Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
2
Vélemények
13
Képek
Videók
 
Owotonor   2020. 01. 13.

legújabb vélemény

Semmilyen perspektívából nem teljesített kiemelkedően, az üstökös hatására kihalt város története érdekesnek vélhető ahogy elindul vele a film, de aztán a kialakuló felismerés hogy sok mindenre nem lehet számítani ebben a tengődő ürességben, és csak egyszerű vonalvezetésben jeleskedik jobbára alábbhagyott a vonzalom, kíváncsiság. Humora számottevően kevés neki, elhanyagolható. Zombik pedig alig jönnek elő benne. Illetve kár hogy a Karácsonyi szál nem lett jobban kibogozva, mert adott egy maréknyi fokozottabb ünnepi hangulatot arra a rövidke idejére, s miben amúgy sem bővelkedik túlzottan szintúgy.

 
Kóborló   2019. 11. 08.

Csalódáskeltő minden téren

Több dolog miatt is kedvelem a 80-as évek során készült horrorfilmeket. Az egyik maga a horror zsánere, hisz már fiatalkorom óta ez a műfaj a kedvenceim közt szerepel. Kevés olyan tematikájú alkotás van, ahol megfelelő hozzáértéssel annyira jól össze lehet egyeztetni a filmgyártás szinte összes filmes stílusát. Hisz lehet úgy is élvezetes filmet készíteni, hogy az egyszerre viseli magán a sci-fi, az akció, a vígjáték és a horror elemeit. Valami ilyenről lehetett szó, amikor elkészítették 1984-ben Az üstökös éjszakája című filmet, csak egyetlen dolog hiányzik a kész műből igazán, az pedig a fentebb említett hozzáértés. Mert akárhogy is csűrném-csavarnám a szavakat, Az üstökös éjszakája mindenből egy kicsi, de semmikép nem egy jó alkotás. A nézése során valahogy azt éreztem, hogy talán még a készítők sem tudták eldönteni, hogy az igazán sok műfaj közül miből is merítsenek a kelleténél egy kicsivel többet, így inkább mindenből merítettek, csak épp nagyon nem lett a végeredmény működőképes. Azt mondanám, hogy az első 15-20 perce élvezetes is volt, hisz itt a sci-fi szálat elsősorban a misztikumra fűzik fel (ami még ugyebár messze van a horrortól), de kiindulási alapnak megfelelő lett volna. Viszont a kezdeti fellángolásom a film első negyedórája után igencsak alábbhagyott, mert a készítők egyszerűen képtelenek voltak az érdekes és lehetőségekkel teli nyitányt tovább fokozni, ráadás... több»

A film összbevétele 14 418 922 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben található egy rendezői cameo, mégpedig Regina és Samantha apjának fényképén Thom Eberhardt látható.

(Kóborló )
 

Regina a moziban a Tempest by Atari nevezetű arcade játékkal játszik.

(Kóborló )
 

Hector (Robert Beltran) családi fényképein valójában Thom Eberhardtnak, a film írójának és rendezőjének családja látható.

(Kóborló )
 

A Reginát alakító Catherine Mary Stewart szinte az összes kaszkadőr mutatványt saját maga végezte el a filmben, kivéve azt, amikor motorral végig kellett hajtania a kietlen utcákon.

(Kóborló )
 

A film eredeti munkacíme "Teenage Mutant Horror Comet Zombies" volt.

(dulkap)
 

A rádió állomást a készítők egy elhagyatott raktárban építették fel.

(dulkap)
 

Heather Langenkamp (Rémálom az Elm utcában) is részt a meghallgatáson Samantha szerepére.

(dulkap)
 

Kelli Maroney a forgatás után megtartotta az egyik cheerleader ruhát, amit a filmben viselt.

(dulkap)
 

A vörös porfelhőhöz sima téglaport használtak a készítők.

(dulkap)
 

Samantha rémálmában látható két motoros rendőr a valóságban is helyi rendőrök, akik azért voltak ott, hogy lezárják aznap a forgalmat, hogy zavartalanul lehessen filmezni.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.