Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
1
Vélemények
4
Képek
Videók

 
Kóborló   2019. 11. 06.

legújabb vélemény

Furcsa keverék

Sokat hallottam már jelen filmünkről, de ezidáig mindig tovasiklottam felette. Egészen mostanáig. Egyáltalán nem volt magasan az a bizonyos léc, de azt kell, hogy írjam, hogy a Dead Heat – magyarul a frappáns Nyugodjak békében címet viselő alkotás – nemcsak, hogy könnyedén, de igazán szórakoztatón képes volt megugrani azt. Pedig hát finoman szólva is egy igazán furcsa keverék filmmel van dolgunk. Az alapkoncepciója az akció, azon belül is a 80-as évekbeli zsarus akciófilmeket idézi meg (méghozzá igencsak jól), ami miatt mondjuk kimondottan sokan szerettük például a Halálos fegyvert (többek közt én is). A zsarupárost alakító Roger (Treat Williams) és Doug (Joe Piscopo) szinte sziporkáznak a szerepükben, egyértelműen kiegészítik egymást, és a szépszámú akciójelenetek mellett még humor híján sincs a párosunk. Na de azért ne feledjük, hogy a film az akció és a komédia mellett még a horror jelzőt is megkapta, és hát nem hiába, bár egyáltalán nem erős a horrorszála, hisz mikor a történetbe bevezetik ezt a vonalat, továbbra is inkább az akció dominál. Talán csak a humor változik meg egy kicsit, hisz a vicces jelenetek számát egalizálja a fekete humor megjelenése. Engem tulajdonképpen még a történet is meglepett, hisz akkora blődségnek tűnik, hogy egyszerűen nehéz elképzelni, hogy működőképes lesz a végeredmény és, hogy nem fog átmenni trash műfajba az egész. De talán a szereplők, a ... több»

A film összbevétele 3 588 626 dollár volt (imdb.com).

 

A felvételeket 37 nap alatt készítették el.

(Kóborló )
 

A filmbéli Doug Bigelow szerepére meghallgatták az angol stand-up komikust, Bernard Manninget is, de végül Joe Piscopo kapta a szerepet.

(Kóborló )
 

A forgalmazó stúdió, a New World Pictures felkereste a film bemutatása után a forgatókönyvíró Terry Blacket, hogy készítse el a folytatás forgatókönyvét, de ez végül soha nem készült el.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.