81% 126 szavazat
Wyatt Earp

Wyatt Earp

Wyatt Earp
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
18
Szereplők (18)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
6
Érdekességek (6)
7
Díjak (7)
Filmkritika
5
Cikkek (5)
Fórum

FILMINFÓ

Wyatt Earp a Vadnyugat meghódításának legendás hőse volt. Fiatalon megtanulta, hogy nincs semmi fontosabb a világon, mint a család és az igazság. Azok a mozgalmas évek, melyek kiszakították a biztonságos családi élet melegéből és Amerika peremvidékére sodorták, először kalandvágyó fiatalemberré, majd megrögzött igazságosztóvá tették. Mialatt egyre híresebbé vált, folyamatosan meg kellett küzdenie vágyai és a családjáért érzett felelősség kettősségével. Testvérei és álmai iránti töretlen hűsége egyaránt jelentett számára boldogságot és tragédiát. Wyatt Earp megszállott igazságosztó, legendás seriff volt, aki attól sem riadt vissza, hogy látszólag szélmalomharcot folytasson a sokszor túlerőben lévő gonosz elemek ellen.

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1994.11.03.
Kevin Costner
Kevin Costner
Dennis Quaid
Kevin Costner
Gene Hackman
Kevin Costner
Michael Madsen
Linden Ashby
Kevin Costner
Kevin Costner
 
2016.07.21 alexxx

legújabb vélemény

Epikus western, egyszerűen minden megvan benne, ami egy klasszikushoz szükséges. Ha bírod a műfajt, semmiképp ne hagyd ki!

0
 
2015.09.20 FunBoi

Eltekintve attól, hogy baromi hosszú, egészen élvezhető western. A rendezés kiváló, a szereplők szépen hozzák a karaktereiket, szóval ezzel nincs gond, ha fél órával rövidebb lett volna, nem is unatkoztam volna.

0
 
2015.10.14 luksa10

Figyelmeztetek mindenkit, lassú filmről van szó, de a maga nemében egészen kiváló. Tökéletes rendezés, kiváló szereposztás!

0

A film összbevétele 55 952 000 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Gene Hackman kapta a 3. legnagyobb gázsit, és fel is van tüntetve a neve a film minden plakátján, holott kevesebb mint 10 percet látható a képernyőn. Szerző: rbernadett

#2
 

Az eredeti terv szerint a film egy 6 órás minisorozat lett volna.Szerző: rbernadett

#3
 

Michael Madsen nek felajánlották Vincent Vega szerepét a Ponyvaregényben (1994), de akkor már nem tudott kiszállni ebből a produkcióból. Szerző: rbernadett

#4
 

Dennis Quaid kb. 13 kilót fogyott, hogy eljátssza Doc Hollidayt, aki tuberkulózisban szenvedett. Szerző: rbernadett

#5