorszaktól. A legendás film összes legendás szereplője (Bill Murray, Dan Aykroyd) visszatér, hogy az új generációval (Paul Rudd, Finn Wolfhard) együtt keverjék a humort a sci-fivel, a hátborzongatást a laza dumákkal.
#9

horror | misztikus | thriller

Netflix

Alana és Rabin két barát, akiket elrabolt egy szörnyeteg. Mivel nem volt más választásuk, minden eszközzel harcolniuk kell a túlélésért. több»

Alana és Rabin két barát, akiket elrabolt egy szörnyeteg. Mivel nem volt más választásuk, minden eszközzel harcolniuk kell a túlélésért.
#8

animáció | kaland | vígjáték

Netflix

Amikor a sors egy ritka rózsaszín és csillogó pillanatában Thelma, a póni kívánsága, hogy egyszarvú legyen, valóra válik, azonnal nemzetközi pop-szupersztárrá válik, de nagy... több»

Amikor a sors egy ritka rózsaszín és csillogó pillanatában Thelma, a póni kívánsága, hogy egyszarvú legyen, valóra válik, azonnal nemzetközi pop-szupersztárrá válik, de nagy árat kell fizetnie a hírnévért.
#7

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Lana lánya, Emma visszatér Londonból, és bejelenti, hogy a jövő hónapban férjhez megy. A dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor Lana megtudja, hogy a férfi, aki elrabolta Emma... több»

Lana lánya, Emma visszatér Londonból, és bejelenti, hogy a jövő hónapban férjhez megy. A dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor Lana megtudja, hogy a férfi, aki elrabolta Emma szívét, annak a férfinak a fia, aki évekkel ezelőtt összetörte az övét.
#6

87 Képzeletbeli barátok  (2024)

(4) (3)

családi | dráma | fantasy | vígjáték

Mozikban

A Képzeletbeli barátok egy lány történetét követi, aki rájön, hogy képes érzékelni mindenki képzeletbeli társát. Ahogy magáévá teszi ezt a rendkívüli képességet,... több»

A KÉPZELETBELI BARÁTOK egy lányról szól, aki rájön, hogy látja mindenki képzeletbeli barátait, és arról, mihez kezd ezzel a szupererővel, amikor belevág a varázslatos kalandba, hogy újból összehozza az elfelejtett képzeletbeli barátokat az őket annak idején elképzelő gyerekekkel… A film főszereplői Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming és Fiona Shaw. A csodásan egyedi karakterek hangjait az eredetiben többek között olyan színészek adják, mint Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. és Steve Carell. Az elbűvölő családi filmet írta és rendezte John Krasinski.
#5

horror

SkyShowtime | Telekom TVGO

Ez év őszén lesz 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, amely világszerte sokkolta a közönséget. Idén októberben egy új rész történet... több»

Idén ősszel lesz pontosan 50 éve, hogy a filmtörténet egyik legrémisztőbb horrorfilmje megérkezett a mozivásznakra, világszerte sokkolva a közönséget. Idén október 12-én új fejezet indul. A Blumhouse-tól, és a Halloween-sorozatot feltámasztó David Gordon Green rendezőtől érkezik Az ördögűző: A hívő. Mióta 12 évvel ezelőtt egy haiti földrengésben meghalt a terhes felesége, Victor Fielding (a Tony-díjas és Oscar-jelölt Leslie Odom, Jr.; Egy éj Miamiban, Hamilton) egyedül neveli a lányát, Angelát (Lidya Jewett, Cseles csajok). Ám amikor Angela és barátnője, Katherine eltűnnek az erdőben és csak három nap múlva kerülnek elő, úgy, hogy semmi emlékük sincs arról, mi történt velük, ez olyan események láncolatát indítja be, amelyek arra kényszerítik Victort, hogy szembesüljön a gonosszal, és rémületében és kétségbeesésében megkeresi az egyetlen élő embert, aki tanúja volt ilyesminek korábban: Chris MacNeilt. Az 1973-as film óta az Oscar-díjas Ellen Burstyn először tér vissza Chris MacNeil szerepében. Ő az a színésznő, akinek életét örökre megváltoztatta az, ami a lányával, Regannel történt öt évtizeddel korábban. És most ő próbál meg segíteni a szülőknek, amikor fél évszázad múltán a gonosz újra felüti fejét…
#4

horror

Mozikban

Egy fiatal pár az országot átszelő úton halad az újrakezdés felé. Nincs más választásuk, mint megállni egy eldugott oregoni Airbnb-ben, és elviselni egy rettegéssel teli... több»

Maya és Ryan (Madelaine Petsch és Froy Gutierrez) a nő új munkája miatt Oregonba utazik, időközben pedig megállnak egy elhagyatott nyaralóhelynél. Ezen az ismeretlen helyen három maszkos idegen tör rájuk, akik látszólag indíték nélkül tartják rettegésben a fiatal párt. Az indítékokra fény derül a filmtrilógia folytatásaiban.
#3

akció | kaland | sci-fi | thriller

Mozikban

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»

Ki tudja, már, miért lett vége a világnak? Miért lett belőle végtelen, gonosz homoksivatag? Csak annyi biztos, hogy a világ elpusztult, és egy fiatal lányt, Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda meg a vezérük, Dementus viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val (Chris Hemsworth) és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron. A Mad Max: A harag útja azóta is felülmúlhatatlan látványorgiával, hihetetlen fantáziával és nagyon vad járgányokkal mutatta meg, milyen lesz a világvége után. Az új film 45 évvel korábban játszódik: akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja.
#2

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek rejtőzködve élnek. A majomklánok egy... több»

Több nemzedékkel Caesar után a harmóniában élő majmok jelentik a domináns fajt a bolygón, míg az emberek arra kényszerültek, hogy rejtőzködve éljenek. Mikor egy új, zsarnoki majomvezér hozzálát birodalma kiépítéséhez, egy fiatal majom viszontagságos útra indul, ami során kénytelen lesz kétségbe vonni mindent, amit a múltról tud, és olyan döntéseket hozni, amik egyaránt meghatározzák majd majmok és emberek jövőjét.
#1

dráma | misztikus

Netflix | Telekom TVGO

Kya Clarkot Barkley Cove lakói titokzatos és vad teremtésként ismerik, akit családja magára hagyott. Ez a történet egy fiatal lány felnőtté válásának története, aki az 50-es... több»

Egy kislány él egyedül a mocsárban. A családja elhagyta, ő kitanulja, hogyan maradhat életben, és nagy nehezen egyedül is boldogul. És boldog. Kivéve akkor, amikor be kell mennie a közeli kisvárosba: mert ott gúnyolják, kinevetik és félnek tőle. És ő is szívesebben választja a magányt. De felnő, gyönyörű, titokzatos, rejtőzködő lány lesz belőle, és eljön számára a szerelem ideje – amikor azonban az egyik srác, aki udvarolt neki, meghal, mindenki egyértelműnek tartja, hogy ő lehet a gyilkos. Mi tehet a magányos lápi lány? Azt amit mindig csinált a mocsárban: beleolvad a természetbe, menekül, bujkál és berendezkedik a túlélésre. Az elképesztő sikerű könyv, amelyet Magyarországon is többször újra kiadtak, Reese Witherspoon producersége mellett lett film: látványos, izgalmas, érzelmes történet.