Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
18
Szereplők
26
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Érdekességek: Stephen King: Az (1990)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Tommy Lee Wallace szerint a Mike fotóalbumában mozgó fényképeket volt technikailag a legnehezebb megoldani.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A kínai étteremben játszódó jelenetet három napig forgatták. Pennywise "szerencsesütijeit" bábjátékosok mozgatták az asztal alatt és kézi kamerával vették fel, hogy ijesztőbb legyen.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A fiatal Henry Bowerst alakító, utálta, hogy niggernek kell szólítania Mike-ot, vagyis Marlon Taylort. Így a felvételek után nem győzött tőle bocsánatot kérni.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Pennywise, a bohóc haja az őt játszó Tim Curry eredeti "sörénye".

(Archívum)
 

A felnőtt szereplőknek vigyázniuk kellett, hogy hova nyúlnak a csatornában, mert nagy volt a tetanusz fertőzés veszélye.

(rbernadett)
 

Tim Curry érkezett elsőnként mindig a forgatásra, mert sokáig tartott mire felrakták rá a sminket.

(rbernadett)
 

SPOILER! Tim Reid nagyon csalódott volt, hogy nem dolgozhatott a pók bábuval, ahogy a többiek.

(rbernadett)
 

John Ritter bevallottan nagy Stephen King rajongó volt.

(rbernadett)
 

Harry Anderson sokat rögtönzött Richie egysorosaiból.

(rbernadett)
 

A DVD kommentárban elhangzik, hogy a szereplők mindegyike kellemes emlékeket idéz a forgatásról és mindannyiuk fontos tapasztalatokkal lett gazdagabb.

(rbernadett)
 

Amikor egy lufi megjelenik Ben taxijában, azt valójában John Ritter irányította az ujjával.

(rbernadett)
 

Richard Thomasnak napokig kellett gyakorolnia a biciklis jelenethez Audrával.

(rbernadett)
 

Alice Cooper szóba jött Pennywise szerepére.

(rbernadett)
 

Mike-nek úgy varázsoltak ősz hajat, hogy hintőport kentek a hajára egy fogkefe segítségével.

(rbernadett)
 

Suzie Payne, Ben taxisofőre valójában is stand-up komikus, akiről John Ritter úgy nyilatkozott, hogy a legviccesebb nő, akivel valaha találkozott.

(rbernadett)
 

Amikor Bill látja Georgie-t és Beverly az apját a csatornában, az egész jelenetet egyben vették fel úgy, hogy Tony Dakota és Frank C. Turner alkalmanként felbukkantak, amikor szükség volt rájuk.

(rbernadett)
 

John Ritter megtartotta emlékbe az egyik kártyát, amin Pennywise arca szerepel.

(rbernadett)
 

Tommy Lee Wallace szerint a második rész nem annyira jó, mint az első, mert a felnőtt szereplők nem voltak olyan érdekesek, mint a gyerekek, pláne amikor összecsapnak Pennywise-zal.

(rbernadett)
 

Amikor azt a jelenetet forgatták, amikor a gyerekek lemennek a csatornába, valóban esett az eső.

(rbernadett)
 

Jonathan Brandis és John Ritter is tragikus körülmények között hunyt el 2003-ban. Jonathan Brandis felakasztotta magát, John Ritter pedig aorta disszekcióban hunyt el.

(rbernadett)
 

A színészek megsérültek a könyvtári jelenetben, amikor tárgyak röpködnek a levegőben. A jelenetet egyszer vették, ami alatt sikerült a díszletet teljesen tönkretenni.

(rbernadett)
 

Michael Cole annyira beleélte magát a jelentbe, amikor megpróbálja megölni Mike-ot, hogy John Ritter és Dennis Christopher alig tudta lehúzni őt Tim Reidről.

(rbernadett)
 

Az éjszakai őrt az elmegyógyintézetben Koontz-nak hívják, Stephen King riválisa, Dean R. Koontz után.

(rbernadett)
 

Tim Curry eleinte vonakodott elvállalni a szerepet, mert nem akarta egy halomnyi smink alá temetni magát. Amikor a Sötétséget játszotta a Legenda (1985) című filmben, órákat töltött a nehéz sminkben, aminek az "élménye" még hevesen élt az emlékezetében. Tommy Lee Wallace kompromisszumként minimálisra csökkentette a sminket, ami tulajdonképpen nem is jelentett problémát, hiszen Curry játéka annyira erős volt.

(rbernadett)
 

A film alapjául Stephen King egyik leghosszabb regénye szolgált, ami azért lett ilyen hosszú, mert King szerette volna az összes kedvenc szörnyét egy helyre gyűjteni. King szerint, ha a könyvet szó szerint filmesítették volna meg, akkor 32 órás minisorozat lett volna belőle. Ez volt az író utolsó szörny központú regénye, és egyben az utolsó, ami traumatizált gyerekekről szólt. A könyv megírása után King írói válságba került, ami ritkán fordult elő vele.

(rbernadett)
 

A DVD kommentár szerint Tim Curry annyira valóságosan testesítette meg Pennywise-t, hogy a forgatáson szinte mindenki kerülte, mert féltek tőle.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.