Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Halálos iramban: Ötödik sebesség (2011)

Fast Five
Filmadatlap
 
31
Szereplők
27
Vélemények
19
Képek
1
Videók

Galéria (19)

Videók (1)

 
BRANTON   2022. 06. 04.

legújabb vélemény

0
Elèrkeztünk a csúcsponthoz!

Ebben a fejezetben a legjobb a csapatdinamika, a zenék, az adrenalin, a bicepszek és a tricepszek, akció, meg minden, amit egy akciófilmtől elvársz. Dwayne Johnson első szerepe a szériában, talán a legjobb is. Kőkemény bunyó Diesellel. Széffel végigrombolni egy várost. Nagyon szeretem ezt a részt, itt minden van, amit hiányoltam eddig és hiányolok majd ezek után is. A Ríoi hangulat, városképek, sztori. Nem sikerült azóta sem megugrani a színvonalat, de még megközelíteni sem nagyon. Az akciójelenetek itt valóban nagyon kezdenek az idiotizmus felé kanyarodni, de bőven emészthetők még. A következő etaptól kezd nagyon irreálisan építkezni a széria, itt még ha egy hajszállal is, de ésszerűbbek a dolgok. Visszatért Roman Pierce is a második részből, parán az első részből, a harmadikból, negyedikből, szóval egyben a csapat, talán minden eddiginél jobban! Ocean's Eleven érzésem is volt sokszor, miközben néztem ezt a részt. A humor és a lazaság itt is jelen, minden rendben. Telitalálat ez a rész. Talán a második rész az, ami közel ennyire tetszett, de csak közel ennyire. Mindenképp a legjobb rész ez az ötödik sebesség.

 
mamiéstöti2   2017. 09. 21.

0

Az egyik legjobb rész, mivel itt hozott új fényt a már már egyhangúvá váló történetnek a készítő csapat. Tetszettek az új megoldások és a történet is.

 
HE7EDIK   2018. 12. 06.

0

Elmarad a franchise további részeitől de a széfes jelenet óriási, valamint mikor a drogbáró értekezik a portugál módszerről: - És a jobb élet morzsáiért cserébe ők az enyémek...

 
hsanya182   2015. 05. 05.

1

Ez télleg a legjobb Halálos Iramban az előzőekkel szemben!! NAGYON NAGY SZÁGULDOZÓS AKCIÓ FILM !! Csajok, kocsik, száguldás, akció. Néha eltér a realitástól, de ezt mogszokhattuk a többi részben is :)

 
Norbert93   2018. 07. 18.

0

Az "új" korszak legkiemelkedőbb darabja. Eltúlzott lóerők és képi világ, izomszag és Vin Diesel Dodge Chargere. Mélyen szántó gondolatokat ne várjunk a filmtől, hiszen nem azért készült. Amiért készült azt pedig tökéletesen megadja a nézőnek.

 
sptt   2020. 05. 23.

0
Na végre...

A 3. és 4. rész számomra könnyen felejthető volt, de az ötödik rész megint olyan volt, ami nem csak az autós jelenetek által, hanem a történet és a szereplők által is hozta azt a színvonalat, amit az első két rész. A poénok, a váratlan események is ültek, hozta azt a csapatmunkát és könnyedséget, mint az Ocean's 11.

 
Syracuse Nézhetetlen  2018. 06. 16.

0

Nem tudom, meddig tudják még húzni ezt a szériát, ami már az elejétől fogva semmitmondó volt, de ahogy haladunk előre az időben, egyre nézhetetlenebb filmekből áll. Tényleg, még csak azt sem lehet mondani, hogy legalább másfél órára kellemes kikapcsolódást nyújtana...

A film összbevétele 626 137 675 dollár volt (imdb.com).

 

Az előző részek CGI dús jelenetire érkezett sok panasz miatt, a rendező ettől a résztől kezdve minimális technikát használ, így a látható jelenetek nagy része valós.

(mamiéstöti2)
 

Lettyt majdnem szerelmi háromszögbe helyezték a filmben, melynek másik két tagja Dom és Brian lett volna, de a színésznő ezt nem akarta vállalni.

(mamiéstöti2)
 

A facebook-on valaki azt írta ki, hogy nagyon kemény lenne, ha The Rock és Vin Diesel feszülne egymásnak, így a készítők bevonták Johnson-t a munkába.

(mamiéstöti2)
 

Michelle Rodriguez a filmre beülve tudta meg, hogy karaktere mégsem halt meg a 4. rész végén.

(mamiéstöti2)
 

2011-ben a 7. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)