Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
71%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
31
Vélemények
26
Képek
12
Videók

Érdekességek: Az - 2. fejezet (2019)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film 347 195 808 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 229 304 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film 169 perces, ezzel a leghosszabb alkotás lett a horror műfaján belül.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Bill Hader nem tudta, hogy Bill Skarsgård egyszerre tudja mozgatni a szemeit különböző irányokba. Amikor Hader megkérdezte a kollégáját, hogy hogyan érték el ezt a hatást az egyik jelenetben, Skarsgård ott helyben bemutatta neki a "képességét", amivel alaposan ráijesztett Haderre.

(hp )
 

A Pennywise-t alakító Bill Skarsgård elmondta, hogy sokkal jobban élvezte a második rész forgatását, mivel a forgatási szünetekben együtt lehetett a színésztársaival. Az első rész forgatásakor ugyanis távol kellett tartania magát a gyerekszínészektől, hogy a közös jeleneteik felvételekor valódi félelem látszódjon az arcukon.

(hp )
 

Bill Hader egy interjúban elmondta, hogy mivel az Az 2 a karrierjének első horrorja, nehezére esett eljátszani, hogy fél, mivel a való életben, ha tart valamitől, akkor csak idegesen mosolyog.

(hp )
 

Egy interjúban megkérdezték a Vesztesek klubját alakító gyerekszínészeket megkérdezték arról, kit szeretnének látni az adott karakterek felnőtt változatának szerepeiben. Finn Wolfhard (Richie Tozier) Bill Hadert, Sophia Lillis (Beverly Marsh) Jessica Chastaint, Chosen Jacobs (Mike Hanlon) Chadwick Bosemant, Jack Dylan Grazer (Eddie Kaspbrak) Jake Gyllenhaalt, Wyatt Oleff (Stanley Uris) Joseph Gordon-Levittot, Jeremy Ray Taylor (Ben Hanscom) Chris Prattet és Jaeden Martell (Bill Denbrough) Christian Bale-t nevezte meg. Ezek közül végül Wolfhard és Lillis elképzelése vált valóra.

(hp )
 

Az Az első részében Richie Toziert alakító Finn Wolfhard kérése volt, hogy a karakterének felnőtt változatát Bill Hader alakítsa. Bár Hader és Wolfhard sosem találkoztak korábban személyesen, de előbbi elmondta, hogy nagyon meghatónak találta a gesztust.

(hp )
 

Bár az Az 2 főszereplői a Vesztesek klubjának felnőtt tagjai, az első rész gyerekszínészei is feltűnnek a filmben.

(hp )
 

2018. áprilisában lett hivatalos, hogy Bill Hader tárgyalást folytat Richie Tozier szerepe kapcsán. Ugyanezen a héten az eredeti Az minisorozatban a Toziert alakító Harry Anderson elhunyt.

(hp )
 

James McAvoy sérülést szenvedett a forgatáson, amikor azt jelenetet vették fel, melyben összecsap Pennywise-zal. McAvoynak mindkét combszalagja meghúzódott.

(hp )
 

A film női főszerepeit alakító színésznők, Jessica Chastain és Jess Weixler a való életben legjobb barátnők.

(hp )
 

Az 27-es szám a véletlenek rejtélyes összefüggéseként végigkíséri a filmet. Maga a történet 27 évvel az első rész után játszódik. Az Az 2 premierje 2019. szeptember 6-án esedékes (9+6+2+0+1+9 = 27), az első részt 2017. szeptember 8-án mutatták be (9+8+2+0+1+7 = 27), a felnőtt Mike-ot alakító Isaiah Mustafa épp 27 évvel idősebb a karakter gyerekkori énjét játszó Chosen Jacobsnál, de ugyanez igaz Teach Grantre és Nicholas Hamiltonra, akik Henryt alakítják.

(hp )
 

Az Az - 2. fejezet Jessica Chastain, Bill Hader, James McAvoy és Jess Weixler második közös filmje. A négy színészt korábban az Egy szerelem története című 2013-as drámában is együtt láthattuk.

(hp )
 

Az Az - 2. fejezet a második 2019-es Stephen King regényadaptáció. Az első a Kedvencek temetője volt.

(hp )
 

Az Audrát alakító Jess Weixler állapotos volt a film forgatásának idején.

(hp )
 

Az Az 2 cselekménye 2016-ban, 27 évvel az első rész eseményei után játszódik.

(hp )
 

Az Az - 2. fejezet Andy Muschietti 2017-es filmjének folytatása. Az első rész hatalmas sikert aratott világszerte, és több mint 700 millió dollárt kaszált, amivel minden idők legmagasabb bevételét produkáló korhatáros filmje lett, de sok más rekordja mellett minden idők legjobb szeptemberi nyitóhétvégéjének rekordját is tartja.

(hp )
 

A film Stephen King 1986-os azonos című regényének adaptációja.

(hp )
 

2017 szeptemberében Andy Muschietti és nővére elmondták, hogy Jessica Chastain az első számú jelöltjük a felnőtt Beverly Marsh szerepére. Chastain ez év novemberében azt nyilatkozta, hogy érdekelné őt a szerep, a hivatalos bejelentésre viszont egészen 2018 februárjáig várni kellett. Chastain és Muschietti korábban a 2013-as Mama c. horroron is együtt dolgozott.

(hp )
 

Az Az 2 forgatása 2018. június 19-én kezdődött meg meg a torontói Pinewood Studios falai között. A további forgatási helyszínek: Port Hope, Oshawa és Toronto. A munkálatok október 30-án értek véget.

(hp )
 

Az Az 2 első beharangozó előzetesét 2019. május 9-én hozták nyilvánosságra, mely azóta több mint 40 millióan láttak a videomegosztó portálokon.

(hp )
 

A film forgatása 2018. július 2-án kezdődött meg. A Warner ennek alkalmából előrukkolt az első hivatalos fotóval a Vesztesek klubjának tagjairól.

(hp )
 

A 2. rész fél órával hosszabb, mint az első volt, ezzel majdnem elérve a 3 órás filmidőt (2 óra 45 perc).

(GedyPapa)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.