Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
51
Filmadatlap
 
17
Szereplők
6
Vélemények
5
Képek
2
Videók
 
Syracuse   2019. 11. 25.

legújabb vélemény

A legrosszabb King-feldolgozás - ráadásul maga az író jegyzi a forgatókönyvet - evör! Nem olvastam az eredetijét, de valószínűleg az is az egyik leggyengébb alkotása Kingnek. Egy csillagot érdemel, a jó zenék miatt.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 26.

A Terminator utóérzés

Emlékeztek arra a filmre, melyben az óriási kamionok életre kelnek, elkezdenek emberekre vadászni, közben pedig dübörög az AC/DC? Na, ez a Maximális túlhajtás, Stephen King első, s máig egyetlen filmrendezői munkája. A végeredményt elnézve King a saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy a suszter maradjon a kaptafánál mondást nem véletlenül találták ki. A látottak alapján megint azt mondhatjuk, hogy egy érdekes alapötletből kerekedett ki egy pocsék megvalósítás: a Föld mellett elhalad egy üstökös, amelynek hatására a gépek öntudatra ébrednek és az emberek ellen fordulnak. A film során javarészt egy észak-karolinai benzinkúton rekedt csapatot követhetünk, akik (legalábbis a szinposzis alapján) egy bő héten keresztül próbálják túlélni a megvadult kamionok által okozott tortúrát. Ezek alapján egy bűnös élvezet jellegű alkotás még simán lehetne a Maximális túlhajtás, de nagy kár, hogy a rendezői melléfogások még ezen is képesek rontani. Csak néhány példa: a gépek a filmben igencsak szelektív módon kelnek életre (kb. az összes nagyméretű kamion, az italautomata, konyhai robotgépek, a fűnyíró és még a fagyiskocsi is, de a személyautók nem). A sztoriba bele csempészett egy-két kötelező elemet: pl. egy ügyeletes szépfiút (jelen esetben: Emilio Estevez), akinek a múltja sötét (igaz, mindez a történethez semmilyen pluszt nem ad), s miközben próbálja menteni embertársait, szerelemes lesz a ... több»


 
harnas1207   2018. 12. 10.

Sokan abba a hibába esnek, hogy ha Stephen King regényből film készül, az zseniális lesz. Egy valamit tudni kell: King mindent papírra vet ami az eszébe jut. Úgy ontja a történeteket, mintha az élete múlna rajta. Van amiből 400-500 oldalas könyv készül és van ami csak pár oldalas ötlet marad. Rengeteg novellát írt, melyek később megtetszettek a rajongóknak és vagy kibővítette könyv teljes könyvvé, vagy film készült belőle. na már most ha egy 40 oldalas történetből filmet forgatnak, az még lehet jó, de nem kell meglepődni, ha irtó gyenge lesz. Stephen King nevével bármit el lehet adni, ezt tudja jól ő is és a filmrendezők is. Ebben az esetben is novelláról van szó, de szerintem a film maga élvezhető. Kihozták a maximálisat a történetből, és korrekten megformázták. Lehet kicsit gyerekes a téma, de egy Transzformersz nem az? Én örültem, hogy filmvásznon láthatom ezt a kis kamionos-autós megelevenedős mókát, megérte megnézni.

 
David   2015. 01. 23.

Rendkívül izgalmas felvetés ez a film, amit 1986-ban már nagyon jól megláttak a gépiesített világgal kapcsolatosan a készítők. A magam részéről szívesen fogadnék egy remake-t a filmmel kapcsolatosan.

 
AlBundy   2016. 05. 24.

Pár hete néztem újra, gyerekkoromban láttam először. Sajnos jól emlékeztem, rém gyenge film, pedig az alapötlet jó volt. Az AC/DC-t nagyon bírom, de itt nem működött jól a zenéjük. A karakterek idegesítően buták, lomhák, és véletlenül sem azt csinálják, amit ilyen helyzetben lehetne. Senkinek sem ajánlom, maximum csak ha valami régi gagyira vágyik, aminél odafigyelés nélkül sem marad le semmiről.

 
Biktop   2015. 05. 01.

Írta, forgatókönyvet írta, rendezte: Stephen King! Volt egy kis elvárásom! Annál nagyobb volt a csalódás... Szörnyű film. Nem csak a kivitelezés, hanem a logikátlansága is. Aki nem akar King-ben csalódni, hagyja ki ezt a filmet! Komolyan!

A film összbevétele 7 433 663 dollár volt (imdb.com).

 

Az zenekar a Who made who című albumok első verzióján büszkén hirdették, hogy ez a Maximális túlhajtás filmzenéje. Aztán szembesültek a film gyengeségeivel és az újrakiadásokon már nem szerepel, hogy filmzenéről van szó.

(ArpiHajdu és Réci)
 

1997-ben egy tv-film (Trucks) is készült a novellából.

(Mavil)
 

A film 10 millió dollárból készült, de csak 7 400 000-et hozott vissza. Nagyon negatív kritikával illették.

(Mavil)
 

Miután befejeződött a forgatás, a Dixie Boy-t néhány helyi megvásárolta, és átalakították egy igazi, működő benzinkúttá, ami 1989-ig működött is, de aztán csődbe ment és elbontották.

(Mavil)
 

együttes tagjai egyetlen pillanatra láthatóak a filmben, abban a motorcsónakban ülnek, mely átmegy a felnyíló híd alatt.

(Mavil)
 

Stephen King eredetileg Bruce Springsteen-t szerette volna megnyerni a főszerepre.

(dulkap)
 

A filmelőzeteshez a Halloween III: Season of the Witch (1982) zenéjét használták fel, amit John Carpenter és Alan Howarth szerzett.

(dulkap)
 

Maga Stephen King választotta az AC/DC együttest a filmzene megalkotására.

(dulkap)
 

Mikor Stephen Kinget megkérdezték, hogy ezelőtt a film előtt miért nem rendezett még filmet, azt válaszolta, hogy "Csak nézd meg a Maximális túlhajtást".

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.