Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
79%

Mad Max (1979)

Mad Max
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
83
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 13.

legújabb vélemény

0

Gibson ezzel az apokaliptikus akcióthrillerrel indította be a karrierjét. Szürrealisztikus képek, a rideg valóság fura ábrázolása, modernkori westernfilm újkori harcosokkal, gépparipákon száguldva. Brutális, letaglózó film. A modernkori véres valóság ábrázolása.

 
Artemisia   2018. 01. 11.

2

A film megítélésénél feltétlenül figyelembe kell venni a korát is. Ennek megfelelően nem elsőosztályú a képminőség, nem modernek a díszletek, a cselekményvezetés is más volt akkoriban, alapvetően más volt a filmek struktúrája, így ha eltekintünk ezek... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 15.

0

A film, amely elindított egy legendát. A Mad Max megalapozott egy egész zsánert, ezt az posztapokaliptikus víziót azóta sokan sokféleképpen utánozták, felhasználták, de számomra ez az alap. Annak ellenére, hogy aprópénzből lett elkészítve a kornak me... több»

 
Yosihiro   2016. 05. 22.

1

Valjuk meg őszintén ez lehet kultuszfilm de lehet egy rosszulsikerült alkotás is . Kinek mi a nézőpontja. Összeségéebn a történet nehezen emészthető néha az ember elkapja fonalat néha elszáll. Talán az akciók teszik érdekessé de nekm mel G miatt értékes fil de csak a 3 csillagot kapta meg ezért ! :)

 
TribeBubu   2015. 10. 08.

1

Sokaktól hallottam, hogy szenny- vagy B-film, de nálam óriási kedvenc. Semmi túlbonyolított sztori, egy egyszerű bosszútörténet kocsikkal, motorokkal, látványos üldözésekkel, szenzációs kaszkadőrökkel és kiváló színészekkel. Kell még valami egy akciófilmhez?

 
Deku   2017. 10. 14.

0

Szerintem ez a film nem a lehető legjobb választás egy könnyed kikapcsolódásra. Sajnos nem tudott olyan hatást elérni mint vártam de ez van. Én valamivel ütemesebb gyorsabb filmre számítottam volna.

 
erahurka   2018. 08. 21.

0

Iszonyú erős akció-thriller. Ömlik belőle a régi idők mozija, zseniálisan összerakott, nem túl eseménydús történettel. Sajnos hajlamos kissé leülni, ez pedig lehet, hogy sokak kedvét elveszi, pedig nagyon király film!

Galéria (83)

Videók (1)

A film összbevétele 100 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A nagy üldözési jelenet során az egyik motorost fejbe találja egy repülő motorkerékpár. A szóbeszéd ellenére a színész nem halt bele sérüléseibe, sőt igazság szerint amint leálltak a kamerák, felállt és elsétált.

(Zsolt Zsolt)
 

A film összesen 100 milliós bevételt termelt, ami rendkívüli az alacsony költségvetéséhez képest.

(phanzetomox)
 

Abban a jelenetben, amelyben a motoros banda benzint lop a tankerből, nem használtak semmilyen biztonsági hevedereket. A jelenetet teljes egészében élesben vették fel.

(ps)
 

A nagy üldözési jelenet során az egyik motorost fejbe találja egy repülő motorkerékpár. A szóbeszéd ellenére a színész nem halt bele a sérüléseibe, sőt, igazság szerint amint leálltak a kamerák, felállt és elsétált.

(ps)
 

A forgatáson valutaként sört használtak, főleg, ha szívességet kellett kérniük, például egy traktorvezetőtől.

(ps)
 

A filmet az amerikai mozik számára újraszinkronizálták, ugynis az amerikai közönség aligha értette volna meg az ausztrál akcentust.

(ps)
 

Max fiának a neve Sprog volt a filmben. A sprog az ausztrál szlengben fiúgyermeket jelent.

(ps)
 

Miller szinte végig hivatalos engedély nélkül forgatott, de egyeztetett a rendőrséggel, akik igyekeztek mindenben segíteni. Gyakran még a forgalmat is leállították a forgatás miatt.

(ps)
 

Csak Mel Gibson ruhája készült valódi bőrből, a többiek műbőr ruhákat viseltek, ami viszont könnyen szakad, ezért számos alkalommal össze kellett ölteni őket a forgatás alatt.

(ps)
 

Miller az alacsony költségvetésből, amely mindössze 350 000 dollár volt, nem tudta kigazdálkodni a motoros banda repülőjegyeit. Ezért aztán ők a motorjaikon érkeztek Sydney-ből a forgatás helyszínére. Miller még örült is, legalább egész úton a motorosbanda szerepüket gyakorolhatták a srácok.

(ps)
 
Ausztráliának elég volt egyetlen alkalom, hogy feltegye magát a filmes világtérképre. Egy filmőrült orvos iszonyatosan kevés pénzből összerakott egy őrülten jó autós-motoros bosszúfilmet, amelynek a főszereplője egy teljesen ismeretlen színész volt, aztán a nép megnézte, és rájött, hogy ez neki kell! Világsiker lett a Mad Max, Mel Gibson sztár, George Miller pedig menő rendező. Nagyon régen láttam már a filmet, de most, hogy jönnek ki a jobbnál jobb trailerek a Tom Hardy főszereplésével készült legújabb részből, megjött a kedvem az újrázáshoz. Nem csalódtam, Max-en nem fog az idő (na jó, kicsit nehezen ismertem fel a nagyon fiatal Mel Gibsont, de ennél nagyobb bajom ne legyen), ez még mindig egy nagyon jó film! több»
 
Mára már kultikusnak számít a Mad Max, de kevesen tudják, hogy bő 20 évig a legtöbb hasznot hozó legkisebb költségvetésű film Guinness rekordját is tartotta George Miller rendezői debütálása. De még kevesebben tudják, mi „Mad” Max családneve. több»