Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Az apa (2020)

The Father
Filmadatlap
 
19
Szereplők
10
Vélemények
15
Képek
5
Videók

Galéria (15)

Olivia Colman
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Olivia Colman
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Olivia Colman
Anthony Hopkins
Olivia Colman
Imogen Poots
Olivia Colman
Olivia Colman
Anthony Hopkins
Rufus Sewell
Anthony Hopkins
Olivia Colman
Imogen Poots
Anthony Hopkins

Videók (5)

 
Tonyka   2022. 12. 12.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Kesernyésen életszagú

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ismét egy real témával foglalkozó alkotás. Nem tudom, van-e hasonló témában. A filmkészítők betegséggel kapcsolatos kapacitásának nagy részét a rák teszi kis. Ezen felül pár AIDS-es ugrik még be, egyéb nem igazán. Talán ezeket szívfacsaróbbnak, dráma... teljes kritika»

 
dandelion1983   2021. 05. 08.

3

Kőkemény, szívbemarkoló dráma egy időskori betegségről. A levegőt is visszatartottam, miközben néztem. Az a fajta alkotás, amit az okozott fájdalom miatt félbehagynál, de mégsem tudsz. Mindig úgy képzeltem, hogy a demencia azért alakul ki, mert a szí... több»

 
drg0602   2022. 05. 15.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez nem semmi! Ritkán látható eszméletlen nagy alkotás, amely időskori betegséggel küszködő apa (Anthony Hopkins) történetéről szól. A párbeszédek színvonalasak, érdekesek. Elgondolkoztató az, ahogyan a film bemutatja egy idős ember leépülését. Nagyon... több»

 
Alexa   2022. 04. 03.

1
Mély és elgondolkoztató

Anthony Hopkinsról eddig is tudtuk, hogy remek színész, de megint bebizonyította. A film nehezen emészthető, sok érzelmi szélsőséggel, de tökéletesen adja vissza az Alzheimer-kór folyamatát. Hogyan éli és látja maga a beteg magát, és hogyan küzd meg a problémával a család, a közeli hozzátartozók. Zseniálisan van összerakva.

 
stewie_griffin_2005   2022. 08. 03.

1

Jó film, nagyon érdekes volt, néha vicces is, és Anthony Hopkins nagyon jól játszott. Tetszett hogy direkt zavaros a film, ahogy a főszereplő gondolkodása is, a vége nekem furcsa volt, alig hittem el, persze ettől jó. Mindenkinek ajánlott film. 8/10

 
elekm90   2021. 03. 30.

1

Borzasztóan erős és egyben nagyon szomorú film az öregkori demenciáról. Az a fajta remekmű, amit a témája és a hangulata miatt egy ideig nem szívesen néznék meg újra. Nagy ötlet volt, hogy a néző mindvégig a főszereplő, Anthony szemszögéből látja az ... több»

 
Klauka89   2022. 04. 10.

1

Rendkívüli, mélyreható dráma. Mr. Anthony Hopkins hatalmas alakítást nyújt, már megszoktuk tőle a színvonalat, de mégis, akkor is lehengerlő volt. Volt egy olyan érzésem a filmben, hogy a bolondját járatja vele a lánya és a férje. De ez a betegség bo... több»

A film összbevétele 21 246 967 dollár volt (imdb.com).

 

A 2020-as Sundance Film Festivalon volt a film premierje, pont a Covid-19 miatti lezárások előtti időben.

(Képkockák)
 

Florian Zeller első rendezése a filmiparban.

(Képkockák)
 

Amikor Anthony elmondja a születési idejét, az Sir Anthony Hopkins valódi születésnapja: 1937. december 31.

(Képkockák)
 

Anthony Hopkins a maga 83 évével rekordot állított be a 2021-es Oscaron. Ő lett a valaha volt legidősebb díjazott a legjobb férfi főszereplő kategóriában.

(hp)
 
Anthony Hopkins egy élete alkonyán járó férfit játszik legújabb filmjében. Mivé válik az ember, ha már saját magára sem számíthat, és legközelebbi hozzátartozói emléke is csak halvány sziluettként él elméjében? Az apa, ha nem is korszakalkotóan, de mindenképpen érzékletesen beszél a demenciáról. több»
 
Az egy helyszínes kamaradráma olyan csontig hatoló élmény, amelynek megtekintése kortól és nemtől függetlenül kötelező. több»
 
Az időskori leépülés az egyik leggyakoribb betegség, ezért mozgóképes reprezentálása rendkívül fontos, hogy jobban megértsük és elfogadjuk a demenciában szenvedők sorsát. több»