Kevin Costner beperelte a Farkasokkal táncoló producerét, 15 millió dollárt követel

Lehet, hogy a közeljövőben nem Kevin Costner újabb filmes sikereiről, hanem bírósági ügyéről fogunk sűrűbben hallani. A 65 éves színész-rendező ugyanis beperelte egykori üzleti partnerét, Jim Wilsont, akitől most 15 millió dollárt követel. Emellett egykori ügyvédjét, az immár épp Jim Wilsont képviselő Zeke Lopez ellen is pert indított, természetesen a két ügy több ponton is kapcsolódik egymáshoz.

Kevin Costner állítása szerint Jim Wilson nagyjából 35 millió dollárra tett szert az évtizedek során a közös munkáik kapcsán, amely még a ’90-es években kezdődött a Farkasokkal táncoló klasszikussal. Amikor Kevin Costner megkapta a főszerepet, ő vitte a projekthez Jim Wilsont, mint producert. Később még olyan filmeken dolgoztak együtt, mint a Több mint testőr, a Wyatt Earp vagy A jövő hírnöke.

Ezeket közös produkciós irodájuk, a TIG Productions kezelte, de Kevin Costner később alapított egy másik irodát is Good One Productions néven, ennek ügyeit viszont a TIG finanszírozta különféle kölcsönökkel.

A bírósághoz most benyújtott iratok szerint Jim Wilsonnak nagyjából 2004 óta nem volt semmi köze a Good One Productions irodához, de részesedése volt benne. Amikor Kevin Costner tavaly úgy döntött, hogy bezárja az irodát, ügyvédei levélben keresték meg Jim Wilsont, hogy részesedését adja át egykori partnerének.

Az iratok szerint Jim Wilson legalább tizenkét éve nem dolgozott már együtt Kevin Costnerrel egyetlen filmen sem, ám a megkereséskor visszautasította a papírok aláírását. Később Kevin Costner aktuális üzleti partnere, Rod Lake is megkereste Jim Wilsont, ám ő ekkor becsmérlően beszélt Kevin Costnerről és fél millió dollárt követelt azért, hogy aláírja a papírokat.

Kevin Costner emellett egykori ügyvédjét, Zeke Lopezt is beperelte, akitől 1 millió dollárt követel. Állítása szerint az ügyvéd korábban az ő produkciós ügyeit intéző csapat tagja volt. Ám később megszakították a munkakapcsolatot, Zeke Lopez pedig nem sokkal később Jim Wilson ügyvédje lett. Kevin Costner azt állítja, hogy ekkor számos a Good One Productions ügyeihez kötődő iratot vitt magával, amihez nem volt joga. Az ügyvéd, aki a most induló perben Jim Wilsont is képviseli, természetesen tagadja a vádakat.