Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
17
Vélemények
20
Képek
22
Videók

Vélemények: Üveg (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Orosz István   2019. 01. 19.
Nagyon jó lett!

Szerintem nagyon jó lett, ez a film megint bebizonyította hogy a kritikusok véleményére nem érdemes adni. A két filmből lett egy nagyon jó harmadik film. Én csak ajánlani tudom.

 
HETEDIK   2019. 01. 22.

Az előzetes megint alaposan átverte a nagyérdeműt. Azt sugallta, egy cselekményekben és brutalításban gazdag elegyet kapunk, ahol a három szuperhős képességekkel felruházott pali majd jól egymásnak feszül. Arra, hogy végre egy képen láthassuk őket, háromnegyed órát, a végső harcra pedig másfelet kell várnunk, a film pedig több mint két órás...minek kellett ezt ennyire elnyújtani? Nem lett volna elég másfél óra? A végtelen rém unalmas dialógusok áradata teljesen tönkrevágja a filmet, nekem ez volt vele a legnagyobb bajom. Mert Shyamalan ügyesen összehozta három szuperhősét és a végkifejlet rendkívül hatásos, de mindezt felvezeti másfél órányi tömény unalom. Kár érte, többet vártam.


 
harnas1207   2019. 01. 23.
Összetört a sebezhetetlen üveg

M. Night Shyamalan tökéletesen ötvözte az előző két filmjét ebben a moziban. A sebezhetetlen vontatott és néha unalmas tempóját ötvözi a Széttörve hatalmas ziccerkihagyásával. A nézők így előre tudhatják mit várjanak tőle és nem is éri őket meglepetés. Mindkét film lehetett volna hatalmas siker,de a rendező képtelen volt kihasználni a bennük rejlő rengeteg potenciált. Úgy gondolta a kevesebb néha több, de ebben nem volt igaza. Erre jó példa az Üveg is. A képregényhős elméleten rágódó filmnek ezer jó befejezése lehetett volna, de mind közül a leggyengébbet sikerült kiválasztani. A színészek egyenként mind hozzák azt amit várunk tőlük, és a történet is sokáig kecsegtet azzal az érzéssel, hogy... több»

 
MMcFly2015   2019. 01. 26.
M. Night Shyamalan rosszabbik oldala

Még az előzetes után sem tudtam elképzelni, mit lehet a két sikeres, ám totál különböző filmből összegyúrni. Az egyik egy piszkosul jól sikerült, misztikummal megfűszerezett dráma (A sebezhetetlen), a másik (Széttörve) pedig egy tudathasadásos, igen hatásos elvont thriller. Az utóbbi végére a rendező tett egy csavaros utalást, jelezve, hogy úton van a folytatás. Már ekkor éreztem, hogy ezt a húzást kár volt erőltetni. A gyanúm beigazolódott. Szerintem a két film szereplői nem tudtak hatni egymásra a jelenetek során. Idegen lett ettől az egész környezet. James McAvoy újra briliáns a szerepeibe, de valahogy ez sem tud akkorát ütni, mint első alkalommal… egy ilyen elnyújtott filmbe pedig kevés... több»

 
Thibo84   2019. 01. 18.

Olvastam a filmről rossz és jó kritikákat, én az utóbbiak táborához tartozom, akiknek tetszett, bár úgy jöttem ki a moziteremből, hogy úgy éreztem magam, mint aki egy érzelmi hullámvasútra ült fel. Hogy, miért? Azt nem akarom lelőni előre. Számomra, ami nagyon idegesített az a doktornő, foggal - körömmel való bizonygatása, hogy csak beképzelik, hogy képregényhősök. Ám a végén, minden értelmet nyer.

 
tooker   2019. 01. 18.

Nagyon izgalmas, pszichénkre ható, hitelesen előadott thriller dráma, ahol egy percre sem hagynak minket unatkozni. agyalós, fordulatos, feszült film.

 
Filmdoki   2019. 02. 03.
Üveg, tele hajszálrepedésekkel

A sebezhetetlen az egyik legzseniálisabb szuperhősfilm. Annyit magyarázott meg, amennyit kellett, a többit a néző fantáziájára bízta. Emellett volt egy betonbiztos misztikus hangulata az egésznek, és egy gyönyörűen végigvitt történet, melynek a végén szinte tapsolni volt kedvem. A Széttörve már ennyire nem nyerte el a tetszésem, de megvannak a maga erényei, mindezek élén McAvoy alakításával. És ugye a végső jelenettel ki is derült, hogy a két film egyazon univerzumba tartozik és, hogy 2019-ben jön a folytatás Üveg címmel. Hát. Valaki egy méretes téglát vághatott hozzá, mert ezer darabra esett szét. A film rendkívül jól indít, az első 20 perc tökéletesen ötvözi az előző két mozi stílusát. Azt... több»

 
Bizsu82   2019. 01. 28.

Nagyon jól sikerült film! Ütős és profik a szereplők, csupa kedvenc színészem van benne. Minden perce izgalmas volt és igazi élményt adott moziban nézve!

 
iq.csabi   2019. 01. 29.

A sok negatív kritikával ellentétben, nekem nagyon tetszett, a film 3/4 ig számomra hibátlan, aztán ott van egy jó 20 perc ami összecsapott, és a tetőpont sem volt magával ragadó, de a film lezárása tudta kompenzálni ezt az időszakot! Szóval összességében elégedetten jöttem ki a moziból.

 
achyles77   2019. 01. 19.

Hát én nem tudom, milyen filmet néztek az előttem szólók, de az Üveg egy óriási csalódás volt a számomra. Shyamalan valamire rátapintott a Széttörve-vel, de ez a film csak nyomokban tartalmazza mindazt, amiért szerettem az előző moziját. Volt fantázia abban, hogy egy moziba gyúrja össze ezeket a karaktereket, akik viszont ettől egy sokkal jobb filmet érdemeltek volna.

