Az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar sorozat. Engem Baranya megyében és rövid ideig Siklóson élőként különösen nagy büszkeséggel tölt el, hogy szűkebb pátriámban forgatták ezt a remekművet. Hazánk történelmének egy rendkívül érdekes időszakába kaphatunk betekintést remek színészek alakításában, szórakoztató történetek formájában.
Az egyik legjobb sorozat a magyar filmgyártás történetében. Ezt minden korosztálynak egyszerűen látnia kell, mert nem csak izgalmas és fordulatos, de nagyon erős morális mondanivalója is van.
Már majdnem egy szuperhős sorozat cselekményességével vetekszik. Nagyon kimunkált, jó humorú, cselekményes sorozat. Szinte nem is értem, hogy ez miért nem lett világhírű. :)
Suli után haza és délután, leckeírás után tv bekapcs és élvezni az országban látható egyetlen filmet, sorozatot, hőst. Sokáig az se állt össze, hogy a hegy neve a Tenkes. Nekem Tenkes kaptány volt és mert annak nem volt értelme, hogy a Tenkes kaptány(A), ezért én Zenthe Ferencet gondoltam egy Tenkes nevű főhősnek. A 21. századból visszanézve megmosolyogtató, de aki első kézből látta gyerekként, annak olyan, mint a Star Wars a 80-as években. Érdekes, az ma már közel sem tetszik annyira, mint a Tenkes kapitány :D