2021.07.12 17:17 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

A bamba képű Estevez, akinek mindig tátva a szája

Miért is klasszikus? Hát azért, mert King írta, és végül is ennek a filmnek sincsen párja, sőt, hasonló sztori sem nagyon van. A De Laurentis stúdió készítette, és tudomásom szerint King egyetlen rendezése. De elég gyorsan befejezte ezt a műfajt a mester. A novella nekem kifejezetten tetszik, de a belőle készített film már nem a legsikeresebb alkotás. Tiszteletem jeléül a három csillag azért mindenképp jár a filmnek, és egy csillag a bamba képű és tehetségtelen Esteveznek, aki itt is annyira rossz volt a szerepben, hogy az szinte már jó.

Szóval mi is a film sztorija? Ráadásul én még arra is kíváncsi lennék, hogy mi vitte rá Stephen King mestert, hogy rendezzen. Sőt, jó (vagy éppen rossz) szokásához híven még egy kis mellékszerepben is látható. Na szóval...

A bamba képű Estevez, akinek mindig tátva a szája

Észak-Kalifornia egy lepukkant és poros kamionparkolójában járunk, mikor is fura és bizarr dolgok kezdenek történni. A rádió egyik pillanatról a másikra furcsa módon meghibásodik, majd egy alkoholistát halálra sokkol egy játékautomata, ezek után a fiatal felszolgálólányt majdnem felszabdal egy magától beinduló elektromos kés. Armando Nannuzzi nem teremtett szép képi világot, valahogy szürke és élettelen az egész film. Több fullshot van benne, mint öt másik filmben, és ez egy kicsit zavaró. Sok a svenkelés, ami szintén üressé teszi a filmet.

Csak hogy még nézegessük a sztorit, ráadásnak a kamionok is életre kelnek, és mint a bosszúálló démonok, törnek-zúznak, pusztítanak. Aztán kiderül, hogy egy aszteroida okozza ezt az óriási káoszt és patáliát. A zene viszont zakatol, és az AC/DC-nek köszönhetően megvan a 130 dB, ha van hozzá jó kis házimozink. Az örök kérdés, ami adott: vajon a gépek, ha egyszer életre kelnének, legyőznének-e minket, a teremtőjüket? Érdekes kérdés, és igen nehéz a válasz, de szerintem az biztos, hogy nagy harc lenne érdekes végkimenetellel. Estevez viszont – hála az égnek – hozza (persze tátott szájjal) a nagy semmit, ami azért teljesen megnyugtató. Kingnek hogy eshetett rá a választása? Mit értékelhettek benne a castingon?

Egy kissé technofóbiás film, tele véres jelenetekkel, megvadult óriási kamionnal, egy jó nővel (Laura Harrington) és egy vadállat főnökkel (ami minden King filmbe kell), Pat Hingle-lel, aki Mr. Hendershotként űzi-hajtja az embereit. A Batman filmekből mint Gordon felügyelő lehet ismerős (nem a Nolan-félében). Persze egy-két kisebb-nagyobb baki található a filmben, ami egyáltalán nem meglepő. Például a személygépkocsik miért nem vadulnak meg? És a többi gép? Akkor lett volna igazán nagy durranás, ha a porszívótól kezdve a hajszárítóig vagy a csatahajókig minden megveszne, akkor lett volna szép kis kalamajka.

King, akit az italautomata lazán leidiótáz, kicsit görbe tükröt állít magának. Na de most idióta vagy nem? A filmen sok ismerősöm csak röhögött, mások azt mondták, haver, ez de durva. Szerencsére nem vagyunk egyformák. Na mindegy, lefekszem pihenni, nem akarom túlhajtani magam. Hé!!! Azért ez egy klasszikus, popcorn, kóla, és heveredj le!

akció | horror | sci-fi | szatíra | vígjáték

Egy kamionos pihenőhelyen a pincérnő elvágja a kezét egy elektromos késsel, ami hirtelen életre kel. Később kiderül, hogy mindez egy üstökös hatására történik, sőt... több»

2