Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Mad Max (1979)

Mad Max
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
83
Képek
2
Videók

Galéria (83)

Videók (2)

 
BRANTON   2022. 06. 27.

legújabb vélemény

1
Max tortúrája

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

George Miller 1979-es klasszikusát, mindig tágra nyílt szemekkel bámulom. Érezni a mocskot, amelyet Miller létrehoz ebben a műben. Kapunk egy fiatal Mel Gibsont. Gibson pedig egy olyan szerepet kap, amire bátran mondhatjuk azt, hogy elindította a kar... teljes kritika»

 
Artemisia   2018. 01. 11.

3

A film megítélésénél feltétlenül figyelembe kell venni a korát is. Ennek megfelelően nem elsőosztályú a képminőség, nem modernek a díszletek, a cselekményvezetés is más volt akkoriban, alapvetően más volt a filmek struktúrája, így ha eltekintünk ezek... több»

 
Yosihiro   2016. 05. 22.

1

Valjuk meg őszintén ez lehet kultuszfilm de lehet egy rosszulsikerült alkotás is . Kinek mi a nézőpontja. Összeségéebn a történet nehezen emészthető néha az ember elkapja fonalat néha elszáll. Talán az akciók teszik érdekessé de nekm mel G miatt értékes fil de csak a 3 csillagot kapta meg ezért ! :)

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 13.

0

Gibson ezzel az apokaliptikus akcióthrillerrel indította be a karrierjét. Szürrealisztikus képek, a rideg valóság fura ábrázolása, modernkori westernfilm újkori harcosokkal, gépparipákon száguldva. Brutális, letaglózó film. A modernkori véres valóság ábrázolása.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 15.

0

A film, amely elindított egy legendát. A Mad Max megalapozott egy egész zsánert, ezt az posztapokaliptikus víziót azóta sokan sokféleképpen utánozták, felhasználták, de számomra ez az alap. Annak ellenére, hogy aprópénzből lett elkészítve a kornak me... több»

 
TribeBubu   2015. 10. 08.

1

Sokaktól hallottam, hogy szenny- vagy B-film, de nálam óriási kedvenc. Semmi túlbonyolított sztori, egy egyszerű bosszútörténet kocsikkal, motorokkal, látványos üldözésekkel, szenzációs kaszkadőrökkel és kiváló színészekkel. Kell még valami egy akciófilmhez?

 
Deku   2017. 10. 14.

0

Szerintem ez a film nem a lehető legjobb választás egy könnyed kikapcsolódásra. Sajnos nem tudott olyan hatást elérni mint vártam de ez van. Én valamivel ütemesebb gyorsabb filmre számítottam volna.

A film összbevétele 100 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A nagy üldözési jelenet során az egyik motorost fejbe találja egy repülő motorkerékpár. A szóbeszéd ellenére a színész nem halt bele sérüléseibe, sőt igazság szerint amint leálltak a kamerák, felállt és elsétált.

(Zsolt Zsolt)
 

A film összesen 100 milliós bevételt termelt, ami rendkívüli az alacsony költségvetéséhez képest.

(phanzetomox)
 

Abban a jelenetben, amelyben a motoros banda benzint lop a tankerből, nem használtak semmilyen biztonsági hevedereket. A jelenetet teljes egészében élesben vették fel.

(ps)
 

A nagy üldözési jelenet során az egyik motorost fejbe találja egy repülő motorkerékpár. A szóbeszéd ellenére a színész nem halt bele a sérüléseibe, sőt, igazság szerint amint leálltak a kamerák, felállt és elsétált.

(ps)
 

A forgatáson valutaként sört használtak, főleg, ha szívességet kellett kérniük, például egy traktorvezetőtől.

(ps)
 
Mára már kultikusnak számít a Mad Max, de kevesen tudják, hogy bő 20 évig a legtöbb hasznot hozó legkisebb költségvetésű film Guinness rekordját is tartotta George Miller rendezői debütálása. De még kevesebben tudják, mi „Mad” Max családneve. több»