2021.10.15 08:50 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 235x
3

Így nem szeretnék túlélni... Egy látványos alkotás pár megválaszolatlan kérdéssel a nyakán

Érdekes megvilágítás volt egy effajta társadalmi rendszer felépítése és bemutatása egy rengeteg vagonból álló szuper vonaton, melyet a fagy ellen építettek a Föld apokaliptikus jégkorszaka végett. Először is egy remek és nem mindennapi ötlet volt egy vonat, amely az egyetlen helyszíne volt a filmnek, de nagyon magával ragadó volt az egész elgondolás és a kocsik berendezése, miszerint minden kocsi más célt szolgált a vezértől a farokig, ahogy a filmben is említik.

Jó hangulatú, igazán érdekes atmoszférával megáldott sci-fi, ha a stáblistát olvassuk, okunk sem lehet a panaszra, de jó pár kérdésre azért a film alatt nem kaptunk választ. Voltak benne elejtett morzsák, amikre érdemes odafigyelni, gondolok itt a vízkészletre vagy a legvégén a két túlélőre, akik nem fagytak meg rögvest. Mégis ott van az, miként tudott így közlekedni a vonat a síneken egy ekkora jégkorszakban, és például a legvégén hogyan került bundás csizma a két túlélőre. Vagy az a morbid humorral elpoénkodott jelenet, amely ötvözte a nagy mészárlást a lázadók és a maszkos fenegyerekek között.

Így nem szeretnék túlélni... Egy látványos alkotás pár megválaszolatlan kérdéssel a nyakán

Persze a film lényege nem ez volt, minden filmbe bele lehet kötni, de jócskán maradtak megválaszolatlan kérdéseim. Eltekintve ettől izgalmas volt, remek hangulatot tudtak teremteni, és egy igazán egyedi módot választották a túlélés érdekében. A végén pedig egy remek csattanóval vezették fel a film befejező szakaszát, ami Wilford "Ed Harris" és Curtis "Chris Evans" közt zajlott le. A hibák és megválaszolatlan kérdések ellenére én élveztem ezt az alkotást.

akció | dráma | sci-fi | szatíra

2031-ben a Föld felszíne fagyott és lakhatatlan. Az emberiség korszakának vége, csupán néhányan élték túl a katasztrófát, amit a globális felmelegedés elleni meggondolatlan... több»

3