Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
82

Robin Hood kalandjai (1938)

The Adventures of Robin Hood
Filmadatlap
 
20
Szereplők
3
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
wooderman   2016. 05. 10.

legújabb vélemény

Igazán szépen kidolgozott történet, igazi klasszikus, aminek ugyan már rengeteg fel és átdolgozása van, de mégis az eredeti felülmúlhatatlan, mint oly sok más mű esetében.Érdemes egyszer végig nézni.

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

A korhoz képest egy nagyon látványos, remek jelmezekkel teli film amelyet minden magyar embernek látnia kell. Nekem tetszett, remek klasszikus. Szép történetfeldolgozás.


 
Manyi   2015. 10. 25.

A mostani feldolgozásokhoz képest egészen más hangulatú, más képi világú film, de méltán mondható hogy egy igazi klasszikus! És a színészek valóban jószínészek!

 
Klasszikus nem véletlenül lesz egy film, nem a műfaj a lényeg, hanem az élmény, amit nyújt a nézőjének. Ez az alkotás pedig maga a nagybetűs KALAND. több»

A film összbevétele 3 981 000 dollár volt (imdb.com).

 

Errol Flynn-t a Warner Bros. egyből felkérte két újabb filmszerepre is, miután a Robin Hood kalandjai pozitív fogadtatásban részesült.

(Bogi87)
 

Beválasztották az Amerikai Nemzeti Filmarchívumba, mivel kulturálisan, történelmileg, illetve esztétikai szempontból jelentős alkotás.

(Bogi87)
 

A filmnek magyar vonatkozása is van, hiszen Kertész Mihály rendezte.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.