2019.01.23 11:46 harnas1207 Olvasottság: 276x
1

Összetört a sebezhetetlen üveg

M. Night Shyamalan tökéletesen ötvözte az előző két filmjét ebben a moziban. A sebezhetetlen vontatott és néha unalmas tempóját ötvözi a Széttörve hatalmas ziccerkihagyásával. A nézők így előre tudhatják mit várjanak tőle és nem is éri őket meglepetés. Mindkét film lehetett volna hatalmas siker,de a rendező képtelen volt kihasználni a bennük rejlő rengeteg potenciált. Úgy gondolta a kevesebb néha több, de ebben nem volt igaza. Erre jó példa az Üveg is.

A képregényhős elméleten rágódó filmnek ezer jó befejezése lehetett volna, de mind közül a leggyengébbet sikerült kiválasztani. A színészek egyenként mind hozzák azt amit várunk tőlük, és a történet is sokáig kecsegtet azzal az érzéssel, hogy a végén jön a nagy katarzis. Azonban a másik két előzményhez képest ez itt is elmarad. A végső csavar harmat gyenge és az odáig vezető út borzalmasan hosszú és unalmas. A trió hozzátartozóinak indokolatlan szerepeltetése, a rejtélyes szekta és a millió drámázás mind-mind mérgezik a film élvezhetőségét. Ezenkívül ha jobban belegondolunk a doktornő motivációjába és végső tervébe, akkor rájövünk, hogy az egész sztori értelmetlen és logikátlan.

Összetört a sebezhetetlen üveg

Az Üveg konkrétan egy izzadós és erőltetett lezáró rész lett. Senki nem mondhatja, hogy nézhetetlen, mert önmagában elég különleges, és James McAvoy játéka továbbra is élmény. Azonban kétségkívül a három film közül ez sikeredett a leggyengébbre. Sajnos Shyamalan elhitte, hogy az alkotott karakterei kiemelkedőek és a hátukon képesek lesznek elvinni bármilyen filmet. Arra alapozott, hogy a nézőket a főhősök végső sorsa érdekli, és ez az Üveg legnagyobb hibája.

69 Üveg  (2019)

dráma | sci-fi | thriller

Történetünk ott folytatódik, ahol a Széttörve cselekménye véget ért. David Bunn, a sebezhetetlen férfi Kevin Wendell Crumb egyik életveszélyes és emberfeletti képességekkel... több»

1