 
Minka   2019. 01. 26.
Üveg - avagy a flow-élmény megtörésének művészete

A film első egy órája még nagyjából úgy telt, ahogy arra számítottam. Egész jó felvezetés, egész jó folytatása az előzőnek, aztán ahogy bekerültek hőseink az intézetbe, onnantól kezdve percről percre azt éreztem, hogy csúszok bele valami olyan filmélménybe, ami nekem teljesen távol van attól, hogy azt mondhassam a végén, hogy ez egy jó film volt… James McAvoy lenyűgöző színészi játéka az egyetlen, ami egyértelműen viszi hátán a filmet, a „nagy öregek”, mint Bruce Willis, és Samuel L. Jackson, pedig csak hozzák a tőlük megszokott szintet, bár jóval kevesebb teret kaptak, de nekik bizonyítani már nem nagyon kell, elég ha a nevüket adják a sztorihoz. Viszont, a film legnagyobb csalódása a „végső összecsapás” volt, ami annyira rosszra sikerült szerintem, hogy csak pislogtam és nem hittem el, hogy, hogy képesek ezt a filmet így elrontani?! Egyik pillanatról a másikra kikerültem a film sodrásából és többször megmosolyogtam a keménynek szánt, de annál szánalmasabbra sikerült „szuperhősök” jeleneteit és dialógusait. A film lezárása meg egyszerűen nevetséges és olyan szinten szájbarágós, hogy ott elgondolkoztam, hogy lehet, hogy a 16 éves gimis korosztály volt az igazi célcsoport, mert nekik ez a szint még biztos bejön…

 
Lester69   2019. 01. 20.
Az Üveg megsebzi a Sebezhetetlent.

Eléggé kesernyés szájízzel jöttem ki a moziból. Valószínűleg csak az általam állított hatalmas elvárások és a magas hype miatt, de csalódásként éltem meg az Üveget. Számomra a Sebezhetetlen a mindenkori "szuperhős-film." Misztikus, emberi, nagy csavarral a végén, a zenéjét pedig még ma is sokszor újrahallgatom. A Széttörvével úgy voltam miközben néztem, hogy McAvoy zseniális játéka emeli az átlagosnál picit feljebb, de a post-credit sceneben lévő csavar gyermeki ujjongást váltott ki belőle, nem csoda, hogy a moziban többen is igencsak furcsán néztek rám a stáblista alatt :) Ők valószínűleg nem tudták hova tenni Bruce Willist, azonban nekem gyerekkorom egyik meghatározó és lényegében első szu... több»

 
Candy   2019. 01. 30.
Teljesen széttörve

Elöttem már mindent (tökéletesen) leírtak azok a véleményezők akik negatívan ítélték meg ezt a filmet. Teljes joggal. Nekem már nem maradt más, mint leírjam: ez a film egy elképesztő Hollywoodi katyvasz volt. Felesleges idopocsékolás mind készítői, mind nézői szinten. Logikátlan, értelmezhetetlen. Szegény-egyébként kíváló- színészek próbálták vinni a kötelezőt, de míg a Széttörve filmben James tökéleteset nyújtott itt már-már semmilyen volt számomra a játéka. A többieké úgy szintén. Sajnálom :(

 
mark'1   2019. 01. 19.

Nagyon vártam már a filmet sajnos kicsit csalodnom kellet az elso 20 perce zsenialis szépen megmutatja kivel mi történt az évek során james játéka megintcsak zseniálisra sikeredett pici spoiler:az összecsapás nagyon jol sikerült viszont ahogy bejön a doktornő a képpbe mintha teljesen más filmet néznék pláne mr.üveg a film háromnegyedében levan szedálva ami aggasztó és tele van logikai bukfencekkel az intézet körülményei. de nem spoler ezem a vége jol sikerült szépen lezárja a storyt összeségében nemrossz. Aki szerette az elöző 2 részt annak kötelező:)

 
Bady   2019. 01. 17.

Oké, értem én, hogy jó poén ötvözni A sebezhetetlent és a Széttörvét, de igazából két olyan narratíváról van szó, aminek egyébként, valljuk be őszintén, nem sok köze van egymáshoz. És a végeredmény is pont ilyen lett. Számomra ez egy igen erőltetett trilógia, aminek mindkét korábbi része magasan túlszárnyalta az Üveget. A lehető legnagyobb jóindulattal is csak közepesre tudom értékelni.

 
sadis   2019. 01. 13.

Emlékszem a Split-ről elégé csalódottan kullogtam ki a moziból, egyszerűen nem volt képes hozni a Sebezhetetlen grandiózusságát, de mostanra értelmet nyert az a kis téblábolás, amit az előző rész hozott. Ráadásul nekem akkor a Split egy kicsit hiteltelen is volt, de érezhető, hogy az kellet, hogy az Üveggel meg legyen az egésznek az íve, és hogy ne legyenek konkrétumok kimondva, és hogy az egész koncepció szabadon lebeghessen. Zseniális az Üveg, és az egész trilógia úgy, ahogy van.

 
Sziszi   2019. 01. 10.

Fuh, hát én nem is tudom, mióta vártam, hogy ez a film a mozikba kerüljön, szóval szinte szárnyaltam, hogy megnézzem, és azt kell mondjam, hogy abszolút zseniálisra sikeredett. Nehéz persze úgy írni róla, hogy az ember ne spoilerezze le, hiszen annyi minden történik egyszerre. Mégis, aki látta az előző részeket, és aki nem, az nézze meg, és utána pedig ne habozzon beülni az Üvegre!


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.