2021.04.15 15:51 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Idegen szerep

A film megtekintése után hiányérzetem maradt. Csak az akciójeleneteknél éreztem, hogy ad valamit a film. Igazából az érzelmi vonalak nem voltak olyan erősek, mint amire számítani lehetett volna. Talán az IRA megformálása és a cselekmény, amit bemutattak, inkább életszerűbb lett, mint Jackie C. drámai helyzete és haragja az IRA ellen. Nem sikerült átadni, milyen veszteség érte Jackie C.-t, csak azt a haragot, ami a lánya elvesztése miatt érzett.

Nekem ebben a felépítésben csak közepes lett a film, és mint minden filmet, el tudtam volna képzelni más vonalvezetéssel. Igazából a főszereplő mint harcművész nehezen tud egy drámai szerepet oly módon eljátszani, hogy ne legyen benne akció. A másik oldalon Pierce B. is emelt a filmen, de mégsem tudta azt adni, hogy elérje a négy csillagot nálam.

Idegen szerep

Összességében a forgatókönyv közepes, a rendezés helyenként jó, de több helyen voltak gyengébb megjelenítések. A szereplők a gyengébb forgatókönyvnek köszönhetően igazából adtak a filmhez, de nem tudták azt a pluszt hozzátenni, ami feljebb srófolta volna nálam ezt a produkciót. A hangi és képi effektek jók lettek. Így nálam ez a film, bármennyire is szeretem mindkét főszereplőt, csak három csillagot érdemel, de nem sok hiányzott a négy csillaghoz.

Valahogy hiányzott az az érzelmi töltet, ami miatt megszorítom a szék karfáját, és beleélem magam a főhős helyzetébe, de ez valahogy nem jön át. Inkább kidomborodtak a terrorizmus képei, akár a valóságra vonatkoztatva is. Ez szinte félelemmel töltött el, hogy ha ez létezik, akkor ez komoly probléma.

A filmben megjelenik a harag, a gyűlölet, bánat, keserűség cseppjei, de voltak erősebb jellemvonások is, érezhető volt a félelem és harag. Ha az akció részét nézem, akkor pedig egy igazi csemegét kapunk Jackie C.-től, hiszen ebben a filmben már elég idős, és még mindig szenzációs mozdulatokat és harcművészeti elemeket láthatunk, mindezt kaszkadőr nélkül. Ez csillagos ötöst érdemel. Így ezt a filmet egy remek kikapcsolódásnak tartom. Nem rossz ugyan, a poénokat és a romantikát felejtsük el, de amit kapunk, az egy nézhető akció, amit érdemes megnézni. Üdv, Yosi

78 Az idegen  (2017)

akció | thriller

A film főhőse egy Londonban élő bevándorló, aki bosszút esküszik, miután lánya meghal az IRA bombázásában. több»

2