2019.05.06 16:07 ZozArt89 Olvasottság: 377x
0

Véresen vicces!

A 2018-as év egyik legjobb vígjátéka volt az Éjszakai játék. Manapság elég gyér stílusú vígjátékok jönnek egyre-másra. Aminek általában az a fő motívuma, hogy folyamatosan tolják az arcunkba a "poénokat", amiknél inkább letakarom a szemem, annyira kínosak. A trailer alapján bizakodásra sarkallt a film, hogy talán most végre jön valami. Nos, John Francis Daley és Jonathan Goldstein filmje bizony nagyon ravasz és okos film lett. Simán elmenne egy akciófilmnek is, ha nem lenne tele ízléses, jópofa humorral, ami kellőképpen betalál kivétel nélkül.

Egy kedves kis baráti társaság szórakozásaiba nyerhetünk betekintést. Azonban eme idillt megtöri, hogy Max testvére – aki ellen erősen féltékeny érzelmeket táplál – a városba érkezik. Brooks eszméletlen tervvel áll elő egy játék formájában, ami végül kissé eldurvul, és már nemcsak mi, de még Brooks sem tudja, mi lesz a végkimenetele az éjszakának. Nem tűnik túl csavaros sztorinak így első hallomásra, de annál nagyobb lesz a végére a meglepődés, így érdemes végignézni. Kicsit a nézőt is bevonja a film cselekményébe ezáltal. A másodperc törtrésze alatt volt képes a családi hangulatú filmet krimivé varázsolni, amit persze azért még így sem kell komolyan venni. A színészek kivétel nélkül remek színvonalat nyújtanak, azonban Gary karaktere eszméletlen durva hangulatot okoz. Eléggé elvont a stílusa; egyik percben szakadunk rajta, mint az eső, aztán meg kiráz a hideg az egyszerű tekintetétől is. Humorát tekintve a film szinte összes poénja jól működött, nem volt alpári, igénytelen, ami szintén plusz pont volt, mert manapság szép számmal próbálják ezt lenyomni a torkunkon. Itt inkább a helyzetkomikum dominál, és persze a karakterek jelleméből származó humor. Ahogy említettem is, a humoros oldala mellé jött némi drámai hatás, ami jót tett a filmnek, kellemesen ellensúlyozta a vígjáték részét, de nem lőtték túl, így nem estünk át a dramedy stílusba sem.

Véresen vicces!

Végszóként: Habár sok újdonságot nem kapunk, azonban azt ízlésesen, humorosan és fordulatosan terítik elénk. Bőven ideje volt egy ilyen vígjátéknak a palettán.

akció | krimi | misztikus | szatíra | vígjáték

Néhány házaspár hetente egyszer találkozik. A cél ártatlan mulatság: játszanak és élvezik. Ám az egyik este nem a tervek szerint zajlik. A játék komolyra fordul – valami nagy... több»

0