Érdekes rajongói teóriára lehet bukkanni a világháló nem igazán eldugott bugyraiban, ha az ember egy picit kutakodik Mad Max és az ő élete után. E rajongói teóriák az eddig négy mozit megért franchise idősíkjával és azon belül a címszereplő öregedésével foglalkoznak, és végül arra a konklúzióra jutottak, hogy Max valójában halhatatlan. Na akkor hogy is van ez?

Az első Mad Max mozi még a ’70-es évek végén jelent meg az akkor még csak szárnyait bontogató, húszas évei elején járó Mel Gibsonnal a főszerepben. A film még nem a később a címmel azonosított poszt-apokaliptikus világban játszódott, sőt, Max még csak egy újonc országúti zsaru volt feleséggel és gyerekekkel.

Az időrend itt máris összekuszálódik egy kissé, ugyanis az eredeti második rész, a Mad Max 2. - Az országúti harcos valójában a harmadik rész, mivel a 2015-ös Mad Max: A harag útja időben az előtt játszódik. És mivel már ebben is egy posztapokaliptikus világot ismerhetünk meg, az ezt okozó kataklizma valahol az első mozi eseményei után következtek be.

És akkor játsszunk egy picit az idő múlásával és Max öregedésének kérdésével. Az első filmben egy húszas évei legfeljebb derekán járó hőst ismerhetünk meg, ám A harag útjában Tom Hardy már egy minimum a 30-as éveit taposó Maxet alakít. Igen ám, csakhogy a sztori szerint Max legalább egy generációval idősebb Furiosánál, aki elmondja magáról, hogy Halhatlan Joe 12 éves korában rabolta el, aminek a nőt elnézve legalább tizenöt éve már. Ha viszont azt nézzük, hogy Furiosa eleve a Vuvalini törzsben született, amely garantáltan nem a világégés előtt jött létre, akkor esélyes, hogy a Mad Max: A harag útja eseményei nem csupán öt-tíz évvel az első film után játszódnak – amennyivel Maxnek öregebbnek kellene lennie. Hanem annál jóval később. Egy pont amellett, hogy Max valójában halhatatlan, és sokkal több ideje bolyong a pusztaságban, mint néhány év.

A Mad Max 2. - Az országúti harcos viszont elvileg közvetlenül a Mad Max: A harag útja eseményei után játszódik, míg a sztorit befejező Mad Max 3. - Az Igazság csarnokán innen és túl eseményei ehhez képest is tizenöt évvel később. Itt már egy kissé őszülő Maxet láthatunk, aki viszont még így sem több egy 30-as évei végén járó, tehát elég korán őszülő fickónál. Csakhogy, ha a négy moziban elvileg eltelt éveket nézzük, akkor az első és negyedik felvonás között minimum negyven év eltelt, így Maxnek is olyan 60-65 évesnek kellene lennie. De nem annyi, mert ugyebár halhatatlan, aki alig-alig öregszik.

A film ma este 22:30-tól az RTL Klubon.