Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
72
Filmadatlap
 
26
Szereplők
23
Vélemények
26
Képek
12
Videók

Vélemények: Az - 2. fejezet (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Orosz István   2019. 09. 07.
Nem durrant akkorát mint az első rész!

Nekem ez a film minden volt, csak nem összeszedett. Megvolt a nagy újra találkozás mindenki külön utakon járt. Senki nem emlékezik senkire, és a film nagy része egy hatalmas flashback. Így van, eltellik az egész az emlékek áradatában lerágjuk ugyanazt a csontot mint az első részben. A történet végig egy vezérszálon halad, hiányoznak a csattanók, várom azt hogy történjen valami, de nem igazán akar megkegyelmezni a film. Sajnos a karakterek sem nagyon bontakoztak ki, igen megismertük őket az első részből, de gyerekként, azóta ugye bár sz emberek nagyon sokat változnak. Annyi tetszett végre tudtunk meg valamit pennywise-ról. Kicsit csalódott vagyok.

 
Puncs   2019. 10. 13.
Derry vérgőzös meséje folytatást nyert

Derry réme huszonhét év után visszatért, hogy ismét gyilkoljon és félelmet keltsen a nézőben, ami kevésbé sikerült, mint az első résznek. Ehhez talán az is hozzájárult, hogy a felnőtt színészek nem rettegtek annyira Pennywise-tól, mint a gyerekek. Egy jó horrorban akkor érezzük a félelemet, ha a szereplők is érzik. A film az erős, hátborzongató jelenetekből is hiányt szenved, habár a tükörszobás és az öreganyós rész elég ütős, nem éreztem azt rettegést, mint amikor Georgie-t magával ragadta Az, vagy amikor Hockstetter a csatornába kóválygott egyedül az első részben. Hiányzott a feszültségkeltés, amikor a néző azt érzi, hogy valami rossz fog történni, mégis reménykedik benne, hogy a szereplő... több»


 
HETEDIK   2019. 09. 07.
AZ 2.0

Ebben a filmben minden volt. Melegek, majdnem 3 órás játékidő és még maga Stephen King is egy picike szerepben. Egy valami viszont nem: az újdonság varázsa, ami az elsőben még volt. A Mama rendezője egy olyan első részt pakolt az asztalra, ami nagyon magasra tette a lécet, plusz ott voltak a parádés gyerekszínészek, ami miatt az egész egy ifjúsági film is volt horror köntösbe csomagolva. Na ezt kellett volna megugrani, ami sajnos nem sikerült. Ugyanis az első részből a szörnyeket, főleg Pennywise-t és az általuk generált nyomasztó jeleneteket itt csak kopírozni sikerült, ez pedig egy idő után inkább már unalmassá válik, mint sem ijesztővé. Túl sok idő megy el a múltidézéssel, miközben Penny... több»

 
MMcFly2015   2019. 09. 24.
A sztoriban az idő eltelt, a színészek megváltoztak, de a történet ugyanaz

Mint sokaknak, nekem is nagy elvárásom volt a 2017-es pazar első fejezet után. El nem tudtam képzelni, mit tudnak kihozni a háromórás játékidőből, de a könyv vastagságát felmérve optimistán álltam a mozihoz. Végeredményben: jobb nem lett az első filmnél, viszont rosszabbnak se titulálnám. Inkább a játékidő volt indokolatlanul hosszú. Egy brutális nyitánnyal kezdünk, ami kellőképpen felcsigázza a nézőket a visszatért Pennywise fogadására. Majd erősen visszavesz a tempóból, hisz, mint egy X éves osztálytalálkozóra, itt is össze kell szedni a bandát. Ezt igen részletesen végigkövetjük. Mondhatni, unalmas, de a 27 év alatt történt karakterfejlődést itt próbálják megismertetni velünk. Emellett ne... több»

