Christian Bale egyik legikonikusabb alakítását hozta az Amerikai pszichó című filmben, a színész nemrégiben viszont elárulta, hogy a szerepért gyakorlatilag kevesebb fizetést kapott, mint a sminkesek.

Bale saját elmondása szerint ráadásul akkoriban olyan keveset keresett, hogy attól félt, lefoglalják a házát. “A törvényben megjelölt legalacsonyabb bérezés szerint fizettek ki. Volt egy házam akkoriban, amelyben apámmal és a nővéremmel éltünk együtt, és nagyon féltem attól, hogy lefoglalják” - mondta a színész a GQ magazinnak.

“Az első dolog az volt, hogy pénzt keressek. Emlékszem, hogy egyszer ültem a sminkes lakókocsiban, és a sminkesek pedig kinevetettek, mert alacsonyabb fizetést kaptam, mint bármelyikük” - tette hozzá Bale.

Patrick Bateman szerepe végül hatalmas áttörést hozott Christian Bale karrierjében, így a későbbiekben olyan nagysikerű produkciókban kapott szerepet, mint az Equilibrium - Gyilkos nyugalom, A gépész, a A tökéletes trükk és persze A sötét lovag-trilógia.

Arról sem szabad persze megfeledkeznünk, hogy Bale következő alakítása az október végén debütáló Amszterdamban lesz látható, amelyben filmes partnerei Margot Robbie, John David WashingtonZoe Saldana, Rami Malek, Anya Taylor-Joy, Taylor Swift és  Robert De Niro lesznek.

64 Amszterdam  (2022)

dráma | szatíra | történelmi

A 30-as években játszódó film három barátot követ, akik szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak, majd maguk is gyanúsítottakká válnak. Saját kezükbe veszik sorsukat, leleplezik az... több»