Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
18
Szereplők
26
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Vélemények: Stephen King: Az (1990)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Ms. Akárki   2019. 09. 14.

legújabb vélemény

Igazán egyedi és rémisztő történet, főleg annak aki eleve fél a bohócoktől csöppetXD Kár hogy nem tudunk meg a bohóc családjáról és a vele való tragédiáról többet, kíváncsi lettem volna arra is.

 
indingo   2017. 05. 14.

Sokkal rémisztőbbre számítottam. A történet maga tetszett, a gyerekkori rész talán még jobban is. Picit hosszúnak találtam, miután felnőttként újraegyesült a banda ott kicsit leült a sztori. A vége az óriás gagyi pókkal és a feleség bringára ültetésével nem tetszett. Nagyon kíváncsi vagyok a 2017-es verzióra, az előzetese nagyon bejött.Ahogy láttam végig gyereke maradnak a történetben.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 08. 17.

Ebben mi az ijesztő?

A remake körüli felhajtás kellőképp kíváncsivá tett minket az Az eredeti adaptációjára, így nemrégiben megnéztük. Elöljáróban leszögezném, hogy én nem láttam kiskoromban, emiatt pedig nem alakult ki az a fajta „bohócfóbiám”, amelyet állítólag ez az alkotás nyújt. Huszonéves fejjel viszont inkább a vicc kategóriájához közelít az idejétmúlt effektjeivel és az előre látható jumpscare-ekkel. Horrorként tehát nem tudott funkcionálni számomra az 1990-es Az, s csak reménykedni tudok benne (de az előzetesek alapján biztosan így lesz), hogy az új változata azért ennél ijesztőbbre sikerül. Ha a mai szemmel megmosolyogtató trükköktől eltekintek, akkor viszont kiemelném a történetvezetését a filmnek, ah... több»

 
Deku   2017. 08. 22.

Nagyon szeretem Stephen King műveit úgy ahogy vannak. Viszont szerintem itt azért lehetett volna sokkal ijesztőbb formát is adni a sorozatnak. Mindenesetre nem vészesen rossz.

 
HercegPeter   2017. 08. 03.

Mai szemmel egyáltalán nem félelmetes, sőt gagyi, de ha a saját idejében nézzük, akkor rendben van. Nekem is jobban tetszett régebben. Persze a mai horrorok effektjei és számítógépes trükkjei mellett ez nem is csoda. Olvasni nem olvastam, talán az a verzió jobban tettszene és a befejezés is jobb lenne a képzeletemben. A történet jó, de nekem a kivitelezés sajnos nem tetszett. Gondolok itt főleg a színészek gyenge munkájára, kivéve Tim Curry-t. Sajnos a szinkron sem valami eget rengető. A remake előtt azért mégiscsak illett újra megnézni. Kíváncsian várom, mit tudnak kihozni belőle, de nekem jó előérzetem van.

 
GedyPapa   2017. 05. 08.

Hú de féltem ettől a filmtől annak idején, amikor láttam. A második részét egy darabig meg se mertem nézni, hisz az első nagyon beparáztatott. Aztán most visszanézve kicsit furcsállom a saját magaviseletem is, de már kitolódott az ingerküszöböm. A remakere viszont nagyon kíváncsi vagyok, hisz nehéz lesz ezt überelni, illetve a könyvet is, ami szintén zseniális.

 
Szilonka   2017. 06. 06.

Nem annyira pedisilős és a kezdetekről sem tudtunk meg sokat. Maga a sztori nem pörgős, de izgalmas, feleltei a néző figyelmét.

 
TomÁcs   2018. 04. 20.

a két részre kell a két nap! Bitang hosszú! Persze történetben sok minden történik benne. Furcsa a szereplőket összehasonlítani a maiakkal. A bohóc jelmeze se semmi.

 
VvV   2018. 11. 29.

Félelmetes, de a története nem annyira kerek, mint a Stephen Kingtől megszokhattuk. Jobbra számítottam.

 
Bazzzsi   2017. 11. 02.

A hossza egy picit zavaró, mert reklámokkal szinte nézhetetlen. A története kezdetben fel sem fogható, hogy most ez egy hús-vér bohóc vagy mifene később ez tisztázódik. Jók a gyerekek és izgi a történet.

 
harnas1207   2018. 12. 05.

A bohóc rémisztőre sikeredett, főleg mikor már a felnőtt szereplőket ijesztgeti. Ez határozottan gyengébbre sikeredett a remakeben. Viszont a befejező jelenetsor irtó béna volt. Kínomban nevettem rajta.

 
Yosihiro   2019. 06. 02.

IT

Láttam a filmet. A horror elvétve talátam benne inkább misztikus horrornak írnám le. A történet jó bár én nem így adtam volna elö. A régi kor lett volna az elsö rész és mai idö a második. Ettöl eltekintve nem rossz alkotás. Többet ki lehetett volna ebböl hozni és még egy folytatás is lóg a levegöben. A szereplök igazából nem tudtak kiemelkedöt alakítani a történet az ami vezeti a filmet. A filmeb igazából nincs izgalom mindeni azt várja mi történik amikor újra lemennek a csatornába. A végkifejlet megjelenítése kicsit nevetséges de a szörny szellem gonosz igazából nem ilyeszti úgy meg az embert mint a lelki hatásra biró bohóc. Összeségéeb egy jó filmet kapunk közepes rendezéssel és vágással. A szerplök is csak a közepes szinvonalat hozzák. A hangi effeket sem érik el a jó szintet. Így mivel csak a történet vezeti a filmet a jó kategóriába ezért ennél több csillagot nem lehet rá adni. Talán klasszikusnak nem mondanám de a horror kedvelöinek egy kötelezö mü. Aki a könyvet válassza az lehet hosszab ideig olvassa majd mert így a 3 órában szerintem igazából nem minden fért bele. Üdv, Yosi

 
Gigi   2017. 01. 19.

