Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Tüskevár (1967)

Tüskevár
Filmadatlap
 
16
Szereplők
10
Vélemények
4
Képek
Videók

Galéria (4)

 
Sabnock Sanatory   2022. 07. 23.

legújabb vélemény

5
Bánhidi László jutalomjátéka!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Rengeteg alkalommal láttam már a filmet, és sohasem csalódtam benne. Ugyanazt az izgalmat érzem a mai napig is, mint az első alkalommal, mikor láttam… ami azért nem ma volt! Hiába nem színes, hiába nem mai darab, az aktualitása, mondanivalója ugyanol... teljes kritika»

2
 
Yosihiro   2017. 12. 13.

2

Egy remek könyv remek filmes sorozatváltozata. Jó látni hogy azért sokan megnézik minthogy elolvasnák a könyvet. Ez kötelező olvasmány és kötelező megnézni is nem csalódik benne az ember.

 
Timon   2019. 11. 24.

1

Fekete István írásai közül ez az egyik legnagyobb kedvencem regényben,és megfilmesítve is.Maga a történet is tele van jórészt nosztalgiával.Legalább egyszer kipróbálnék egy olyan nyaralást,amilyet ebben lehet látni.

 
Liza1997   2022. 02. 28.

2

Mint minden 4. osztályosnak, nekem is kötelező olvasmányként volt feladva a Tüskevár, és egy nyaram a kiolvasásáról szólt. Mikor ezt megnéztem, ugyanúgy élveztem, mint az olvasást, és néhány évente visszanézem.

 
Gecko   2016. 05. 21.

1

A Tüskevár film adaptációja hűen követi Fekete István művét, ami ezáltal egy fontos és meghatározó műve a magyar filmgyártásnak . Nagyon jól válogatták meg a szerepklőket, kár hogy Bütyök utószinkronja néha elcsúszik. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 31.

0
Most is kiolvasnám a kötelezőt, és most is szívesen megnézném

Fekete István híres regényéből. Az egyik kedvenc megfilmesített regényem és kötelező olvasmányom volt. Roppant jó kikapcsolódást biztosított ez a film és a regény is. Hű volt Fekete Istvánhoz a film, és egy igazán kellemes 8 részes minisorozat lett belőle. Bánhidi László roppant jó választás volt Matula bácsi szerepére, és egy remek kis nyaralást tálalt Tutajos és a nézők elé. A mai napig egy igazán jópofa kis családbarát film.

 
Vadgazda   2016. 05. 21.

0

Fekete István regényéhez szerintem nagyon közel került, sajnos mindent nem lehetett megfelelően filmvászonra vinni. Nagyszerű színészeink és szép tájaink teszik a sorozatot igazán élvezhetővé. Mindenki számára ajánlott, alapmű a regénnyel együtt.

 

Bütyök ( Barabás Tibor ) hangja nem tetszett a készítőknek, így neki lett egy szinkronhangja, amit utólag vettek fel. ( Petrik József )

(Sabnock Sanatory )
 

Az egyes epizódok hosszai 29 és 34 perc között vannak. Összesen 8 epizódból áll a teljes film.

(Sabnock Sanatory )
 

Az eredeti televíziós sugárzás, 1967.április.03-tól 1967.május 20-ig tartott.

(Sabnock Sanatory )
 

Az iskolai jelenetek a Lágymányosi lakótelepen és a Baranyai utcai (napjainkban Bárdos Lajos) általános iskolában készültek.

(Sabnock Sanatory )
 

A sorozat vadmadár felvételeinek mindegyikét - ami a mai napig is lélegzetelállító - Homoki Nagy István készítette, néhány felvétel a korábbi természetfilmjeiből származik.

(Sabnock Sanatory )