Már a hazai mozikban is Tim Hill új vígjátéka, a Nagypapa hadművelet Robert De Niróval a főszerepben. A friss bemutató kapcsán cikkünkben mindent összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnotok a filmmel kapcsolatban.

A történet szerint bár Ed nem rajong az ötletért, végül mégis belemegy, hogy beköltözzön lánya otthonába, az érkezésével azonban kitúrja a szobájából fiúunokáját, Petert. A srác azonban nem adja könnyen magát, és bár most a padláson kell berendezkednie, elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, de tesz róla, hogy visszakapja a saját kis zugát. Csakhogy Edet sem kell félteni, aki nem rest felvenni a kesztyűt. Ezzel megkezdődik a harc a szobáért a tapasztalt vén róka, és az ifjú unoka között. 
Robert Kimmel Smith sikerkönyvéből Tim Hill rendezett egészestés mozifilmet olyan sztárokkal a főszerepekben, mint Robert De NiroUma ThurmanChristopher WalkenJane SeymourLaura MaranoCheech Marin és Oakes Fegley.

Íme tehát 5  tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Az 1994-es Ponyvaregény után ismét együtt állt a kamerák elé Christopher Walken és Uma Thurman.
  • A Nagypapa hadművelet forgatása 2017. május 2-án kezdődött meg Atlantában, Georgia államban. A munkálatok mindössze 6 hetet vettek igénybe.
  • A film premierdátumát eredetileg 2018. február 23-ra tűzte ki a Weinstein Company, azonban Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya miatt végül forgalmazó nélkül maradt a produkció. A jogokat végül a 101 Studios szerezte meg, de a premierre így is 2020. szeptemberéig várni kellett.
  • A film Robert Kimmel Smith regényén alapszik.
  • Robert De Niro és Christopher Walken harmadik közös filmje A szarvasvadász (1978) és A mecénás szeretője(1992) után.

Hazai premierdátum: 2020.09.17.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: