Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
85%

Leharcolt oroszlánok (2003)

Secondhand Lions
Filmadatlap
 
15
Szereplők
7
Vélemények
12
Képek
3
Videók
 
Yosihiro   2020. 05. 04.

legújabb vélemény

0
Leharcolt oroszlánok

Nekem a film címe nem tetszik ezért is kérkedve ültem le nézni ezt a filmet. Kellemesen csalódtam mert egy álomvilágba csöppentem ami remek volt. A történet zseniális és a két "öreg" igen nagyon jók voltak. A kisfiú nem alakít ugyan nagyot de a film gerincéhez nagyban hozzájárul ő is. Remekül kapcsolták össze a régi történeteket legendákat . A film kicsit laposan indul de a sok kutya és malac megjelenésével máris barátságosabb lett mindez. A tanyasi élet kapcsán igazából ízelítőt nem kapunk. Összességében a történet remek a forgatókönyv jó a rendezés és vágás már csak a három negyedet érinti. A szereplők közül nem emelnék ki senkit hiszen az összhatás adja meg a jó produkciót és ebben a moziban ez történik. Mindenki hozzáad valamit amitől jó lett. A zenei aláfestés is jó. Így megadhatom a négy csillagot erre a filmre amit megérdemel. Igazából az érzelmeket nem annyira sugárzó film ez hanem inkább a fantázia, könnyed mese és némi humorral fűszerezve tálalják mindezt. Csak ajánlani tudom mindenki számára csodálatos családi film. Bár nem nagyon megnyerő hogy egy édesanya így elhagyja a fiát, de az mindenképp pozitívum, hogy az öregek befogadják és felnevelik a kisfiút. A vége Happ end ami jól sikerült és kapunk némi csattanót is. Üdv Yosi

 
indingo   2018. 01. 06.

0

Szuper film, igazi lélekmelengető alkotás. Szuper a humora, de valahol egy kőkemény dráma. Az elmúlás áll a középpontban s hogy az élet nem véges. Használjunk ki minden alkalmat arra, hogy emlékeket gyűjtsünk.


 
ZeroHero   2015. 05. 06.

0

Kellemes bár kissé különc film, némi fantáziavilággal. Megható volt az a tiszta szeretet és kötődés amely kialakult a gyerekben a nagybácsik iránt. Manapság is előfordul, hogy néha a nagymama neveli a gyereket, vagy egy nagybácsi. A film üzenetében o... több»

 
TomÁcs   2019. 12. 30.

0

Félelmetesen jó film, amely valós érzelmeket tudott kiváltani a nézőkből. Haley Joel Osment hihetetlen tehetség volt.

 
Dorkateo   2019. 10. 12.

0
Mese habbal. De hát szeretjük a habos süteményt.

Mindegy, hogy igaz-e. Csak képzeld el és igaz lesz. Így érdemes élni.....meg filmet nézni is.

 
Rikudou6   2015. 08. 12.

0

Egész jól összerakott a története nem az a soknak tűnő fajta közben meg semmi. Ez olyan rendesen összetákolt és látványban is bővelkedő fajta. Nem éreztem túl klisésnek sem így igazán bejött.

 
szafffy   2015. 06. 25.

0

Aranyos, szeretnivaló film, olyan ismert nevekkel, mint Michael Cain vagy Robert Duval. Harmonikusan keverednek a műfajok, vígjáték, dráma és kicsit fantasy is.

Galéria (12)

Videók (3)

A film összbevétele 41 407 470 dollár volt (imdb.com).

 

Ez volt a második alkalom, amikor Robert Duvall és Kyra Sedgwick rokonokat játszottak egy filmben. Ebben a filmben nagybátya és unokahúga volt, az In Something To Talk About (1995) című filmben pedig apa és lánya szerepében jelentek meg.

(Yosihiro )
 

A filmben használt ház ugyanaz a ház, mint amit a Transformers Age of Extinction (2014) láthatunk.

(Yosihiro )
 

Hub orvosát Eugene Osment játssza, aki a valóságban Haley Joel Osment apja.

(Yosihiro )
 

1999-ben Michael Caine Haley Joel Osment elöl nyerte el az Oscart a legjobb mellékszereplő kategóriában.

(rbernadett)
 

Michael Caine elmondta, hogy karrierje elején egyszer megtartotta Sean Connery kalapját, amíg ő 4 emberrel verekedett egy nightclubban. Ez lehetett az alapja annak a jelenetnek, amiben Robert Duvall 4 emberrel verekszik egy kocsmában, amit Michael Caine és Osment végignéz.

(rbernadett)
 

Habár Jasmineről, az oroszlánról azt tartották, hogy már öreg és fáradt, valójában Taureg, aki játszotta, egy 2 éves oroszlán volt, ami nagyon fiatalnak számít, tekintve, hogy ezen állatok várható élettartama 20-22 év.

(rbernadett)
 

A film végét annyi negatív kritika érte a tesztközönségtől, hogy újra kellett forgatni, ami 600 000 dollárba került. Az eredeti befejezés rajta van a DVD-n.

(rbernadett)
 

Haley Joel Osment éppen mutált a forgatás alatt, ezért eredeti nyelven nézve tökéletesen hallható, ahogy a színész hangja egyre mélyül.

(rbernadett)
 

A filmben szerepelt egy oroszlán, aminek számtalan idomárja és felvigyázója volt, éppen ezért mindenkit meglepett, hogy Haley Joel Osmentet a malac támadta meg.

(rbernadett)