Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
64%

A hívatlan (2019)

The Wretched
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
45
Képek
5
Videók

Galéria (45)

Videók (5)

 
pictuREader Nézhetetlen  2021. 07. 11.

legújabb vélemény

0
Méghogy

A fenti mondattal fémjelezték a bemutatóját a mozikban ennek a zs kategóriás, logikátlan katyvasznak. Történet: nulla; látvány: nulla; valódi feszültség: nulla.

 
Kóborló   2020. 06. 06.

a nap véleménye

1
Egy indie horrorfilm, ami akár emlékezetesebb is lehetett volna, ha kicsit bátrabb lett volna

Kimondottan kedvelem azon horrorfilmeket, ahol a gonosz megtestesülését boszorkányok képezik. Így tehát a 2019-ben bemutatott The Wretched egyfajta hendikeppel indult a megtekintése előtt. A film a számomra nagyra tartott IFC Midnight független filme... teljes kritika»

1
 
Eastern79   2021. 06. 27.

1
Hangulatos ijesztgetés

A régi, klasszikus horrorokat idéző misztikus csemege. Látványos, izgalmas, a végére még egy dupla csavarra is futotta. A főszereplő John-Paul Howard fiatal kora ellenére sármos és igen meggyőző, de a többiek is átlagon felüli teljesítményt nyújtanak. Az utóbbi hónapok egyik kellemes csalódása, igazán élvezhető, mindenképpen egy jól sikerült darabja a műfajnak.

 
Sabnock Sanatory   2021. 01. 30.

1

A látvány, a közeg és a téma mind-mind nagyon tetszetős, kifejezetten jó. Ügyes kivitelezés, és a színészek játéka is elég erős. Igaz, kisebb hibáktól eltekintve. Érdemes megnézni, mert azt azért ki merem mondani, a jobban sikerült alkotások közül va... több»

 
stevepisti   2021. 01. 18.

0

Mindenképp pozitív csalódás volt, nem számítottam ennyire komplex történetre. Hasonló történetet láthattunk már korábban, de ilyen valamire való csavarra nem emlékszem. A vége picit a kiszámítható kategóriához sorolható, de nem vészesen. Mindenképp ajánlott a hasonló műfaj kedvelőinek.

 
Gwen_mot   2020. 11. 03.

1

Na az ilyen borzongató filmek miatt szerettem meg a horrorokat még annak idején. Elég parás film, úgyhogy készülj fel, gyengébb idegzetű partner esetén rajtad is lesznek karmolásnyomok!

 
Rajkó   2020. 11. 09.

0

Nem mondanám egy nagy eresztésnek, de ha úgy vesszük, hogy hány horror jött ki idén, akkor nem olyan veszélyes. Maradjunk annyiban, hogy a nagy egészhez viszonyítva ez egy közepes, de olyan, amit azért viszonylag jó szívvel lehet ajánlani a műfaj ranognóinak.

A film összbevétele 3 824 943 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 7 484 350 forintot termelt. A hazai mozik összesen 4 526 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Brett Pierce és Drew T. Pierce, valamint a zeneszerző, Devin Burrows második közös filmje a 2011-es Deadheads után.

(hp)
 

A film zenéjét a rendező testvérpár, Brett Pierce és Drew T. Pierce gyerekkori jóbarátja, Devin Burrows szerezte.

(hp)
 

A film forgatása a rendezők, Brett Pierce és Drew T. Pierce otthonainak közelében, Omenában és Northportban zajlott, Michigan államban.

(hp)
 

Bár nem lett kasszasiker, a koronavírus-járvány miatt hat hétig vezette a bevételi toplistát az Egyesült Államokban. Erre legutóbb 2009-ben az Avatar volt képes.

(hp)
 

A filmet pozitívan fogadták a kritikusok. A horror jelenleg 75 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp)
 
A hibákat leszámítva, nekem nagyon kellemes meglepetés volt a The Wretched, kifejezetten jól szórakoztam rajta. Megborzongatták a lelkemet, rám tudták hozni a frászt, sőt még viszolyogtam is jó pár jelenettől. több»
 
Ez a film az amerikai mozikba a lehető legjobbkor érkezett tavaly ilyenkor, amikor a lezárások miatt takaréklángon üzemelő létesítményekben félszeműként is király tudott lenni, viszont a jelenlegi hazai kínálatban semmi létjogosultsága nincs – mondhatni, hívatlanul érkezett. több»
 
Habár az idei esztendő nem hemzseg a felejthetetlen horrorfilmes momentumoktól, de a The Wretched néhány pillanata sikeresen rám hozta a frászt, ennél többet pedig nem is kívánhat egy magamfajta régivágású horror-rajongó. Erősen ajánlott látnivaló. több»