Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Stephen King: Az (1990)

It
Filmadatlap
 
28
Szereplők
28
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Harry Anderson
Dennis Christopher
Brandon Crane
Adam Faraizl
Marlon Taylor
Jonathan Brandis
Ben Heller
Adam Faraizl
Tim Curry
Tim Curry
Chelan Simmons

Videók (1)

 
Péter Fazekas   2021. 11. 28.

legújabb vélemény

2

Gyerekként látva, akkor félelmetes volt, mai szemmel már nem, de nekem ez az eredeti sokkal jobban tetszik, mint az új változat!

 
indingo   2017. 05. 14.

1

Sokkal rémisztőbbre számítottam. A történet maga tetszett, a gyerekkori rész talán még jobban is. Picit hosszúnak találtam, miután felnőttként újraegyesült a banda ott kicsit leült a sztori. A vége az óriás gagyi pókkal és a feleség bringára ültetésé... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 08. 17.

1
Ebben mi az ijesztő?

A remake körüli felhajtás kellőképp kíváncsivá tett minket az Az eredeti adaptációjára, így nemrégiben megnéztük. Elöljáróban leszögezném, hogy én nem láttam kiskoromban, emiatt pedig nem alakult ki az a fajta „bohócfóbiám”, amelyet állítólag ez az a... teljes kritika»

 
Yosihiro   2019. 06. 02.

0
IT

Láttam a filmet. A horror elvétve talátam benne inkább misztikus horrornak írnám le. A történet jó bár én nem így adtam volna elö. A régi kor lett volna az elsö rész és mai idö a második. Ettöl eltekintve nem rossz alkotás. Többet ki lehetett volna ebböl hozni és még egy folytatás is lóg a levegöben. A szereplök igazából nem tudtak kiemelkedöt alakítani a történet az ami vezeti a filmet. A filmeb igazából nincs izgalom mindeni azt várja mi történik amikor újra lemennek a csatornába. A végkifejlet megjelenítése kicsit nevetséges de a szörny szellem gonosz igazából nem ilyeszti úgy meg az embert mint a lelki hatásra biró bohóc. Összeségéeb egy jó filmet kapunk közepes rendezéssel és vágással. A szerplök is csak a közepes szinvonalat hozzák. A hangi effeket sem érik el a jó szintet. Így mivel csak a történet vezeti a filmet a jó kategóriába ezért ennél több csillagot nem lehet rá adni. Talán klasszikusnak nem mondanám de a horror kedvelöinek egy kötelezö mü. Aki a könyvet válassza az lehet hosszab ideig olvassa majd mert így a 3 órában szerintem igazából nem minden fért bele. Üdv, Yosi

 
GedyPapa   2017. 05. 08.

1

Hú de féltem ettől a filmtől annak idején, amikor láttam. A második részét egy darabig meg se mertem nézni, hisz az első nagyon beparáztatott. Aztán most visszanézve kicsit furcsállom a saját magaviseletem is, de már kitolódott az ingerküszöböm. A re... több»

 
Deku   2017. 08. 22.

0

Nagyon szeretem Stephen King műveit úgy ahogy vannak. Viszont szerintem itt azért lehetett volna sokkal ijesztőbb formát is adni a sorozatnak. Mindenesetre nem vészesen rossz.

 
HercegPeter   2017. 08. 03.

0

Mai szemmel egyáltalán nem félelmetes, sőt gagyi, de ha a saját idejében nézzük, akkor rendben van. Nekem is jobban tetszett régebben. Persze a mai horrorok effektjei és számítógépes trükkjei mellett ez nem is csoda. Olvasni nem olvastam, talán az a ... több»

 

Tommy Lee Wallace szerint a Mike fotóalbumában mozgó fényképeket volt technikailag a legnehezebb megoldani.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A kínai étteremben játszódó jelenetet három napig forgatták. Pennywise "szerencsesütijeit" bábjátékosok mozgatták az asztal alatt és kézi kamerával vették fel, hogy ijesztőbb legyen.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A fiatal Henry Bowerst alakító, utálta, hogy niggernek kell szólítania Mike-ot, vagyis Marlon Taylort. Így a felvételek után nem győzött tőle bocsánatot kérni.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Pennywise, a bohóc haja az őt játszó Tim Curry eredeti "sörénye".

(Archívum)
 

A felnőtt szereplőknek vigyázniuk kellett, hogy hova nyúlnak a csatornában, mert nagy volt a tetanusz fertőzés veszélye.

(rbernadett)