Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
71%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
31
Vélemények
26
Képek
12
Videók

Vélemények: Az - 2. fejezet (2019)

 
stevepisti   2020. 09. 19.

legújabb vélemény

Számomra pont ugyanazt az érzést hozta, mint az első rész. Azt kaptam, amit vártam. A gyerekekből felnőttek lettek, megtudják, hogy visszatért Pennywise, az ígéretükhöz hűen vissza kell térniük a kisvárosba, hogy még egyszer szembe szálljanak a gonos... több»

 
Puncs   2019. 10. 13.

a nap véleménye

Derry vérgőzös meséje folytatást nyert

Derry réme huszonhét év után visszatért, hogy ismét gyilkoljon és félelmet keltsen a nézőben, ami kevésbé sikerült, mint az első résznek. Ehhez talán az is hozzájárult, hogy a felnőtt színészek nem rettegtek annyira Pennywise-tól, mint a gyerekek. Eg... teljes kritika»


 
Orosz István   2019. 09. 07.

Nem durrant akkorát mint az első rész!

Nekem ez a film minden volt, csak nem összeszedett. Megvolt a nagy újra találkozás mindenki külön utakon járt. Senki nem emlékezik senkire, és a film nagy része egy hatalmas flashback. Így van, eltellik az egész az emlékek áradatában lerágjuk ugyanazt a csontot mint az első részben. A történet végig egy vezérszálon halad, hiányoznak a csattanók, várom azt hogy történjen valami, de nem igazán akar megkegyelmezni a film. Sajnos a karakterek sem nagyon bontakoztak ki, igen megismertük őket az első részből, de gyerekként, azóta ugye bár sz emberek nagyon sokat változnak. Annyi tetszett végre tudtunk meg valamit pennywise-ról. Kicsit csalódott vagyok.

 
HETEDIK   2019. 09. 07.

AZ 2.0

Ebben a filmben minden volt. Melegek, majdnem 3 órás játékidő és még maga Stephen King is egy picike szerepben. Egy valami viszont nem: az újdonság varázsa, ami az elsőben még volt. A Mama rendezője egy olyan első részt pakolt az asztalra, ami nagyo... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2019. 09. 17.

Nagy hatásvadász a film. Első ránézésre nem lehet azt mondani hogy rossz, vagy gyenge. A színvonalnak eleget téve teljesített, mégis hiányosságok vannak benne ami miatt egy lyuk tátong az egész közepén. Pennywise tényleg egy bohóc volt ebben a részbe... több»

 
Berto49   2019. 09. 12.

A rekord hosszúság nem nyújt csúcsteljesítményt

Eltelt 27 év, Derry városában újra garázdálkodni kezd Pennywise, vagyis Krajcáros, a félelmetes bohóc. A horrorkirály nem panaszkodhat arra, hogy a filmesek hanyagolják a műveit, idén is ez már a második filmes átdolgozás, sőt még cameo szerepet is vállalt benne. Stephen King kultikussá vált szörnyetege ellen újra felveszik a harcot az immár felnőtt Vesztesek Klubja hét tagja. Maradjon titok, hogy milyen eredménnyel. CGI borzalmak között enyhítésül humoros bemondások, jelenetek sorjáznak a végtelen hosszúságú második részben, amely nálunk joggal kapott 18-as karikát. Én nem tartom jónak ezt az adaptációt ha lehetne 2/3-ra értékelném, de végül megkapja a három csillagot. Persze ebben az esetben evidens, hogy egy több mint 1.000 oldalas könyv minden jellemzőjét képtelenség egy akármilyen terjedelmű filmben visszaadni, de legalább megpróbálkoztak vele. A szereplőket jól választották ki, bár az első rész gyerekhősei néhány kivételtől eltekintve más színészeket láttak volna szívesebben saját felnőtt képmásuknak. Krajcáros igazán rémisztő, Bill Skarsgård kitett magáért.

 
MMcFly2015   2019. 09. 24.

a nap véleménye

A sztoriban az idő eltelt, a színészek megváltoztak, de a történet ugyanaz

Mint sokaknak, nekem is nagy elvárásom volt a 2017-es pazar első fejezet után. El nem tudtam képzelni, mit tudnak kihozni a háromórás játékidőből, de a könyv vastagságát felmérve optimistán álltam a mozihoz. Végeredményben: jobb nem lett az első film... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 16.