 
Berto49   2019. 09. 12.
A rekord hosszúság nem nyújt csúcsteljesítményt

Eltelt 27 év, Derry városában újra garázdálkodni kezd Pennywise, vagyis Krajcáros, a félelmetes bohóc. A horrorkirály nem panaszkodhat arra, hogy a filmesek hanyagolják a műveit, idén is ez már a második filmes átdolgozás, sőt még cameo szerepet is vállalt benne. Stephen King kultikussá vált szörnyetege ellen újra felveszik a harcot az immár felnőtt Vesztesek Klubja hét tagja. Maradjon titok, hogy milyen eredménnyel. CGI borzalmak között enyhítésül humoros bemondások, jelenetek sorjáznak a végtelen hosszúságú második részben, amely nálunk joggal kapott 18-as karikát. Én nem tartom jónak ezt az adaptációt ha lehetne 2/3-ra értékelném, de végül megkapja a három csillagot. Persze ebben az esetben evidens, hogy egy több mint 1.000 oldalas könyv minden jellemzőjét képtelenség egy akármilyen terjedelmű filmben visszaadni, de legalább megpróbálkoztak vele. A szereplőket jól választották ki, bár az első rész gyerekhősei néhány kivételtől eltekintve más színészeket láttak volna szívesebben saját felnőtt képmásuknak. Krajcáros igazán rémisztő, Bill Skarsgård kitett magáért.

 
Lubi   2019. 09. 04.
A horror bohóca visszatér

Két évvel ezelőtt az Az hatalmas közönség- és kritikai siker volt. Most a vesztesek klubja 27 évvel később felnőttként is felveszi a harcot Azzal, és lezárul Stephen King világsikerű könyvének második fejezete. De vajon ismét mind lebegni fogunk? A történet 27 évvel az első film után veszi fel a fonalat, amikor Az ismét visszatér Darry városába. A gyerekek életére szomjazó bohóc „invitálására” szülővárosukba visszatérő főszereplőknek pedig saját démonjaikkal is le kell számolniuk a siker érdekében. Az lufija második alkalommal sokkal nagyobbra fújódik, de sajnos elég hamar ki is pukkad. Ezzel okoz némi izgalmat a jumpscare-ekhez szokott közönségnek, de a közel háromórás játékidő ballonját ne... több»

 
dailyfilmsan   2019. 09. 17.

Nagy hatásvadász a film. Első ránézésre nem lehet azt mondani hogy rossz, vagy gyenge. A színvonalnak eleget téve teljesített, mégis hiányosságok vannak benne ami miatt egy lyuk tátong az egész közepén. Pennywise tényleg egy bohóc volt ebben a részben és nem egy démon akitől rettegtünk már csak amiatt hogy a susnyásban egy lufival kiszuggerálja belőlünk az életet. Nem volt olyan nagy hatással a film egészére a bohóc mint az elsőben inkább ijedtem meg a nénitől, vagy a póklábakon futkorászó fejtől mint Az-tól. Majdnem átesett a horror paródia műfajába. A vége pedig kiábrándító reméltem hogy ha már annyira ráhúzták Pennywise-ra a "mumus" jelzőt akkor már nehezebben is fogják tudni elpusztítani. A legrosszabb hogy semmit nem tudunk meg a loserekről. Nagy vonalakban megmutatja a film hogy mi vált belőlük de nekem ez valamiért nem volt elég. Jó lett volna kicsit többet megtudni a kicsit idősebb énjükről is. Végül is parádés én végig nevettem a moziban a filmet. Próbál gyengéd lenni a nézőjéhez de minden horror elemet felsorakoztat hogy azért ne unatkozzunk egy percig sem.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

Már nagyon vártam a folytatást. Izgalmas és látványos volt ahogy felidézték a gyerekkori élményeiket, de a film lezárása sajnos harmatgyengére sikeredett. Látványos pörgős film, de azt sajnálom hogy ténylegesen semmi nem derült ki a bohócról, hogy mégis miért vált ilyenné. És hogy hogy a fenébe tudták ilyen könnyen megölni?XD

 
harnas1207   2019. 09. 30.

Szerintem hozta az első rész színvonalát, bár túlságosan is hosszú volt. Úgy érzem Stephen King ezen sztorija közel sem a legjobb és túl van ajnározva. A filmek ugyan jobbak, mint az előző verzió, de a fent leírtakon nem tudtak változtatni. Egyébként tetszett, hogy ilyen sok ismerős arcot láttam.

 
czerik   2019. 09. 22.

