Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Mad Max 2. - Az országúti harcos (1981)

Mad Max 2
Filmadatlap
 
29
Szereplők
11
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Galéria (9)

Mel Gibson
Vernon Wells

Videók (2)

 
drg0602   2020. 02. 13.

legújabb vélemény

0
Retro akciófilm

Nagyon jó, lebilincselő, akciódús, jó a film! Témája nagyon eltalált, ez mellett Mel Gibson jó szerepel, nem csak ebben a részben, hanem első részében is. Tökéletes, a maga korához képest főleg. Szuper Retro akciófilm!

 
Artemisia   2018. 01. 11.

3

Izgalmas, látványos, lebilincselő retro akciófilm. Meg vannak az első részből invesztált fura fazonok, és az extravagáns járművek, sőt egy elszigetelt, benzinre szerveződött kommuna is. A környezet és a furcsa civilizáció ábrázolása nagyon megkapó, l... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 02.

0

Kettősség kavarog bennem.Egyrészről nagyon jó a történet,egy posztapokaliptikus akció-thriller,ami Mel Gibsonnal együtt ütős.Viszont a jelmezek,és a mellékszereplők egyszerűen gagyik!

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 14.

0

Az eredeti Mad Max szériából ez a kedvenc részem (ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül). Ez volt az, ami megalapozta ennek az egész Mad Max-világnak a hangulatát, ebben meg mindaz, amitől az emberek szeretik ezt a sorozatot. A kietlen táj, az ősközö... több»

 
Yosihiro   2016. 05. 22.

0

A trilógia 2. része már valamivel jobban érzékelteti a film mondanivalóját és értékét! Ez jobban sikerült mint az 1. rész de ne várjunk sokkal többet. Jobb a történet pörgősebb és a szinészi alakítáok is meggyőzöbbek! :) Összeségéebn én 3 csillagal osztályoztam ez az igazság.

 
erahurka   2018. 08. 21.

0

Sokak kedvencét korábban én is imádtam, pár éve viszont megnéztem újra, és egyszerűen nem tudtam elviselni. Vannak menő jelenetei, viszont miért van mindenki szado-mazo ruhában? Ráadásul az egész olyan mint egy 8 éveseknek készült infantilis mese, re... több»

 
TribeBubu   2015. 10. 08.

0

Nálam egy kicsit gyengébb pontozással végzett a Mad Max folytatása. Valahogy nem éreztem olyan eredetinek, mint az első részt. Ettől függetlenül mestermunkának tartom. Az autós üldözések legjobbjait láthatjuk ebben a filmben, továbbá ügyesen továbbvi... több»

A film összbevétele 12 465 371 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben 50 ember halálát játszották el.

(Norbi)
 

A filmben szereplő kutyát nemes egyszerűséggel "Kutyának" hívták.Egy helyi menhelyről szerezték, s tanították be. Miután a forgatás véget ért, az egyik operatőr örökbe fogadta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Emil Minty csak 8 éves volt, amikor a film készült, s több száz gyerekszínész közül választották ki a szerepre.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film költségvetése közel tízszerese volt az első Mad Max mozihoz képest.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)