Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
69

13 kísértet (2001)

Thir13en Ghosts
Filmadatlap
 
22
Szereplők
7
Vélemények
6
Képek
2
Videók
13 kísértet
 
BoBamburg   2020. 06. 28.

legújabb vélemény

Vérbeli kora kétezres évek eleji b horror hangulatot árasztó film. De nem rossz értelemben. Anno meg jó 15 éve láttam, talan még általános iskolás koromban, féltem is tőle akkoriban, így ha nem is túl mélyet, de hagyott bennem nyomot. Aztán nemrég jött az ihlet, hogy ideje újra megnézni, mennyit változott az idők során. Mai szemmel sokkal gagyibb volt, de igazán hangulatos, laza hangvetelű film.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 05. 05.

Gyerekkoromban nagyon sokszor láttam és szerettem is ezt a filmet és nem csak Shannon Elizabeth miatt, hanem a tipikus 2000-es évekbeli szellemes filmek amiket akkoriban gyártottak, meg volt a feeling-je. Matthew Lillard és Tony Shalhoub is nagyon jol formálták meg a karakterüket és maga a story is egész jó volt.


 
Timon   2019. 09. 11.

Az eleje amolyan átlagosnak indult. Azután a családiasabb jelenetek kicsit lazítottak,ami jól is jött,mert kissé máe túl volt hajszolva.Sajnálatos módon erős félelemhiányt éreztem,de a látvány sokkal jobb volt már. 10/6

 
Timo93   2018. 09. 10.

Nem hiszem, hogy ennek a filmnek az ijesztés és a borzongás lenne a célja, mivel inkább érdekes, izgalmas és próbál mondani nekünk pár üzenetet. A szeretet mindent legyőz és igenis van halálutáni "élet". Nos akárhogy is van a film jó, ötletes és a maga idejében egyedi volt. A színészi játékok remekek, külön kilehet emelni Matthew Lillardot és Tony Shalhoubot, mindkét színész nagyon átéli a szerepét, főleg Matthew aki képes "megbolondulni"egy szerep kedvéért, mintha egyenesen ráírták volna a médium karaktert, zseni a fickó. Maga a film látványos, a szellemek taszítóak (jó értelemben) tetszik ez a fajta megjelenítés, kellően mocskosak és borzasztanak. Főleg a dühős hercegnő hidegrázós szereplő, szép munkát végeztek a jelmezzel de ez igaz a többiekre is. Az a pár halál jelenet ami szerepel a filmben tökéletesen van mutatva. Nem viszik túlzásba a vért de tetszik hogy ahol kell oda tesznek bőven. A csavar a történet vége felé meglepő, nem igazán kiszámítható. Összességében ez egy jó film. Bármikor megnézem ha megy a tv-ben.

 
AESB   2015. 06. 17.

Én is már elég régen láttam. De azt tudom, hogy sok értelme nincs, végig csak az ijesztgetésen van a hangsúly, ami tény, hogy sikerül, mert elég sok pánikoltatós rész van. Horrornak horror!

A film összbevétele 26 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti filmben az unokaöcs, aki örökölte a kastélyt, Cyrus Zorbának hívták. Ebben a filmben a nagybácsit hívtál Cyrusnak.

(rbernadett)
 

A speciális effektusok és a hangkeverés rendkívül gondosan kidolgozott a filmben,

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.