Ted Crawford (Anthony Hopkins) rájön, hogy fiatal felesége megcsalja. Bosszúból kieszeli a tökéletes gyilkosságot, azonban tervét nem fedi fel senki előtt. Pisztolyt ragad, és elteszi láb alól a csalfa nőt. A házába rontó rendőrök Crawfordot pisztollyal a kezében találják. A nyomozó, Nunally (Több

88 Törés (2007)
Valahogyan a TV előtt ragadtam tegnap, amikor az egyik TV csatorna adta a Törés című krimit. Elvben sok helyen szerepel thrillerként, de valójában egy sima krimiről van szó. Ígéretesen kezdődik, aztán teljesen hiteltelenné válik, ahogyan haladunk előre a cselekményben. Engem már ott elvesztett a film, hogy beadták: az öreg ügyvéd kivágja magát a bíróságom abból a szituból, melybe keveredik. Megtalálják halott felesége mellett teljesen egyedül a házukban, ám mivel nincs meg a gyilkos fegyver, elengedik. Aha. A mesében maximum. Ryan Gosling alakítja a beképzelt ügyészt, akinek simán túljár az eszén az öreg. A csinos jogásznő pedig a filmben a szexi Rosamund Pike. Nem lett volna rossz ez az egész, ha a hihetőség is szempont lett volna. De sajnos ezt nem annyira tartották fontosnak. Nálam ezért legfeljebb háromcsillagos lehet. A csattanó azért nem rossz, és Pike kisasszony miatt sem rossz megnézni az egészet. De egy jó krimihez ennél azért sokkal több kell. Százalékban: 50 vagy 55 százalékot mondanék.
Brilliáns Anthony Hopkins féltékeny idősebb férjet alakítása, aki többet ésszel, mint erővel elven korábban még nem látott módon szolgáltatja saját igazát.
Anthony Hopkins a garancia, hogy egy film jó legyen, de itt van egy jó rendező, egy jó forgatókönyv, és van egy fantasztikus film, amiben Ryan Gosling is hozza a kötelezőt. Izgalmas, megdöbbentő, és egy óriási csavarral a végén.Kihagyhatatlan.
Anthony Hopkins és Ryan Gosling párosa egy igazán jól kitalált történettel összehozott egy izgalmas krimit. Adott egy bűntény, és úgy tűnik, hogy pofonegyszerű lesz bebizonyítani az esküdtszéknek, hogy mi történt. De aztán bumm, jön egy csavar, és minden borul. A gyilkos megússza, de az ügyvéd nem képes belenyugodni, hogy futni hagyja az elkövetőt, és a végén csak sikerül rájönnie az igazságra, így kap egy második esélyt, hogy lecsukassa a gyilkost. Ahogyan Hopkins előadja a gonosz zseni gyilkos karakterét, az egyszerűen fantasztikus. Ryant pedig jó látni a vásznon, igazi nagyratörő ügyvédként. Aki ezt a filmet még nem látta, nézze meg nyugodtan, mert végig izgalmas, és leköti a figyelmet. Hopkins sok kritikát kapott a filmmel kapcsolatban, hogy ugyanazt a karaktert hozza, mint anno Hannibal Lecterként. A színész el is árulta, hogy valóban van hasonlóság, hiszen itt is bevetette azt a trükköt, hogy a jelenetek során nem pislog, mert ez fenyegetően hat. A rendező sokszor mutatja is az arcát, a mimikáját, ami azt tükrözi, hogy igazi zseni, aki nagyon jól kitervelte a gyilkosságot.
Az ügyvéd szerepére Chris Evans is jelentkezett.