Leporolták,átdolgozták,telepumpálták digitális injekcióval,de igazán semmi több.Nem lépte át a saját árnyékát.Természetesen respekt King előtt,hiszen a regénye zseniális,és ez az adaptáció is életképes,de nem akkora durranás,hogy ez legyen a nagyon n... több»

 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

Már nagyon vártam a folytatást. Izgalmas és látványos volt ahogy felidézték a gyerekkori élményeiket, de a film lezárása sajnos harmatgyengére sikeredett. Látványos pörgős film, de azt sajnálom hogy ténylegesen semmi nem derült ki a bohócról, hogy mé... több»

 
Lubi   2019. 09. 04.

a nap véleménye

A horror bohóca visszatér

Két évvel ezelőtt az Az hatalmas közönség- és kritikai siker volt. Most a vesztesek klubja 27 évvel később felnőttként is felveszi a harcot Azzal, és lezárul Stephen King világsikerű könyvének második fejezete. De vajon ismét mind lebegni fogunk? A t... teljes kritika»

 
harnas1207   2019. 09. 30.

Szerintem hozta az első rész színvonalát, bár túlságosan is hosszú volt. Úgy érzem Stephen King ezen sztorija közel sem a legjobb és túl van ajnározva. A filmek ugyan jobbak, mint az előző verzió, de a fent leírtakon nem tudtak változtatni. Egyébként tetszett, hogy ilyen sok ismerős arcot láttam.

 
Syracuse   2020. 03. 06.

Még nem tudom megítélni, mennyire adja vissza a regényt, mert csak nem rég kezdtem olvasni, de az első rész horrorfilmként kimagaslóan jó volt, mint King-feldolgozás. Ezt úgy értem, hogy sok hasonló próbálkozás filmként sem állja meg a helyét, mert Kinget nagyon nehéz adaptálni. Ez viszont elmarad az első résztől.

 
BoBamburg   2019. 09. 14.

Rengeteg negatív kritika ellenére azt kell mondjam, nem rossz film ez. Viszonylag korrekt a könyvhöz, ami ritkaság sajnos, ezenkívül az utóbbi idők mainstream hollywoodi horror felhozatalát tekintve magasan kiemelkedik. Az mondjuk tény, hogy az első ... több»

 
czerik   2019. 09. 22.

Minden idők legjobb horrorfilmje egy ikonikus főgonosszal. Remek film, a kategória legjobbja. Ajánlom.

 
Milanman   2019. 12. 05.

Sajnos csak egy rossz vicc...

A 2. részt nézve végig az volt az érzésem, mintha az alkotók akarva-akaratlanul azon nyomás alatt készítették volna el a filmet, ami rendre felmerül a folytatások esetén. Mindenben felül kell múlni, túl kell szárnyalni az előzményt. Ez sokszor sikerü... teljes kritika»

 
drg0602   2020. 02. 14.

Nagyon gyenge, átlagos.....

Na ahogy indult a film, majdnem kikapcsoltam! Végig az volt az érzésem, hogy miért kellett egy egy jó sikerült első részt, ennyire elrontani. A vége a filmnek, az valami borzasztó gagyira sikeredet, hülyeség, buta végjáték. De jó, hogy nem moziba láttam lehet, hogy kivonultam volna a teremből. Ez film nekem csalódás!! Feszültség nulla, nagyon vártam a film végét. És nagyon kár érte mert többet kilehetet volna hozni belőle. Csak szimpatikus főszereplők véget kap tőlem három csillagot! Amúgy a film nálam 4/10

 
sammy88   2020. 08. 24.

erős kezdés után visszaesés

Miután láttam az első filmet elolvastam a könyvet és láttam az előzetest nagyon vártam a második filmet. Az öreg nénis trailer feltette a lécet. A film első harmada szerintem vette is az akadályt, viszonylag könyvhű volt, a felnőtt szereplőket is vártam már, hogy lássam akcióban és egész jól hozták.. a közepe fele kezdett hígulni a dolog pláne, hogy a pucér mamás kirohanást a nézőtér hangos nevetéssel jutalmazta. Bevallom őszintén kicsit én is. Míg az előzetesben félelmet keltett, addig a filmben Groot nagymamájává alakult néni inkább viccesre sikeredett. A végjáték kifejezetten tetszett amíg a könyvbéli harcot túllépve teletűzdelték olyan jelenetekkel amiknek köze nem volt az eredeti történethez és azt elkezdték hőzni nyúzni. Na azt nem kellett volna, mert így teljesen hitelét vesztette. Mindenesetre nem bántam meg, hogy láttam.

 
Anti007   2019. 09. 09.

a nap véleménye

Több mint lufi!

Szerintem sokan vagyunk, akik gyerekkorunkban sem csíptük a bohócokat. Például szépséges kis unokahúgom – Panna, aki 8 éves – is frászt kap tőlük, és emlékeim szerint gyerekként a fehérre festett arc, piros orr, nagy piros száj, hangos nevetés, kiszá... teljes kritika»

 
Zoe091   2020. 01. 11.