Mindig örömmel tölt el, ha az elolvasott könyv után a film még képes erős hatást gyakorolni. Szerencsére ez a film ilyen, és mindegy, hogy hány éve készült, még ma is hátborzongató. Konkrétan frászt kaptam a bohóctól. Amúgy sem szeretem őket, ha kedvesek sem, de ez végképp betette nálam a kaput.

 
Lonka   2017. 07. 23.

A gyerekkortól követjük a szereplőket a felnőtt korig. Nagyon jól fenntartja a figyelmet, teljes bizonytalanságból lépünk jó pár évet. A 2017-es verziót piszkosul várom.

 
TribeBubu   2018. 03. 06.

Ahhoz képest, hogy mikori és mekkora költségvetésű film, rendkívül látványos és hatásos horror. Bár ez sem tökéletes, számomra milliószor jobb élményt nyújt, mint a 2017-es verzió, és ennél érezni, hogy a készítők nagyon igyekeztek a könyvet visszaadni, pedig ha van olyan kötet, amit lehetetlen rendesen megfilmesíteni, az Stephen Kingtől az Az. Egyetlen részével lőttek nagyon mellé, az pedig a végső összecsapás. Az még a film korához és anyagi befektetéséhez mérten is kínos volt.

 
Timcsi   2019. 01. 22.

Számomra egy kicsit beteg a története. Elég hosszú és helyenként túl elnyújtottak a jelenetek.

 
Greeta   2017. 12. 09.

Mindenkinek a saját életében van egy az amitől fél, amit nem mer kimondani. Érdekes volt a film és a gyerekek gondolkodása, szerintem semmivel sem rosszabb, mint a 2017-es verzió.

 
petraszab   2019. 04. 16.

Az atmoszféra amit termet nagyon erős. Van mondanivalója átvitt értelemben is.

 
Syracuse   2018. 01. 10.

1.: Ekkoriban még tudtak paráztató horrorfilmeket csinálni. 2.: Stephen King könyveit nagyon nehéz minőségien filmre vinni. Kimondottan jó film, bár néhol azért lapos. A 2017-es sokkal jobb.

 
a-arnold   2017. 09. 13.

Nem tudom, nekem valahogy nem nagyon tetszett ez a film. Többször láttam már, de most a remake miatt néztem meg, remélem a remake sokkal jobban fog tetszeni, ha kijön DVD-n, majd megnézem :) Elég unalmas volt ez az eredeti film, meg elég hosszú, be is aludtam rajta. Bízom benne a remake jobban fog tetszeni, ha ennyien dicsérik :)

 
titra   2015. 04. 27.

Ez az a film, amit ha csak kicsit is félős valaki, annak nem szabad megnéznie. Talán a film végén még nem is annyira jön ez a hatás, csak később, mondjuk egyedül a fürdőszobában, vagy ha bohóc jelenik meg bárhol. Nekem a mai napig elég annyit szólni, hogy "Kérsz egy lufit?" és már reszketek. A film vége kicsit csalódás volt, de csak azért mert annyira borzalmasnak nem tudták megjeleníteni a főgonoszt, mint amennyire végig rettegni lehet tőle. Leghorrorabb horror!

 
Bogi   2016. 02. 18.

Utálom a bohócokat. Irtózom tőlük. Mègis rávetettem magam ès belevágtam. Borzasztó volt :D hibátlan egyèbkènt. Nem nézném meg mégegyszer. De a műfaj kedvelőinek ajánlom

 
KrisztiEsLaci   2016. 04. 17.

Eddig kétszer láttam, de az egyik olyan film, amelyre visszagondolva kiráz a hideg. Ha megnézed, két hétig tekintgetsz magad mögé a sötét utcában gyalogolva. King zseniális, ha horrorról van szó, ahogy egy kedves bohócból rémet csinál... Nem borzongat így senki!

 
Miss_Murder   2016. 09. 13.

Imádom a Stephen King regényeiből készült filmeket, egytől-egyig zseniális alkotások lettek. Nagyon régi film, de iszonyat jó. A hideg kiráz, ha csak a filmre gondolok, pedig már vagy ezerszer láttam. Remek színészi játék, főleg Pennywise szerepe tetszik mindig a legjobban benne. Nagyon hosszú film, de érdemes végig nézni. Nagyon nagyon ajánlom mindenkinek, aki egy klasszikussal szeretné bővíteni a repertoárját.

 
David   2015. 01. 23.

Nekem nagyon tetszik az a film, kiváló ötlet, hogy egy gyermekkori félelmet helyez az előtérbe, és arra építi fel az egész filmet.

 
Chihiro   2015. 02. 21.

Ez az egyik Stephen King film amitől kiver a víz. Leginkább a bohóctól. A film hibátlan, nagyon ott van :-) Szorongató, erős atmoszférájú film, a műfaj kedvelőinek nagyon ajánlott!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.