A fiú (A fiú sorsa) 2022-es film, amelyet Florian Zeller rendezett a saját és Christopher Hampton forgatókönyvéből. A film mától (január 26.) elérhető streamingen is!

A sztárgárdával forgatott film Zeller 2018-as, azonos című színpadi darabja alapján készült. A főszereplők közt olyan neveket találhatunk, mint: Hugh Jackman, Laura Dern, Vanessa Kirby és Anthony Hopkins.

A világpremier 2022. szeptember 7-én volt a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, majd 2022. november 25-én egyhetes limitált mozibemutatóval New Yorkban és Los Angelesben vetítették.

Sajnos igen vegyes kritikákat kapott, bár Jackman alakítását egyöntetűen dicsérték. A 80. Golden Globe-díjátadón és a 27. Satellite Awardson Jackmant a legjobb filmszínész - drámai filmben nyújtott alakításért jelölték.

A sztori

Peter Miller nemrég házasodott össze második feleségével, Beth-tel, és az újszülött gyermeküket neveli. Váratlanul felbukkan a volt felesége, Kate, és közli, hogy 17 éves fiuk, Nicholas depressziós és kimaradt az iskolából.

Bár Peter alig ismeri Nicholast, beleegyezik, hogy befogadja őt. Peter a saját apjával, Anthonyval is szörnyű kapcsolatban van, aki - amikor épp egyáltalán jelen volt - kegyetlen módon bánt fiával. Peter azonban túllépett a gyermekkori traumán, és reméli, hogy jó apja lehet Nicholasnak...

Így készült

A 93. Oscar-díj jelölések bejelentése után a rendező/író Florian Zeller egy Zoomon keresztül adott interjú során a Deadline Hollywoodnak elárulta, hogy befejezi egyik színdarabjának adaptációját A fiú címmel. 2021 áprilisában bejelentették, hogy Hugh Jackman és Laura Dern kapták meg a főszerepeket. 

A forgatás 2021 augusztusában kezdődött és októberre be is fejeződött. Hopkins másodszorra dolgozott együtt Zellerrel. A két alkotó először Az apa című filmen dolgozott együtt, amiért Hopkins el is nyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart.

Hol nézheted?

A mafab adatlapon található HBO Max ikonra kattintva el is indíthatod a lejátszást, ha van előfizetésed a szolgáltatóhoz.

dráma

A 17 éves Nicholas (Zen McGrath) állandóan lóg az iskolából, gyakran támadnak sötét gondolatai, és nehezen talál barátokat. Kezdetben jó ötletnek tűnik, hogy az édesanyja,... több»