Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Robin Hood, a tolvajok fejedelme (1991)

Robin Hood: Prince of Thieves
Filmadatlap
 
28
Szereplők
16
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Vélemények: Robin Hood, a tolvajok fejedelme (1991)

 
Sebes Gábor   2021. 12. 15.

legújabb vélemény

0
20 évvel ezelőtt 4/5, ma újranézve 3/5

Direkte megnéztem újból, mert a mai filmekért - sem az amerikai hipergyenge akciófilmekért, sem az állandó félhomályban játszódó társadalmi drámákért - nem vagyok oda. Jópofa. Persze Costner, Hollywood ügyeletes bikája hódít, meg itt voltak szinte először lassított akciótrükkök (jó, túlzok), de akkor is tetszett a lángoló nyíl lassítva, de nem jó felnőtt fejjel újranézni. Richárd királyról a történelemnek megvan a véleménye az állandó váltságdíjak okán, és Alan Rickmann alakítása sokszínűbb, tulajdonképp sokan drukkoltunk, hátha Mariann meggondolja magát. De nem. Szóval (ma) 3/5.

 
Gyorvik   2021. 11. 14.

a nap véleménye

6
Alan Rickman emlékére

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Alan Rickman emlékére. Aki számára vélhetően ezen film csupán egy humoros kis epizód volt a filmművészeti karrierjében. Tudvalevően – mint rendszerint jó néhány, a Brit-szigetekről kikerült, de a nagyközönség számára is ismertté vált személyiség eset... teljes kritika»


 
Artemisia   2017. 11. 19.

4

Látványos,kidolgozott és korhű, jó, a korba illő karakterekkel, oda illő párbeszedekkel, ikonikus történettel és cselekménnyel. Mindenkinek ajánlatos családi film.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 20.

0

Alan Rickman az örök gonosz,és milyen jól áll neki...Costner,akinek szinte minden filmje rossz,és mégis mennyien imádják,itt rendben teszi a dolgát....Freeman pedig a bölcs fekete....fiatalkorom egyik kedvenc mozija!!! :) Ajánlott movie!!!

 
Diesel   2018. 02. 14.

1

Igazi klasszikus film szerintem. Gyerekkorom egyik kedvenc filmje. Nem tudom megszámolni hogy hányszor láttam már, de szerintem sokszor újranézhető és szórakoztató. Kevin Costner ebben a filmjében is hozza a formát, teljesen átszellemül Robin Hood bő... több»

 
szaka123   2016. 01. 22.

1

Klasszikussá nőtte ki magát az évek alatt. Jó színészek. Jó sztori. Van benne humor, akció és egy kicsit megható is. Alan Rickman nekem már Notthingam bírója marad.

 
Thibo84   2016. 06. 27.

0

Egy időt álló klasszikus, és talán Kevin Costner legjobb alakítása. De nem ő az egyetlen nagy név a filmben. Morgan Freeman egy kiváló színész. Bármilyen karaktert el tud játszani.

 
Crystaldeer   2020. 12. 20.

0

A legjobb Robin Hood film, minden ezután következő már csak egy gyenge adaptáció. Zseniális színészekkel, külön kiemelve Kevin Costnert, akinek szerintem ez lett a legjobb alakítása, amit aztán később már nem igen tudott felülmúlni, illetve ne felejt... több»

 
rainman   2017. 11. 28.

0

Régimódi kalandfilm, melyen azért már fogott picit az idő, de még mindig szórakoztató!

 
Bibabac   2017. 10. 01.

1

Imádom. Szerintem a valaha készült legjobb Robin Hood film. A történet aranyos, izgalmas, a színészek játéka fantasztikus. A zene hangulatos, a látvány pedig épp, amilyennek lennie kell a középkori Angliában.

 
nagyniki987   2016. 04. 29.

1

Időtálló klasszikus, nagy nevekkel, izgalmas és megható történettel, az akkori korhoz hűen előadott környezettel és karakterekkel. Hiteles mégis mesés, minden korosztály számára szívesen ajánlanám.

 
wooderman   2016. 06. 28.

0

Ugyan olyan mint az összes többi Robin Hodd film, semmi új szál vagy új fejlemény. Úgy rossz ahogy van. Se a szereplők se a történet, se a látványvilágával nem tudott sajnos megragadni.

 
Elizabeth   2016. 03. 03.

0

Igaz születésem évében készült és ennek külön örülök!!! A kedvenceim közé tartozik. Alan Rickmann szerintem mindent el tudott játszani tökéletesen. Egyszerűen bele élte magát.

 
papaja   2015. 06. 03.

1

Klasszikus! Minden karácsonykor megnézzük (ne kérdezzétek, hogy miért pont ezt), már szinte kívülről tudom a filmet. Nagyon szeretem, mert nem csak jó a történet, jók a színészek, de ráadásul humoros is, kicsiknek nagyoknak egyaránt szórakoztató. Oly... több»

 
Balhé17   2018. 11. 30.

0

Valaha készített egyik legjobb kalandfilm. Látványos, hiteles, izgalmas, szerelmes nagyon finom humorral.

 
jazzy   2016. 04. 29.

0

A filmben vagy egy-két emlékezetes mélypont, főleg Kevin Costner brit akcentusa, ami persze a szinkronon nem hallatszik, de az eredetiben borzalmas és végig nagyon nevetséges. Összességében persze nem rossz film, olyan langyos, délutáni lötyögés leginkább.