Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Stephen King: Az (1990)

It
Filmadatlap
 
28
Szereplők
29
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Harry Anderson
Dennis Christopher
Brandon Crane
Adam Faraizl
Marlon Taylor
Jonathan Brandis
Ben Heller
Adam Faraizl
Tim Curry
Tim Curry
Chelan Simmons

Videók (1)

 
JRD   2022. 08. 17.

legújabb vélemény

1
Az igazi AZ

Ha azt vesszük alapul, hogy ez a film nem a horrordrága filmes trükkökre, hanem a pszichére hat, akkor ez a film sokkal jobb, mint a mostani Az és Az 2. Tim Curry fergeteges játéka önmagában garancia arra, hogy egy jó filmet fogunk látni. Érdemes megnézni még akkor is, ha ezen évezred gyermeke vagy. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
indingo   2017. 05. 14.

1

Sokkal rémisztőbbre számítottam. A történet maga tetszett, a gyerekkori rész talán még jobban is. Picit hosszúnak találtam, miután felnőttként újraegyesült a banda ott kicsit leült a sztori. A vége az óriás gagyi pókkal és a feleség bringára ültetésé... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 08. 17.

1
Ebben mi az ijesztő?

A remake körüli felhajtás kellőképp kíváncsivá tett minket az Az eredeti adaptációjára, így nemrégiben megnéztük. Elöljáróban leszögezném, hogy én nem láttam kiskoromban, emiatt pedig nem alakult ki az a fajta „bohócfóbiám”, amelyet állítólag ez az a... teljes kritika»

 
Yosihiro   2019. 06. 02.

0
IT

Láttam a filmet. A horror elvétve talátam benne inkább misztikus horrornak írnám le. A történet jó bár én nem így adtam volna elö. A régi kor lett volna az elsö rész és mai idö a második. Ettöl eltekintve nem rossz alkotás. Többet ki lehetett volna ebböl hozni és még egy folytatás is lóg a levegöben. A szereplök igazából nem tudtak kiemelkedöt alakítani a történet az ami vezeti a filmet. A filmeb igazából nincs izgalom mindeni azt várja mi történik amikor újra lemennek a csatornába. A végkifejlet megjelenítése kicsit nevetséges de a szörny szellem gonosz igazából nem ilyeszti úgy meg az embert mint a lelki hatásra biró bohóc. Összeségéeb egy jó filmet kapunk közepes rendezéssel és vágással. A szerplök is csak a közepes szinvonalat hozzák. A hangi effeket sem érik el a jó szintet. Így mivel csak a történet vezeti a filmet a jó kategóriába ezért ennél több csillagot nem lehet rá adni. Talán klasszikusnak nem mondanám de a horror kedvelöinek egy kötelezö mü. Aki a könyvet válassza az lehet hosszab ideig olvassa majd mert így a 3 órában szerintem igazából nem minden fért bele. Üdv, Yosi

 
GedyPapa   2017. 05. 08.

1

Hú de féltem ettől a filmtől annak idején, amikor láttam. A második részét egy darabig meg se mertem nézni, hisz az első nagyon beparáztatott. Aztán most visszanézve kicsit furcsállom a saját magaviseletem is, de már kitolódott az ingerküszöböm. A re... több»

 
Deku   2017. 08. 22.

0

Nagyon szeretem Stephen King műveit úgy ahogy vannak. Viszont szerintem itt azért lehetett volna sokkal ijesztőbb formát is adni a sorozatnak. Mindenesetre nem vészesen rossz.

 
HercegPeter   2017. 08. 03.

0

Mai szemmel egyáltalán nem félelmetes, sőt gagyi, de ha a saját idejében nézzük, akkor rendben van. Nekem is jobban tetszett régebben. Persze a mai horrorok effektjei és számítógépes trükkjei mellett ez nem is csoda. Olvasni nem olvastam, talán az a ... több»

 

Pennywise történetét sokan ismerik, hiszen Stephen King halhatatlanná tette...ám azt már kevesen tudják, hogy valóban létezett Pennywise. Úgy hívták, hogy JOHN WAYNE GACY. "Tevékenykedése" során bizonyítottan 33 fiút illetve férfit erőszakolt és gyilkolt meg brutális kegyetlenséggel. Gacy élete egy ideig szokványosnak volt mondható. Felnőttként kiderült, hogy remekül tud az emberekkel bánni. Megnősült, gyermeki is születtek. Aztán egy nap letartóztatták. Egy férfi, bizonyos Mark Miller feljelentést tett ellene azzal a váddal, hogy kikötözte és megerőszakolta. Súlyos bűncselekmény, azonban mégsem ez miatt róttak ki rá 10 évet. Történt , ugyanis, hogy Gacy felbérelt valakit arra, hogy megverje Millert, hogy az ne tudjon ellene terhelő vallomást tenni. De hiába volt a kirótt sok-sok év, Gacy csak 18 hónapot töltött rácsok mögött. Mikor másodszorra nősült, felesége tisztában volt férje múltjával, de azt remélte, hogy szíve választottja megváltozott. Gacy gyakorta szórakoztatta a környéki gyerekeket bohócnak (Pogó bohócnak) öltözve. Azonban az idő elteltével mind a nejnek és minden környékbélinek felnyílt a szeme. Kettes számú felesége is beadta a válókeresetet, -miután hites ura közölte, hogy a fiúkat szereti ( a fiatal fiúkat)+ homoszexuális magazinokat talált. Gacy pedig politikai pályával szemezett miközben nem szűnt meg Pogó bohócként szórakoztatni az embereket a kórházakban és egyéb eseményeken. Első áldozata egyik alkalmazottja volt, Timothy McCoy volt 1972-ben. Robert Piest eltűnése azonban Gacyre terelte a gyanút, ugyanis Robert édesanyja elmondta, hogy a fia vele találkozott munka ügyben. (Egyébként nem egy áldozata az alkalmazottja volt.) Természetesen, mint minden ilyen gyilkos, Gacy is tagadta a vádat, de a vérszagot fogó zsaruk a férfi távollétében átkutatták a házát. Bizonyítékok egész tárházára leltek rá a házkutatás során. Kihallgatása során egy ideig tagadott mindent, majd pedig bevallotta, hogy házának pincéjében és kertjében 30 holttestet ásott el. Gacy igyekezett megúszni a számtalan bűncselekményt, de hiába próbálta az ügyvédje beszámíthatatlanságra felépíteni a védelmet , halálra ítélték, majd 14 év siralomház után mindenki megkönnyebbülésére kivégezték. Gacy utolsó szavai ezek voltak: Nyaljátok ki a seggem!

(JRD )
 

Tommy Lee Wallace szerint a Mike fotóalbumában mozgó fényképeket volt technikailag a legnehezebb megoldani.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kínai étteremben játszódó jelenetet három napig forgatták. Pennywise "szerencsesütijeit" bábjátékosok mozgatták az asztal alatt és kézi kamerával vették fel, hogy ijesztőbb legyen.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A fiatal Henry Bowerst alakító, utálta, hogy niggernek kell szólítania Mike-ot, vagyis Marlon Taylort. Így a felvételek után nem győzött tőle bocsánatot kérni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Pennywise, a bohóc haja az őt játszó Tim Curry eredeti "sörénye".

(Archívum)