Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
23
Vélemények
20
Képek
19
Videók

Érdekességek: Üveg (2019)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

M. Night Shyamalan nem csupán kreatív munkát tett bele a trilógiába, hanem komolyabb összegeket is, ugyanis részben ő finanszírozta legyártásukat. A direktor, a saját bevallása szerint, még a saját házára is jelzálogot vett fel a projekt megvalósulásához.

(Thibo84 )
 

Samuel L. Jackson egy interjúban elmondta, hogy James McAvoy alakítása, ahogy az egyik szerepből pillanatok alatt egy másikba ugrik, teljes mértékben lenyűgözte.

(hp)
 

Az Üveg a 2000-ben A sebezhetetlennel indított trilógia harmadik része.

(hp)
 

Az Üveg M. Night Shyamalan első olyan filmje, melyet mögött két nagy múltú és jelentős filmstúdió áll, a Universal és a Touchstone, utóbbi a Walt Disney tulajdona.

(hp)
 

A filmben James McAvoy 21 különböző karaktert (személyiséget) ölt magára, míg a Széttörvé-ben 'mindössze' hetet formált meg.

(hp)
 

Az Üveg Bruce Willis és Samuel L. Jackson negyedik közös filmje (Ponyvaregény, Die Hard - Az élet mindig drága, A sebezhetetlen).

(hp)
 

A filmet a rendező, M. Night Shyamalan a Twitter csatornáján jelentette be 2017. április 26-án.

(hp)
 

Az üveg M. Night Shyamalan 13. egészestés filmje.

(hp)
 

A sebezhetetlen folytatásának lehetősége már a film 2000-es premierje után felvetődött, Bruce Willis pedig egyenesen egy potenciális trilógiáról beszélt. Ennek ellenére a folytatása mégis 19 évet kellett várniuk a rajongóknak.

(hp)
 

A film forgatása 2017. október 2-án kezdődött meg Philadelphiában. A munkálatok 39 napot vettek igénybe.

(hp)
 

A film A sebezhetetlen és a Széttörve folytatása.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.