Minden idők legjobb horrorfilmje egy ikonikus főgonosszal. Remek film, a kategória legjobbja. Ajánlom.

 
BoBamburg   2019. 09. 14.

Rengeteg negatív kritika ellenére azt kell mondjam, nem rossz film ez. Viszonylag korrekt a könyvhöz, ami ritkaság sajnos, ezenkívül az utóbbi idők mainstream hollywoodi horror felhozatalát tekintve magasan kiemelkedik. Az mondjuk tény, hogy az első rész erősebbre sikeredett (bár én alapból jobban bírom ha egy horror történetben gyerekek a főszereplők), de ettől függetlenül egy igazán jó folytatás.

 
Milanman   2019. 12. 05.
Sajnos csak egy rossz vicc...

A 2. részt nézve végig az volt az érzésem, mintha az alkotók akarva-akaratlanul azon nyomás alatt készítették volna el a filmet, ami rendre felmerül a folytatások esetén. Mindenben felül kell múlni, túl kell szárnyalni az előzményt. Ez sokszor sikerül is, láttunk erre számtalan remek példát a filmtörténelemben, az "Az" folytatása nem ilyen. Az első fejezet nyomasztó hangulata mellett óriási szívvel-lélekkel bírt, képes volt elszakadni a horror zsáner unottá koptatott kliséitől, és még fajsúlyos mondanivalóra is futotta. A "2" ezzel szemben kínosan szenved, telepakolva rettenetes CGI ijesztgetésekkel, melyek azonban annyira nívótlanok, hogy a 80-as években, a stílus aranykorában is cikik let... több»

 
Anti007   2019. 09. 09.
Több mint lufi!

Szerintem sokan vagyunk, akik gyerekkorunkban sem csíptük a bohócokat. Például szépséges kis unokahúgom – Panna, aki 8 éves – is frászt kap tőlük, és emlékeim szerint gyerekként a fehérre festett arc, piros orr, nagy piros száj, hangos nevetés, kiszámíthatatlan viselkedés... hát, én is inkább anyukám karjaiból nézve éreztem biztonságban magam, ha bohócot láttunk a cirkuszban. Abba már bele se gondolok, hogy, ha nem ott látjuk, kész horror! :D Viccet félre téve... Stephen King tudta, hogy az emberek egy jelentős része fél a bohócoktól, de azt még inkább tudta, hogy valamitől mindenki fél. Általában a haláltól (az idő előtti haláltól). Sok-sok évvel ezelőtt még tele volt ő is frusztrációval, ... több»

 
kristoftoth21   2019. 09. 26.
Elég volt a bohóckodásból!

Tekintve, hogy az első rész magasra tette a lécet, az elvárásaim is hasonlóan magasak voltak a filmmel kapcsolatban. Azonban az AZ folytatása – ki kell mondani – számomra csalódás. Nem tudom, mi értelme van forgatni egy maximum másfél órás filmet, és hozzá gyakorlatilag újravágni az előzmény filmet, beleilleszteni a történetbe és hoppá, van egy háromórás film. Az AZ rendezője biztos jobban tudja, ugyanis itt erről van szó. A film lényege, ahogy a főhősök kvázi emlékképek során újraélik a gyerekkorukat, hogy ebből tanuljanak, hogy hogyan győzedelmeskedhetnek; na ez történetnek eléggé kevés szerintem... Műfajilag horror, állítólag... Én amolyan ovis rémtörténet-szerű vígjátéknak nevezném. Megi... több»

3
 
BThomi   2019. 09. 08.
Na ez AZ!

