Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90

Cinema Paradiso (1988)

Nuovo cinema Paradiso
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
10
Képek
2
Videók
 
sipiarpi   2016. 09. 22.

Megható, szentimentális film a barátságról és a mozi szeretetéről. Nekem kedvencem lett. Toto megformálói közül egyértelműen a kisfiú volt a legjobb. A ravaszság, a csibészség a szemében a sajátja volt, nem megjátszott. Mivel a teljes verziót láttam, nem a vágottat, valóban nagyobb hangsúly volt a szerelmi életén, bár szerintem nem volt túl zavaró.

 
Deku   2017. 07. 23.

Valahogy a francia filmek nem tudnak úgy igazán megfogni. Ez olyan untató, semmitmondó egyszerű történet. Amivel nem is lenne gond de a színészi játék is felejthető.


 
Berto49   2018. 07. 13.

A mozi szerelmeseinek KÖTELEZŐ film! Tornatorén kívül senki más nem tudta így megragadni a filmek csodálatos varázsát, azt, hogy mit is jelenthet egy-egy végignézett movie az emberek életében. Alfredo és Toto kapcsolata a vérségi kötelék nélkül is az apa-fiú viszony életszerű megjelenítése, ahol alapvető az egymás iránti szeretet és megértés. Korunkban a mozi, mint helyszín jelentős változásokon ment keresztül, sok filmkedvelő – köztük én is – sok esetben már viszolyog a moziba járástól, hiszen az esetek többségében a jelenlévő közönség nagyon erős visszatartó tényező. A többség – tisztelet a kivételnek - popcornt és nachot csámcsogni és kolát szlopálni jár a moziba, meg az állandóan felvillanó mobil telefon fények is megzavarják a film élvezetét. Sajnos az ART- mozik sem kivételek! Szerencsére néhány hónap türelmi idő elteltével más csatornán is hozzá lehet jutni a kívánt megnézendő darabhoz. Nagyon erősen szeretném, hogy ez a lehetőség továbbra is megmaradjon. Visszatérve az adott filmhez a 165 perces verzió nyújt tökéletes élményt, méltán besorolható a rendező – szerintem – top hármas munkái közé, vagyis az „Óceánjáró zongorista legendája” és az „Ismeretlen” közé.

 
Queenakasha   2018. 03. 24.

Tornatore filmjei annyira csodálatosam egytől egyig, kár hogy sokat kell várni míg kijön egy új. Egy egész másvilág a többi filmhez képest. Ez mind közül a kedvencem, ahogy az ember nézi kicsit újra gyermeknek érzi magát.

 
Hakker   2018. 04. 01.

Tornatore a kedvenc rendezőim közül, egyike azon rendezőimnek, akiknek filmjei mindig nagy hatással vannak rám. Zseniális rendezés volt ez a film és rendkívül elegáns volt a lezárás is.

Philippe Noiret
Salvatore Cascio
Salvatore Cascio
Philippe Noiret
Salvatore Cascio
 
Guiseppe Tornatore életének fő műve ez a lelket magasra röptető mozi, amely évtizedeken ível át, mégis egységes egészként működik. 9/10 több»
 

Guiseppe Tornatore eleinte a mozi sírfeliratának szánta a filmet, de akkora sikere lett, hogy éppen az ellenkezőjét érte el vele, s alkotása fellendítette az olasz filmipart.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Steven Jay Schneider beválasztotta ezt a filmet a 2004-es 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz könyvébe

(Norbi)
 

2-féle DVD-n került forgalomba a film. Míg az egyik 2 órás, a másik 2 óra 45 perces. Utóbbi legelején olaszul felsorolják 1 percben az elnyert díjakat és jelöléseket.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.