Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
79%
Filmadatlap
 
25
Szereplők
33
Vélemények
25
Képek
1
Videók
 
Yosihiro   2020. 03. 27.

legújabb vélemény

0
Éjjel Párizsban

Mindenek előtt le kell szögezzem elég szkeptikusan ültem le a film elé. Igazából kaptam valamit meg nem is. A történet aranyos és jó de a romantika csak irodalmi szinten jelenik meg a filmen. Főként a régmúltat helyezi előtérbe egy könyv révén amivel nem is lenne rossz szinte olyan mintha egy mesevilágba csöppenénk a neves írók és festők által. Összességében a film rendezése és tartalma jó a szerplők ugyan alkotnak kiemelkedőt de a film mondanivalója miatt egészen jól sikerült. A zenei és hangi effektek háát én többet vártam nekem gyenge lett ugyan felcsendülnek remek dallamok, de mégsem ragadott meg. Így a film mivel egy érdekes nézhető és misztikus elemekkel ellátott így megadható a négy csillag. Talán még Párizs bemutatását emelném ki ami fontos és jól sikerült. A kultúra és irodalom és történelem nagy szegmensét érintve néha unalmasnak tűnhetnek a képek képkoclák de ettől eltekintve egy igazi nyugtató vidám és happy and- el végződő filmet kapunk ami remek kikapcsolódás....Üdv Yosihiro

 
indingo   2017. 12. 04.

0

Kedvelem a művészeteket és a különlegesebb filmeket, de ez valahogy nem ragadott magával. Helyenként eléggé unalmas a története és Owen Wilson se tartozik a kedvenceim közé.


 
dulkap   2015. 02. 04.

0

Nagyon jó kis film, annak ellenére, hogy távol állnak tőlem a romantikus filmek és Woody Allennek is a régebbi munkái tetszenek inkább. Sajnos a jelenben játszódó részekben, a sok irritáló karakter (Inez, a szülei, Paul), engem nagyon bosszantottak é... több»

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Azonnal felborzolta a kedélyeket és az utolsó percig maximális élményt nyújt. Engem legalábbis nem hagyott nyugton és minden pillanatot kimaxolt a film. Remek filmélményt kaptam.

 
citizenfour99   2016. 03. 15.

0

Egy jó kis Woody Allen film. Visszavarázsolt kicsit Hamingway-ék világába, aminek minden eggyes pillanatát élveztem. Király és kreatív film, plusz egy Owen Wilson, aki szerintem Starsky-nak volt a legjobb még ha ő volt egyáltalán na mindegy Rachel Mc... több»

 
Edii   2015. 04. 22.

0

Csodás képek, elbűvölő hangulat. Tetszett nagyon, engem megnyert. Gil karakterét nem tudom nem szeretni, a sok hülyeség ellenére se, kiváló karakter, egy kiváló színész alakításában!

 
Bizsu82   2019. 01. 16.

0

Egyáltalán nem sablonos film. Különleges és ötletgazdag a története. A szereplők aranyosak és meggyőzően alakítanak. A történet elgondolkoztat és kellemesen ki is kapcsol.-

Galéria (25)

Videók (1)

A film összbevétele 151 119 219 dollár volt (imdb.com).

 

A film 17 millió dollárból készült és 151,119,219 dollárt termelt világszerte.

(citizenfour99)
 

A rottent. nevű kritikaösszegző oldalon a film meglepően jól teljesített a maga 93%-val, méghozzá 192 pozitív és 15 negatívabb jellegű kritikával.

(citizenfour99)
 

A filmben azért volt ott Salvador Dalíval a híres filmrendező, Luis Buñuel, mivel ő is szürrealista volt, csak ő a filmkészítés terén, és nagyon jó barátja volt Dalí-nak.

(citizenfour99)
 

Quentin Tarantino a filmet 2011 legjobbjának választotta.

(citizenfour99)
 

Tom Hiddleston kapott egy levelet, amelyben Woody Allen a következőt írta: „Kedves Tom, csinálok egy filmet Párizsban ezen a nyáron. Szeretném, ha te játszanád Scottot.” Hiddleston ezt a levelet azóta bekereteztette, és kifüggesztette az a falára. Hatalmas megtiszteltetésnek vette, hogy a rendező őt kérte fel F. Scott Fitzgerald szerepére.

(SódóGA)
 

Gil követelőző és összeférhetetlen menyasszonyának, Inez a szerepére a rendező Rachel McAdamst nézte ki. A következőt mondta neki: „Sokkal érdekesebb lenne a számodra, ha ilyen személyiséget játszanál. Nem akarhatsz egész életedben csinos lányokat alakítani. Olyan igazi rosszindulatú, hisztis libát is kell néha. Ez sokkal érdekesebb lehet neked."

(SódóGA)
 

Hemingway és Gil meglátogatják Gertrude Steint, aki Picassóval vitázik. A háttérben egy portrét láthatunk, amit Picasso festett 1906-ban.

(SódóGA)
 

Woody Allen megnyerte ezzel a film szkriptjével elnyerte a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscar-díjat. Eddig összesen négyszer díjazta az Akadémia. Karrierje során 23 jelölést gyűjtött be. Allen, ahogy eddig mindig, most sem volt ott a ceremónián. Egyedül 2002-ben tett kivételt, hogy tiszteletét tegye New Yorknak és a new yorki filmeknek a szeptember 11-ei események után.

(SódóGA)
 

Amikor végre összegyűlt a pénz a forgatásra 2006-ban, a rendező felvette a kapcsolatot az elsődleges kiszemeltjeivel, de a legtöbben már leszerződtek máshova, és nem tudták vállalni. Amikor Owen Wilson neve felmerült a főszerepre, Woody Allen újraírta miatta a forgatókönyvet, hogy jobban passzoljon a színész karakteréhez.

(SódóGA)