88% 207 szavazat
A Tenkes kapitánya

A Tenkes kapitánya

A Tenkes kapitánya
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
16
Szereplők (16)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
1
Filmkritika (1)
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Béri Balogh Ádám kuruc brigadéros parancsára a furfangos Eke Máté összegyűjti a szegényeket. A tenkeshegyi várban felütött tanyájukról indulnak a labancok elleni portyákra, sok borsot törnek a siklósi labanc ezredes orra alá, majd a várat is elfoglalják. Máté a siklósi vár kuruc kapitányaként folytatja tovább a harcot a labancok ellen.

Rendező: Fejér Tamás
Forgatókönyvíró: Örsi Ferenc
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1964.01.11.

Sorozat áttekintés

1. évad (1964) - 13 epizód
Ungváry László
Madaras József
Zenthe Ferenc
Madaras József
Szabó Gyula
Pécsi Ildikó
Zenthe Ferenc
Szabó Gyula
Zenthe Ferenc
Zenthe Ferenc
Madaras József
 
2020.11.20 Robinson76

legújabb vélemény

Kalandok a Tenkesen

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar sorozat. Engem Baranya megyében és rövid ideig Siklóson élőként különösen nagy büszkeséggel tölt el, hogy szűkebb pátriámban forgatták ezt a remekművet. Hazánk történelmének egy rendkívül érdekes időszakába kaphatunk betekintést remek színészek alakításában, szórakoztató történetek formájában.

0
 
2015.11.02 RókaÚr

Az egyik legjobb sorozat a magyar filmgyártás történetében. Ezt minden korosztálynak egyszerűen látnia kell, mert nem csak izgalmas és fordulatos, de nagyon erős morális mondanivalója is van.

0
 
2016.09.05 stif

Már majdnem egy szuperhős sorozat cselekményességével vetekszik. Nagyon kimunkált, jó humorú, cselekményes sorozat. Szinte nem is értem, hogy ez miért nem lett világhírű. :)

0
 
2019.08.04 vorosrobi

A magyar Zorro

Suli után haza és délután, leckeírás után tv bekapcs és élvezni az országban látható egyetlen filmet, sorozatot, hőst. Sokáig az se állt össze, hogy a hegy neve a Tenkes. Nekem Tenkes kaptány volt és mert annak nem volt értelme, hogy a Tenkes kaptány(A), ezért én Zenthe Ferencet gondoltam egy Tenkes nevű főhősnek. A 21. századból visszanézve megmosolyogtató, de aki első kézből látta gyerekként, annak olyan, mint a Star Wars a 80-as években. Érdekes, az ma már közel sem tetszik annyira, mint a Tenkes kapitány :D

0
 

Több esetben is a színészek eredeti nevéből kreálták az eljátszott karakterek neveit pl.: Petrik József – Riptek lövész, Besztercei Pál – Bisteritz hadnagy, Madaras József – Vogeller lövész, Kibédi Ervin – Erwiner szakaszvezető.Szerző: stevepisti

#1
 

Az iszappakolásos, dobálós jelenet egy részénél csokipudingot használtak a színészek.Szerző: stevepisti

#2
 
Értékelés: 8/10
(2017. 05. 21.)
Hihetetlen, hogy már elrepült 5 évtized az elkészülte óta, nem fogott rajta a kor, és bár látványban nem érhet a manapság divatos sorozatok nyomába, de a szívünkben biztos helye van a kedvencek között, mert a hangulata és coolságfaktora még mindig verhetetlen.

8/10 Több