Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
71%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
32
Vélemények
26
Képek
12
Videók

Filmkritika: Az - 2. fejezet (2019)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
A folytatás mondhatni igazán megalomán lett, 169 perces játékidejével talán új csúcstartó a műfajon belül. Ugyanakkor hiába a hosszú játékidő, a műfaji arányok alaposan felborultak a horror kárára. Mert ugyan brutalitás, vér és ijesztgetés most is van bőven, de sem mennyiségében, sem minőségében nem ér fel elődjéhez. Itt a minőség alatt természetesen nem a technikai kivitelezést kell érteni, mert az pazar, hanem a feszültség rövidségét vagy éppen annak totális hiányát. Mi több, a félelemkeltés sokszor önismétlő is: a visszaemlékezésekben egy csomó idő elmegy annak bemutatására, hogy Pennywise, a bohóc hogyan hozza rá a frászt másodszor is a kölykökre. Mindezeknek megvan persze a maguk funkciója, mivel hőseinknek a saját félelmeikkel kell szembenézniük, de nem lett volna egyszerűbb az első részhez nyúlni? több»
 
Kétségbevonhatatlan tény, hogy a parafaktor továbbra is intenzív, valamint, hogy az Az minden eddiginél szélesebb körben tette népszerűvé a horrort, ebben pedig mind a két epizódnak óriási szerepe van. több»
 
Összességében az Az: Második fejezet egy korrekt folytatás lett, ami sajnos az első részt nem tudta túl szárnyalni, de sikerült utolérnie és felnőni a szellemiségéhez. több»
 
Végső soron ha nem is hibátlan, de szép és korrekt lezárása ez a történetnek. Talán az újdonság varázsának hiányából is adódik, hogy kevésbé hatásos, mint az első rész. több»
 
A vizuális világ, ha most nem is eredményez felejthetetlen képeket, így is gazdag, sokszínű és néha egészen eredeti; Muschietti továbbra is az egyik legügyesebb tanítványa a Guillermo del Toro-féle horroriskolának. Csak épp a klasszikusoktól marad most is bő kilométeres távolságba több»
 
Az Az – Második fejezet közel sem nézhetetlen, a horror műfajon belül pedig párját ritkítóan látványos, mégis érződik rajta, hogy elfogyott az a tűz, ami az első rész során nagyon is jelen volt. A legnagyobb probléma az, hogy nem mert tovább mélyedni a saját karaktereiben, és tartalom hiányában még inkább kiütközik az értelmetlenül túlnyújtott játékidő. több»
 
Rengeteget lehetne írni az Az – 2. fejezetről, hiszen három órányi anyagban számtalan dologra ki lehetne térni. Sajnálatos, hogy nemigen érdemel több szót. több»
 
A 2019-es év legnagyobb csalódásai közé sorolnám, mivel minden idők egyik leghíresebb horrorjából csupán egy középszerű, teljesen átlagos adaptációt sikerült alkotni. több»
 
A túltolt játékidő, a néhol már önismétlővé váló poénok, és a valódi történeti meglepetés hiánya rontja a pontszámait. Amik viszont ilyen magasra viszik, az a színészi játék, a látvány, a vágás, és az utánozhatatlan King típusú hátborzongatás. több»
 
A technikai többlet, ugyanúgy mint sok folytatásnál, nem érte el a kívánt hatást! A piros lufi, még ha színe most is oly szépen piroslik, nem durrant akkorát, mint két éve… több»