2019.09.07 16:24 HE7EDIK Olvasottság: 401x
1

AZ 2.0

Ebben a filmben minden volt. Melegek, majdnem 3 órás játékidő és még maga Stephen King is egy picike szerepben. Egy valami viszont nem: az újdonság varázsa, ami az elsőben még volt.

A Mama rendezője egy olyan első részt pakolt az asztalra, ami nagyon magasra tette a lécet, plusz ott voltak a parádés gyerekszínészek, ami miatt az egész egy ifjúsági film is volt horror köntösbe csomagolva. Na ezt kellett volna megugrani, ami sajnos nem sikerült. Ugyanis az első részből a szörnyeket, főleg Pennywise-t és az általuk generált nyomasztó jeleneteket itt csak kopírozni sikerült, ez pedig egy idő után inkább már unalmassá válik, mint sem ijesztővé. Túl sok idő megy el a múltidézéssel, miközben Pennywise a háttérbe szorul, persze az öldöklései brutálisak, főleg a tükörtermes rész ütött nagyot. A film fináléja sem ér fel az első részhez, inkább csak kopírozni próbál, Pennywise megölése pedig nagyon el lett rontva. Persze az alkotók az ötletesség hiányát próbálják vérrel és végtagokkal pótolni, de egész egyszerűen túl sok a felesleges múltidézés és lelkizés, na még hatásvadász jelenet is akad bőven, ehhez képest pedig nem kap elég teret AZ.

AZ 2.0

Mikor az első részt megnéztem anno, már akkor olyan érzésem volt, felnőttekkel nem lehet majd visszaadni mindazt, ami a gyerekeknek sikerült. Persze a filmben reflektálnak rájuk is, de még azokban a jelenetekben is erőtlenebbek, mint az első részben. Felemás szájîzzel jöttem ki a moziból, mert a majd 3 órás játékidő elröppent, mégsem üt akkorát, mint elődje. Dehát azt a lécet nem is lehetett megugrani...

horror

A Vesztesek Klubja tisztában van vele, hogy hiába sikerült legyűrniük a hátborzongató Pennywise bohócot, az ördögi lényt nem lehet megsemmisíteni. A klub tagjai időközben... több»

1