Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75
Filmadatlap
 
29
Szereplők
10
Vélemények
12
Képek
1
Videók
Mad Max
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 15.

A film, amely elindított egy legendát. A Mad Max megalapozott egy egész zsánert, ezt az posztapokaliptikus víziót azóta sokan sokféleképpen utánozták, felhasználták, de számomra ez az alap. Annak ellenére, hogy aprópénzből lett elkészítve a kornak megfelelően látványos és izgalmas. Bár a történet nagyon egyszerű, s tulajdonképpen egy szűk másfél órába sűrített bosszúfilm, én úgy tekintek erre a filmre, hogy ha ez nincs, akkor nem készül el a szuper második rész, a kevésbé jól sikerült harmadik rész, valamint 2015 egyik nagy durranása, a Harag útja. Egy kultuszt alapozott meg, és valahol ezt tisztelem benne.

 
Yosihiro   2016. 05. 22.

Valjuk meg őszintén ez lehet kultuszfilm de lehet egy rosszulsikerült alkotás is . Kinek mi a nézőpontja. Összeségéebn a történet nehezen emészthető néha az ember elkapja fonalat néha elszáll. Talán az akciók teszik érdekessé de nekm mel G miatt értékes fil de csak a 3 csillagot kapta meg ezért ! :)


 
TribeBubu   2015. 10. 08.

Sokaktól hallottam, hogy szenny- vagy B-film, de nálam óriási kedvenc. Semmi túlbonyolított sztori, egy egyszerű bosszútörténet kocsikkal, motorokkal, látványos üldözésekkel, szenzációs kaszkadőrökkel és kiváló színészekkel. Kell még valami egy akciófilmhez?

 
Deku   2017. 10. 14.

Szerintem ez a film nem a lehető legjobb választás egy könnyed kikapcsolódásra. Sajnos nem tudott olyan hatást elérni mint vártam de ez van. Én valamivel ütemesebb gyorsabb filmre számítottam volna.

 
Artemisia   2018. 01. 11.

A film megítélésénél feltétlenül figyelembe kell venni a korát is. Ennek megfelelően nem elsőosztályú a képminőség, nem modernek a díszletek, a cselekményvezetés is más volt akkoriban, alapvetően más volt a filmek struktúrája, így ha eltekintünk ezektől, mind cselekményben,mind mondanivalóban súlyos történetet kapunk. Bár kevesebb és lassabb akciójelenet van mint a mai akció mozikban, de azok jól megkoreografáltak látványosak. Hiteles és kidolgozott a civilizáció utáni civilizáció, és odaillő elemekkel népesítették be. A karakterábrázolás nagyon jó, George Miller jól adagolja az érzelmeket és a feszültséget Max karakterén keresztül. A családja megöléséből nem sokat látunk, mégis nagyon megrázó lett a jelenet. Az utolsó jelenetben kiszúrtam valami ismerőset, évtizedekkel a Fűrész megjelenése előtt a motoros banda tagjának le kell fűrészelnie a lábát,hogy megmentse az életét.

Mel Gibson
Steve Bisley
Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson
Joanne Samuel
Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson
Steve Bisley
 
Ausztráliának elég volt egyetlen alkalom, hogy feltegye magát a filmes világtérképre. Egy filmőrült orvos iszonyatosan kevés pénzből összerakott egy őrülten jó autós-motoros bosszúfilmet, amelynek a főszereplője egy teljesen ismeretlen színész volt, aztán a nép megnézte, és rájött, hogy ez neki kell! Világsiker lett a Mad Max, Mel Gibson sztár, George Miller pedig menő rendező. Nagyon régen láttam már a filmet, de most, hogy jönnek ki a jobbnál jobb trailerek a Tom Hardy főszereplésével készült legújabb részből, megjött a kedvem az újrázáshoz. Nem csalódtam, Max-en nem fog az idő (na jó, kicsit nehezen ismertem fel a nagyon fiatal Mel Gibsont, de ennél nagyobb bajom ne legyen), ez még mindig egy nagyon jó film! több»
 
Mára már kultikusnak számít a Mad Max, de kevesen tudják, hogy bő 20 évig a legtöbb hasznot hozó legkisebb költségvetésű film Guinness rekordját is tartotta George Miller rendezői debütálása. De még kevesebben tudják, mi „Mad” Max családneve. több»
 

A film összesen 100 milliós bevételt termelt, ami rendkívüli az alacsony költségvetéséhez képest.

(phanzetomox)
 

Abban a jelenetben, amelyben a motoros banda benzint lop a tankerből, nem használtak semmilyen biztonsági hevedereket. A jelenetet teljes egészében élesben vették fel.

(ps)
 

A nagy üldözési jelenet során az egyik motorost fejbe találja egy repülő motorkerékpár. A szóbeszéd ellnére a színész nem halt bele a sérüléseibe, sőt, az igazság szerint amint leálltak a kamerák, felállt és elsétált.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.