Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
66

13 kísértet (2001)

Thir13en Ghosts
Filmadatlap
 
22
Szereplők
6
Vélemények
6
Képek
2
Videók
13 kísértet
 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 05. 05.

Gyerekkoromban nagyon sokszor láttam és szerettem is ezt a filmet és nem csak Shannon Elizabeth miatt, hanem a tipikus 2000-es évekbeli szellemes filmek amiket akkoriban gyártottak, meg volt a feeling-je. Matthew Lillard és Tony Shalhoub is nagyon jol formálták meg a karakterüket és maga a story is egész jó volt.

 
Timo93   2018. 09. 10.

Nem hiszem, hogy ennek a filmnek az ijesztés és a borzongás lenne a célja, mivel inkább érdekes, izgalmas és próbál mondani nekünk pár üzenetet. A szeretet mindent legyőz és igenis van halálutáni "élet". Nos akárhogy is van a film jó, ötletes és a maga idejében egyedi volt. A színészi játékok remekek, külön kilehet emelni Matthew Lillardot és Tony Shalhoubot, mindkét színész nagyon átéli a szerepét, főleg Matthew aki képes "megbolondulni"egy szerep kedvéért, mintha egyenesen ráírták volna a médium karaktert, zseni a fickó. Maga a film látványos, a szellemek taszítóak (jó értelemben) tetszik ez a fajta megjelenítés, kellően mocskosak és borzasztanak. Főleg a dühős hercegnő hidegrázós szereplő, szép munkát végeztek a jelmezzel de ez igaz a többiekre is. Az a pár halál jelenet ami szerepel a filmben tökéletesen van mutatva. Nem viszik túlzásba a vért de tetszik hogy ahol kell oda tesznek bőven. A csavar a történet vége felé meglepő, nem igazán kiszámítható. Összességében ez egy jó film. Bármikor megnézem ha megy a tv-ben.


 
AESB   2015. 06. 17.

Én is már elég régen láttam. De azt tudom, hogy sok értelme nincs, végig csak az ijesztgetésen van a hangsúly, ami tény, hogy sikerül, mert elég sok pánikoltatós rész van. Horrornak horror!

 
Miss_Murder   2016. 10. 26.

Utálom, sőt szabályosan rühellem a szellemes filmeket, ezt viszont évek óta imádom. Az egyetlen film, amiben olyan szellemek vannak, amik érnek is valamit. Rettenetesen jó film, a horror kategória egyik legjobbja az én szememben. Imádom azt a részt, amikor felsorolják a 12 szellemet, a kedvenceim a Széttépett Herceg, a Dühös Hercegnő és a Sakál. Nagyon jól össze lett állítva, remek színészekkel, remek szellemekkel. Zseniális a maga kategóriájában. Régi igen, de veszettül jó, rengetegszer láttam már és mindenkinek ajánlom, egyszer kötelező megnézni. Fantasztikus alkotás.

 
Timon   2019. 09. 11.

Az eleje amolyan átlagosnak indult. Azután a családiasabb jelenetek kicsit lazítottak,ami jól is jött,mert kissé máe túl volt hajszolva.Sajnálatos módon erős félelemhiányt éreztem,de a látvány sokkal jobb volt már. 10/6

A film összbevétele 26 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti filmben az unokaöcs, aki örökölte a kastélyt, Cyrus Zorbának hívták. Ebben a filmben a nagybácsit hívtál Cyrusnak.

(rbernadett)
 

A speciális effektusok és a hangkeverés rendkívül gondosan kidolgozott a filmben,

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.