Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
50
Filmadatlap
 
30
Szereplők
12
Vélemények
41
Képek
6
Videók
Robin Hood
 
HETEDIK   2019. 01. 06.

Az igazság az, manapság már a kutya nem kíváncsi Robin Hood-ra, a szuperhősökre annál inkább. Ezen az se segített, próbálták modernizálni az egészet, sőt, visszafelé ütött vissza az egész. Az eddigi legpocsékabb tagja a sorozatnak.

 
MMcFly2015   2019. 07. 16.
10 éven belül egy újabb Robin Hood feldolgozás, ami szembe megy az eddigiekkel...

A rengeteg negatív értékelés elvette a kedvem a film megtekintésétől, de nagy nehezen rászántam magam. Lehet, azért, mert nem vártam tőle sokat, viszont közel sem volt olyan rossz, mint a híre. Nyilván minden 10 évre jut egy Robin Hood a nézőknek, és kell valami újabbat mutatni az ismert és sablonos sztorinál. Ezzel próbálkozott meg a 2018-as Hood inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel. Szembe megy a komorabb hangvételű Russel Crow féle eredettörténettel, de az alapkoncepció nem változik: itt is azt a történetet ismerhetjük meg, hogy lett a csuklyásból az a törvényenkívüli, aki... A játékidő első félórája egészen ígéretes. A csatajelenetek látványos módon próbálják egyedibbé varázsolni a látot... több»


 
BoBamburg   2019. 08. 26.

Egy sokadik (sőt, nagyon sokadik) feldolgozása Robin Hood történetének. Csak hogy több sebből is vérzik a történet. Kezdve ott, hogy tagadhatatlan tény, hogy a világnak nem volt szüksége eme remake-re. Főleg nem ilyen minőségben, ahogy ez elkészült. Giccses, színes szagos hollywoodi szemét, amit próbáltak nagyon maira venni, de ez kimerült a közepesen gyenge CGI parádéban és a lezser öltözékben, ami lássuk be, úgy nevetséges ahogy van.

 
tjunior Nézhetetlen  2019. 05. 19.

Lehetne itt dobálózni a jelzőkkel meg egymásra halmozni őket. Milyen rossz a rendezés, sztori meg úgy összességében rossz film stb. ami persze igaz is, csak a lényeget nem adja vissza. Meggyőződésem, hogy ez nem egy film, ez egy pénzmosoda. Éppen ezért nem is volt cél, hogy jó legyen vagy csak egy kicsit értelmes vagy szórakoztató. A lényeg az volt, hogy papíron 100 millióba kerüljön.

 
Nagy Zsolt Nézhetetlen  2019. 06. 09.
A Robin Hood filmek meggyalázása

Ez egy Göbbelsi propagandafilm, egyenesen a háttérhatalmaktól, nekünk Európában csak Brüsszelből. A mai aktuális eco-neo-lib eszméket öntik az arcunkba: rögtön a film elején azzal kezdi, hogy "felejtsétek el a történelmet", aztán ott vannak a "rossz" keresztények, a "jó" arabok, a radikális, "emancipált" NGO-os aktivista asszonyka, aki bánatában, de megbocsátandó egy leheletnyire egy törtető "lúzer" karjaiban vigasztalódig, míg az "igazi hős" vissza nem tér, és akkor ráeszmél, hogy ki- és mi a tuti. Ez az asszony meg van áldva Mátrixos mozdulatokkal is. A kificamodott eszméken kívül még megjelennek az említett hatalmi csoport istenített szimbólumai, rögeszméi és szubliminális üzenetei: trans... több»

Taron Egerton
Jamie Dornan
Taron Egerton
Ben Mendelsohn
Eve Hewson
Jamie Foxx
Taron Egerton
Taron Egerton
Taron Egerton
Eve Hewson
Jamie Dornan
Taron Egerton
Eve Hewson
Eve Hewson
Ben Mendelsohn
Taron Egerton
Jamie Dornan
Jamie Foxx
Eve Hewson
Jamie Foxx
Taron Egerton
Jamie Dornan
Jamie Foxx
Jamie Foxx
Ben Mendelsohn
Taron Egerton
Taron Egerton
Jamie Foxx
Paul Anderson
Jamie Dornan
Ben Mendelsohn
Eve Hewson
Taron Egerton
Taron Egerton
Taron Egerton
Taron Egerton
Taron Egerton
Taron Egerton
Taron Egerton
Eve Hewson
Taron Egerton
Jamie Foxx
 
Robin Hoodot „végre” sikerült kiemelni az angol folklórból és előléptetni középkori szuperhőssé, egy szórakoztató bolckbuster film keretében. Mindenkinek ajánlom, aki szereti ezt a korszakot és szeretne egy kicsit kikapcsolódni egy igazi popcorn mozival. több»
 
Ha messze nem is egy klasszikus Robin Hood feldolgozást kaptunk, szórakoztató volt az egész film. Ajánlani csak azoknak merem, akiknek fogalma sincs ki volt az a Robin Hood és mivel vált híressé. több»
 
Robin Hood a filmtörténet Hamletje. Klasszikus hollywoodi alapanyag, amelyet úgy tízévente elő lehet venni, és készíteni belőle egy-egy új verziót, elvégre a fiataloknak minden új. Nos, nagyon sajnálom azt a generációt, aki Otto Bathurst verzióján nő fel, mert ez a produkció kimeríti a totális tévedés fogalmát. több»

A film összbevétele 84 780 546 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 45 359 137 forintot termelt. A hazai mozik összesen 38 547 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film jelentős részét Magyarországon forgatták. A Korda Stúdióban építették fel a notthingami várkastély belső tereit, valamint a keresztes háború jeleneteit is itt vették fel.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film forgatását néhány héttel elhalasztották, mivel Taron Egerton épp a Kingsman 2-t forgatta. A rendező mindenképp a fiatal tehetséget szerette volna látni Robin Hood szerepében, olyannyira, hogy kiharcolta a stúdiónál a csúsztatást.

(hp)
 

A film főbb szerepe kapcsán a producerek Jack Hustont, Jack Reynort, Dylan O'Brient és Nicholas Houltot is meghallgatták, de végül Taron Egerton lett a befutó.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.