Netflix: Alig mutatták be, az új 'kémfilm' már a 2. legnézettebb a magyarok körében

2001-ben a családbarát filmek és a kémfilmek rajongói a két műfaj gyönyörű keverékét kapták Robert Rodriguez Spy Kids/Kémkölykök című filmjével, és végre itt a folytatás/reboot, ami máris a TOP3 második helyére ugrott a múlt heti bemutató óta!

Lássunk egy kis visszatekitést a franchise múltjára!

A film középpontjában Carmen és Juni Cortez áll, akik miután beilleszkednek a családjuk kémkedési vállalkozásába, mindenféle zűrös helyzetbe kerülnek, és megpróbálják megmenteni - gyakran az egész világot.

Amikor ez a film először került a mozikba, egy franchise született, és gyerekek és felnőttek milliói hagyták el a mozitermet azzal a tudattal, hogy rajongókká váltak. Alig több mint két éven belül még két film került a nagyvászonra, a Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete és a Kémkölykök 3-D - Game Over , amelyek megszilárdították a franchise pozícióját.

A trilógia harmadik része is meglehetősen innovatív volt: a 3D bizonyította az akkoriban még nem annyira népszerű filmstílust, és a film DVD-i kezdetleges 3D-s szemüvegekkel felszerelve érkeztek, amelyekkel a film speciális változatát tekinthette meg mindenki otthon, ráadásul pontosan megmondták a nézőnek, hogy mikor kell felvenniük a szemüvegeket.

A rajongók úgy érezhették, hogy a franchise talán most indul be igazán, bár a negyedik részre, a Kémkölykök 4D: A világ minden ideje címűre 2011-ig kellett várniuk. Végül újabb 12 év után a Spy Kids szerelmesei végre megkapták a sorozat ötödik részét, a Kémkölykök: Armageddon címűt!

A Spy Kids: Armageddon célja

Mivel a franchise több mint 20 évvel ezelőtt debütált, a Spy Kids: Armageddon nem támaszkodhat arra a generációra, amelyik akkoriban szerette, hanem a potenciális Spy Kids-rajongók új generációját kell megszólítania. Ezt szem előtt tartva a franchise ötödik része rebootnak tekinthető, amely egy teljesen új generációval próbálja megismertetni a Spy Kids-et.

Úgy tűnik, a célt sikerült is elérniük, mivel - legalábbis Magyarországon - máris a TOP3 film közé került! A lista első helyén még mindig a Vajon létezik szerelem első látásra? áll, a harmadik pedig a 2020-as Az apa, Anthony Hopkins és Olivia Colman brilliáns alakításaival!

A hivatalos szinopszis

"A világ legnagyobb titkos ügynökeinek gyermekei akaratlanul segítenek egy nagyhatalmú játékfejlesztőnek elszabadítani egy számítógépes vírust, amely minden technológia fölötti irányítást biztosít számára, így ők maguk is kémekké válnak, hogy megmentsék szüleiket és a világot".

Érthető módon ez a szinopszis hasonló az első filméhez, azaz elég egyértelmű, hogy rebootról van szó. Ettől függetlenül az ígéret, hogy kedvenc kémcsaládunknak meg kell mentenie a világot, pontosan az, amire a rajongók vágytak.

Kik szerepelnek az új verzióban?

A franchise ötödik részének szereplőgárdája fantasztikus! Az alkotógárdában olyan nevek szerepelnek, mint Zachary Levi (Shazam!), Gina Rodriguez (Szeplőtelen Jane), a kreatív csapat élén ezúttal is Robert Rodriguez áll, aki az előző négy film mindegyikének sikerében kulcsszerepet játszott, és az ő gyakorlatias hozzáállása a franchise egész életében egységes hatást eredményezett.

A Spy Kids: Armageddon sincs ez másképp: Rodriguez színészi, rendezői, írói és produceri szerepet is vállalt a filmben. Rodriguez fia, Racer is csatlakozott hozzá az írószobában, miután 7 éves korában kitalálta a Cápafiú és a Lávalány történetét, és ezzel megkapta első írói elismerését.

Az új cím sztorija

A Spy Kids: Armageddont eredetileg a franchise negyedik részének címe lett volna 2011-ben. A rajongók szerencséjére a címet most felhasználták.

Vajon a Spy Kids: Armageddon kap folytatást?

A Collider újságírójának, Steve Weintraubnak adott interjújában Robert Rodriguez egy lehetséges folytatásról beszélve, így nyilatkozott:

"Nyárig nem igazán lehet őket leforgatni, mert a gyerekeknek mindenképp iskolába kell járniuk. Csak egy-két órára kapnánk meg őket a forgatásra. A nyári szünetben körülbelül négy-öt órára érhetőek el, így egy kicsit könnyebb forgatni velük. Az nagyszerű lenne. Az első Spy Kids sorozatban három éven keresztül minden évben volt egy film a mozikban, a Spy Kids 1, 2 és 3 esetében. Ezek egymás után következtek." 

Hogy a tendencia ezúttal is ezt a mintát mutatja majd? Hamarosan kiderül. Addig is, ha még nem nézted meg az új változatot, csak kattints az adatlapon lévő Netflix ikonra, és ha van előfizetésed, máris elmerülhetsz a kis kémek világában!

akció | kaland | vígjáték

Amikor a világ legnagyobb titkos ügynökeinek gyermekei akaratlanul segítenek egy nagyhatalmú játékfejlesztőnek elszabadítani egy számítógépes vírust, amely minden technológia... több»