Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
87

Cinema Paradiso (1988)

Nuovo cinema Paradiso
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
10
Képek
2
Videók
Philippe Noiret
Salvatore Cascio
Salvatore Cascio
Philippe Noiret
Salvatore Cascio
 
Berto49   2018. 07. 13.

legújabb vélemény

A mozi szerelmeseinek KÖTELEZŐ film! Tornatorén kívül senki más nem tudta így megragadni a filmek csodálatos varázsát, azt, hogy mit is jelenthet egy-egy végignézett movie az emberek életében. Alfredo és Toto kapcsolata a vérségi kötelék nélkül is az apa-fiú viszony életszerű megjelenítése, ahol alapvető az egymás iránti szeretet és megértés. Korunkban a mozi, mint helyszín jelentős változásokon ment keresztül, sok filmkedvelő – köztük én is – sok esetben már viszolyog a moziba járástól, hiszen az esetek többségében a jelenlévő közönség nagyon erős visszatartó tényező. A többség – tisztelet a kivételnek - popcornt és nachot csámcsogni és kolát szlopálni jár a moziba, meg az állandóan felvillanó mobil telefon fények is megzavarják a film élvezetét. Sajnos az ART- mozik sem kivételek! Szerencsére néhány hónap türelmi idő elteltével más csatornán is hozzá lehet jutni a kívánt megnézendő darabhoz. Nagyon erősen szeretném, hogy ez a lehetőség továbbra is megmaradjon. Visszatérve az adott filmhez a 165 perces verzió nyújt tökéletes élményt, méltán besorolható a rendező – szerintem – top hármas munkái közé, vagyis az „Óceánjáró zongorista legendája” és az „Ismeretlen” közé.

 
sipiarpi   2016. 09. 22.

Megható, szentimentális film a barátságról és a mozi szeretetéről. Nekem kedvencem lett. Toto megformálói közül egyértelműen a kisfiú volt a legjobb. A ravaszság, a csibészség a szemében a sajátja volt, nem megjátszott. Mivel a teljes verziót láttam, nem a vágottat, valóban nagyobb hangsúly volt a szerelmi életén, bár szerintem nem volt túl zavaró.


 
Deku   2017. 07. 23.

Valahogy a francia filmek nem tudnak úgy igazán megfogni. Ez olyan untató, semmitmondó egyszerű történet. Amivel nem is lenne gond de a színészi játék is felejthető.

 
Queenakasha   2018. 03. 24.

Tornatore filmjei annyira csodálatosam egytől egyig, kár hogy sokat kell várni míg kijön egy új. Egy egész másvilág a többi filmhez képest. Ez mind közül a kedvencem, ahogy az ember nézi kicsit újra gyermeknek érzi magát.

 
Hakker   2018. 04. 01.

Tornatore a kedvenc rendezőim közül, egyike azon rendezőimnek, akiknek filmjei mindig nagy hatással vannak rám. Zseniális rendezés volt ez a film és rendkívül elegáns volt a lezárás is.

 
Guiseppe Tornatore életének fő műve ez a lelket magasra röptető mozi, amely évtizedeken ível át, mégis egységes egészként működik. 9/10 több»

A film összbevétele 11 990 401 dollár volt (imdb.com).

 

Guiseppe Tornatore eleinte a mozi sírfeliratának szánta a filmet, de akkora sikere lett, hogy éppen az ellenkezőjét érte el vele, s alkotása fellendítette az olasz filmipart.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Steven Jay Schneider beválasztotta ezt a filmet a 2004-es 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz könyvébe

(Norbi)
 

2-féle DVD-n került forgalomba a film. Míg az egyik 2 órás, a másik 2 óra 45 perces. Utóbbi legelején olaszul felsorolják 1 percben az elnyert díjakat és jelöléseket.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.