Nagyon vártam már ezt a részt. Könyv alapján készült. Tetszett, hogy van vége, de jó lenne ha majd lenne harmadik része is.

 
kristoftoth21   2019. 09. 26.

Elég volt a bohóckodásból!

Tekintve, hogy az első rész magasra tette a lécet, az elvárásaim is hasonlóan magasak voltak a filmmel kapcsolatban. Azonban az AZ folytatása – ki kell mondani – számomra csalódás. Nem tudom, mi értelme van forgatni egy maximum másfél órás filmet, és... teljes kritika»

3
 
BThomi   2019. 09. 08.

Na ez AZ!

Bár szeretem a horrort, mint műfajt, mégis minden egyes alkalommal, mikor megnézek egy újat, ami jónak tűnik, újra előjön az érzés, hogy a műfaj degradálódott. Legjobb ékes példája az AZ 2. Először is indokolatlan volt számomra a több mint 2 óra, már csak azért is, mert az ég világon semmivel sem tudtunk meg többet a főszereplőkről, vagy magáról Pennywiseról, noha mind a 2 esetben hintettek el morzsákat. Szóval kicsit tényleg olyan, mintha a rendező nem tudott élni a rendkívül hosszú játékidővel, nem tudta, vagy nem akarta kitölteni a hézagokat. Ha már hézag. A film egyik kulcsfontosságú részénél a szereplők elmennek emlékeket gyűjteni. Ez szép, de honnan tudták, hogy célirányosan hova kell menniük? Nem utalt semmi arra, hogy nekik akkor, és ott kell lenniük. Még is azonnal tudták. De hogy másra is kitérjek, a film műfaja ugye horror. Na most ez nekem minden volt, csak nem horror. Próbálkoztak teletömködni CGI elemeket, ami bár tetszett, de összhatásilag olyan volt, mint egy újabb Scary Movie film. Sokkal többet nevettem, mint féltem. A végjátékban meg kicsit több fantáziát, agytornát vártam volna el, mert a megoldások, okok, és megvalósításuk olyan volt, mint egy FPS játék, final boss csatája. Összességében nem volt rossz a film, és végig tartotta a figyelmemet, de ott maradt az a bizonyos keserű pirula a számban. Ejnye Morpheus, erről nem volt szó.

 
voti75   2019. 12. 11.

Horror,de nem durva!

Nemrég láttam a filmet, de nem annyira tetszett, mint amenynire dicsérték. Izgalmasnak izgalmas, de lehetett volna eseménydúsabb is! De azért az effektek lenyűgözőek és a látvány is! :)

 
Cliff Booth   2019. 09. 22.

Folytatásnak nem rossz, de kétség kívül többet várt az ember. A rengeteg poénkodás és vicces szituáció miatt inkább hasonlít egy horror-vígjátékra, mint egy sima horrora, bár ijesztőbbek benne a jumpscarek. A felnőtt karaktereket tökéletesen el talál... több»

 
idanka   2020. 01. 04.

Nekem vegyes érzései vannak a filmmel kapcsolatban. Az eredeti az eredeti. Nem is értem ezt a két új részt minek kellett elkészíteni

 
freeman   2020. 02. 04.

Király film

 
Katalin Balog   2019. 09. 06.

Pennywise visszatér

Imádtam az első részt és a második is fantasztikusra sikerült. Nálam 10/10 Bill volt a legjobb akárcsak az első részben. Nála hátborzongatóbb Pennywise-t el sem tudok képzelni. Olyan a filmben akár egy éhes állat....

 
Levente LB   2019. 09. 08.

Az eleje még jól kezdődik, izgalmas volt fenntartotta a figyelmemet, aztan később kicsit kezdett álomvölgybe vinni. Voltak jó jelenetek benne az tény de nem sok, a vége zárása nekem nem tetszett annyira, sokkal jobban is zárhatták volna ezt a filmet... több»

 
VérAlex   2019. 09. 01.

Sötétebb, komorabb hangulatú, mint az első rész, mégsem tetszett annyira. A 169 perces játékidő erős túlzás, ami a minőség rovására ment. Ennek ellenére hozza, ami egy horrortól elvárható, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet.

 
marklar   2019. 08. 31.

Na, jó gyerekek, ez a film egyszerűen nagyon ott van! Ezt egyszerűen látni kell, annyira remekül fel van építve, és olyan nagyszerűen megadja az ívet az előző részhez kapcsolódóan, hogy megkockáztatom, hogy egy igazi mesterművel van dolgunk. Imádtam ... több»

 
vertigo   2019. 08. 30.

Az eddigi legjobb King adaptáció. Tartottam tőle, hogy a hangzatos jelzők, amikkel beharangozták a filmet, túloznak, de egyértelműen top kategóriás horrorfilm lett. Az első része is tetszett, a folytatás viszont zseniális.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.