Bár szeretem a horrort, mint műfajt, mégis minden egyes alkalommal, mikor megnézek egy újat, ami jónak tűnik, újra előjön az érzés, hogy a műfaj degradálódott. Legjobb ékes példája az AZ 2. Először is indokolatlan volt számomra a több mint 2 óra, már csak azért is, mert az ég világon semmivel sem tudtunk meg többet a főszereplőkről, vagy magáról Pennywiseról, noha mind a 2 esetben hintettek el morzsákat. Szóval kicsit tényleg olyan, mintha a rendező nem tudott élni a rendkívül hosszú játékidővel, nem tudta, vagy nem akarta kitölteni a hézagokat. Ha már hézag. A film egyik kulcsfontosságú részénél a szereplők elmennek emlékeket gyűjteni. Ez szép, de honnan tudták, hogy célirányosan hova kell menniük? Nem utalt semmi arra, hogy nekik akkor, és ott kell lenniük. Még is azonnal tudták. De hogy másra is kitérjek, a film műfaja ugye horror. Na most ez nekem minden volt, csak nem horror. Próbálkoztak teletömködni CGI elemeket, ami bár tetszett, de összhatásilag olyan volt, mint egy újabb Scary Movie film. Sokkal többet nevettem, mint féltem. A végjátékban meg kicsit több fantáziát, agytornát vártam volna el, mert a megoldások, okok, és megvalósításuk olyan volt, mint egy FPS játék, final boss csatája. Összességében nem volt rossz a film, és végig tartotta a figyelmemet, de ott maradt az a bizonyos keserű pirula a számban. Ejnye Morpheus, erről nem volt szó.

 
voti75   2019. 12. 11.
Horror,de nem durva!

Nemrég láttam a filmet, de nem annyira tetszett, mint amenynire dicsérték. Izgalmasnak izgalmas, de lehetett volna eseménydúsabb is! De azért az effektek lenyűgözőek és a látvány is! :)

 
Cliff Booth   2019. 09. 22.

Folytatásnak nem rossz, de kétség kívül többet várt az ember. A rengeteg poénkodás és vicces szituáció miatt inkább hasonlít egy horror-vígjátékra, mint egy sima horrora, bár ijesztőbbek benne a jumpscarek. A felnőtt karaktereket tökéletesen el találtak, az egyetlen hibája a filmnek, az az utolsó 30-25 perc, amin halálra lehet magad unni.

 
Katalin Balog   2019. 09. 06.
Pennywise visszatér

Imádtam az első részt és a második is fantasztikusra sikerült. Nálam 10/10 Bill volt a legjobb akárcsak az első részben. Nála hátborzongatóbb Pennywise-t el sem tudok képzelni. Olyan a filmben akár egy éhes állat....

 
Levente LB   2019. 09. 08.

Az eleje még jól kezdődik, izgalmas volt fenntartotta a figyelmemet, aztan később kicsit kezdett álomvölgybe vinni. Voltak jó jelenetek benne az tény de nem sok, a vége zárása nekem nem tetszett annyira, sokkal jobban is zárhatták volna ezt a filmet mert a történetet nagyon jól felépítették csak hát a jeleneteket mar nem annyira.

 
VérAlex   2019. 09. 01.

Sötétebb, komorabb hangulatú, mint az első rész, mégsem tetszett annyira. A 169 perces játékidő erős túlzás, ami a minőség rovására ment. Ennek ellenére hozza, ami egy horrortól elvárható, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet.

 
marklar   2019. 08. 31.

Na, jó gyerekek, ez a film egyszerűen nagyon ott van! Ezt egyszerűen látni kell, annyira remekül fel van építve, és olyan nagyszerűen megadja az ívet az előző részhez kapcsolódóan, hogy megkockáztatom, hogy egy igazi mesterművel van dolgunk. Imádtam ezt a filmet, és a rajongóknak csakis azt tudom tanácsolni, hogy vessék bele magukat!

 
vertigo   2019. 08. 30.

Az eddigi legjobb King adaptáció. Tartottam tőle, hogy a hangzatos jelzők, amikkel beharangozták a filmet, túloznak, de egyértelműen top kategóriás horrorfilm lett. Az első része is tetszett, a folytatás viszont zseniális.

 
bart   2019. 08. 29.

Őszintén szólva kicsit tartottam attól, hogy hozza majd a folytatást az előző rész színvonalát, de azt kell mondjam, hogy mind történetvezetésben, mind hangulatban ott van. Engem még most is kiráz a hideg, a Pennywise ugyanolyan félelmetes, mint az első részben. Bár ezúttal remek további remek színészek vannak jelen, így Bill Skarsgård alakítása némileg talán a háttérbe is szorul.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.