Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
70%

Robin Hood (1973)

Robin Hood
Filmadatlap
 
22
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
Ms. Akárki   2019. 07. 30.

legújabb vélemény

0

Tipikus Disney mese de az adja a fő varázsát hogy egy tipikus Robin Hood történetet vázol fel mesés köntösben, hogy a gyermekek számára is megfelelően befogadható legyen. A romantikus szál kifejezetten tetszett és kellett is a mesébe. Gyermeknek és felnőttnek egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújt.

 
doroffee   2016. 02. 14.

0

Nekem kicsit szürreális volt a klasszikus Robin Hood-legendát állatokkal a főszerepben látni, ezért nem is volt 5csillagos moziélmény. De azonkívül hozza a Robin Hood-történet összes olyan elemét, amely miatt annyira szeretjük és szeretjük feldolgozni olyan hosszú időn át: az izgalmat, a humort, a bajtársiasságot.


 
erahurka   2018. 09. 15.

0

Tetszettek a rajzok, azonban a történet nem túl eseménydús, és néha iszonyú idióták a szereplők. Tényleg nem látja meg senki a feje felett 2 méterrel húzódó kötelet, amin pénzes zsákok zakatolnak folyamatosan? WTF?

 
Macika   2016. 08. 22.

0

A komolyabb mesék között van, aminek van mondanivalója. Filmben és mesében is nagyon jó a történet, karakteresek a szereplők és a sztori is érdekes, magával ragadó!

 
Homer   2016. 07. 29.

0

Aranyos régi Disney mese ez. Csak sajnos nagyon kevesen ismerik. Érdekes feldolgozása meseként a Robin Hoodnak. Kár hogy néha kicsit vontatott és unalmas. De nagyon édesen lett felépítve. Pár klasszikus musicalaes számot hiányoltam belőle, ha már disney.

Galéria (6)

Videók (1)

A film összbevétele 32 056 467 dollár volt (imdb.com).

 

Ez az első Disney animációs film a Fantázia (1940) óta, melynek több mint egy óra és húsz perc a játékideje.

(Thibo84)
 

Tuck barát templomának harangja valódi csengő volt a filmben.

(Thibo84)
 

Sir Peter Ustinov a német szinkronban John hercegnek adja ismét a hangját, de Richard királynak nem.

(Thibo84)
 

Monica Evans (Marian kisasszony) és Carole Shelley (Kodács) már dolgoztak együtt a Disney Macskarisztokratákban (1970), melyben a két libának, Abigailnek és Ameliának adták a hangjukat.

(Thibo84)
 

Phil Harris, Little John hangja előtte a Dzsungel könyvében (1967) kölcsönözte a hangját Baloo-nak. Mindkét karakter medve, és nagy a hasonlóság közöttük.

(Thibo84)
 

Volt egy alternatíva befejezés, ahol a várból kilépve Robin Hood megsérül, és John herceg majdnem el is kapja, ám Richard király érkezése megzavarja. A készítők úgy érezték, hogy John herceg túlságosan baljóssá válna, és elvenné Robin Hoodtól a hős szerepet.

(Thibo84)
 

Néhány hónappal a premier előtt a Disney animátoroknak újra fel kellett venniük John herceg néhány sorát Sir Peter Ustinovval. Az animátorok New Yorkba, Londonba, Párizsba, Bécsbe és Tokióba telefonáltak, hogy megtalálják Ustinovot. Meglepetésükre azon a héten az NBC Stúdióban dolgozott Burbankban, körülbelül fél kilométerre tőlük.

(Thibo84)
 

Tuck barát eredetileg sertés lett volna, ám, hogy elkerülje a vallási érzelmek sértését, borz lett. A Nottingham seriffje kecske lett volna, de farkas lett, mert ez az állat jobban képviseli a gazembereket.

(Thibo84)
 

Az utolsó olyan Disney egész estés film, amikor a Disney mind a 9 öregje megélte a befejezést.

(magyaristvan)
 

A második egész estés film, amiben egyáltalán nincsenek emberek. Az első a Bambi volt.

(magyaristvan)