Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
9
Képek
1
Videók
 
drg0602   2020. 02. 13.

legújabb vélemény

Retro akciófilm

Nagyon jó, lebilincselő, akciódús, jó a film! Témája nagyon eltalált, ez mellett Mel Gibson jó szerepel, nem csak ebben a részben, hanem első részében is. Tökéletes, a maga korához képest főleg. Szuper Retro akciófilm!

 
Artemisia   2018. 01. 11.

Izgalmas, látványos, lebilincselő retro akciófilm. Meg vannak az első részből invesztált fura fazonok, és az extravagáns járművek, sőt egy elszigetelt, benzinre szerveződött kommuna is. A környezet és a furcsa civilizáció ábrázolása nagyon megkapó, l... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 14.

Az eredeti Mad Max szériából ez a kedvenc részem (ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül). Ez volt az, ami megalapozta ennek az egész Mad Max-világnak a hangulatát, ebben meg mindaz, amitől az emberek szeretik ezt a sorozatot. A kietlen táj, az ősközö... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 02.

Kettősség kavarog bennem.Egyrészről nagyon jó a történet,egy posztapokaliptikus akció-thriller,ami Mel Gibsonnal együtt ütős.Viszont a jelmezek,és a mellékszereplők egyszerűen gagyik!

 
Yosihiro   2016. 05. 22.

A trilógia 2. része már valamivel jobban érzékelteti a film mondanivalóját és értékét! Ez jobban sikerült mint az 1. rész de ne várjunk sokkal többet. Jobb a történet pörgősebb és a szinészi alakítáok is meggyőzöbbek! :) Összeségéebn én 3 csillagal osztályoztam ez az igazság.

 
TribeBubu   2015. 10. 08.

Nálam egy kicsit gyengébb pontozással végzett a Mad Max folytatása. Valahogy nem éreztem olyan eredetinek, mint az első részt. Ettől függetlenül mestermunkának tartom. Az autós üldözések legjobbjait láthatjuk ebben a filmben, továbbá ügyesen továbbvi... több»

 
erahurka   2018. 08. 21.

Sokak kedvencét korábban én is imádtam, pár éve viszont megnéztem újra, és egyszerűen nem tudtam elviselni. Vannak menő jelenetei, viszont miért van mindenki szado-mazo ruhában? Ráadásul az egész olyan mint egy 8 éveseknek készült infantilis mese, re... több»

Galéria (9)

Mel Gibson
Vernon Wells

Videók (1)

A film összbevétele 12 465 371 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben 50 ember halálát játszották el.

(Norbi)
 

A filmben szereplő kutyát nemes egyszerűséggel "Kutyának" hívták.Egy helyi menhelyről szerezték, s tanították be. Miután a forgatás véget ért, az egyik operatőr örökbe fogadta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Emil Minty csak 8 éves volt, amikor a film készült, s több száz gyerekszínész közül választották ki a szerepre.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film költségvetése közel tízszerese volt az első Mad Max mozihoz képest.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A forgatás során több, mint 80 járművet használtak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Egyesült Államokban Mad Max - Az országúti harcos címen forgalmazták. Azért nem szerepelt benne a 2. rész, mert a készítők attól féltek, hogy azok a nézők, akik nem látták az első részt, nem nézték meg volna a folytatást.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet szabad ég alatt forgatták.

(Nathan03)
 

Mel Gibsonnak mindössze 16 sornyi szövege van a filmben.

(ps)
 

A forgatásokon több mint nyolcan járművet használtak.

(ps)
 
Minden idők egyik legjobb posztapkaliptikus filmje, amelyből az akció és az érzelem sem hiányzik! több»